Mesut Bey,
Hakan Bey'de belirtmişti, ustada söylemiş :) PIC veya benzeri bir mikro-kontrolcü kullanmak size büyük kolaylık sağlar.
Malum mikro-kontrolcüler bir çok devrenin ve özellikle de dijital devrelerin tek bir çip ve çok az sayıda devre elemanı ile gerçekleştirilmesini sağlıyor. Kara şimşek benzeri sayıcı bir devre çok kolaylıkla yapılabileceği gibi seçilen LC elemanlarına göre swr ve empedans ölçülüp tam kontrol de sağlanabilir.
Biraz zaman bulsam projenize bu yönde katkıda bulunmak isterim ama şu an biraz yoğunluğum var. Hatta basit bir programlama dili seçip PIC, ATMEL ve ARM işlemcilerle örnek projeler hazırlasak bir çok amatör arkadaşımın özgün projeler gerçekleştireceğine inanıyorum. İsteğimiz var ama çoğumuz gündelik işlerimizden amatör çalışmalara fazla zaman ayıramıyoruz sanırım...
Bütün bunların yanında sadece temel elemanları ve entegrelerini kullanarak projeyi gerçekleştirmeye çalışmanızı da takdirle karşılıyorum. Sonuçta başardığınızda sistemin tüm çalışma mantığını kavramış olacaksınız. Belki ondan sonra devreyi daha basitleştirmek veya ekstra özellikler (LCD ekran v.s.) kazandırmak için mikro-kontrolcü kullanırsınız.
Ben icom ah-4 dış ortam otomatik tuner kullanıyorum. Yaklaşık 21m uzunlukta delta loopa bağlı. Uzunluğuna yakın bantlarda çok iyi tune ederken 40m'de swr biraz, 80m'de hatırı sayılı derecede yüksek ama düşük güçlerde kullanabiliyorum. yardımcı olabileceğim bir şey olursa paylaşırım. İsterseniz açıp fotoğraflarını çeker ve devre şemasını bulabilirim işinize yararsa.
Çalışmanızı ilgiyle izliyorum, inşaallah başarılı olacaksınız.
73