Gönderen Konu: YAESU FT 757 GX2 FLORASAN EKRANDA IŞIK PARLAMASI  (Okunma sayısı 404 defa)

Çevrimdışı TA3EN

YAESU FT 757 GX2 FLORASAN EKRANDA IŞIK PARLAMASI
« : 18 Ocak 2016, 22:08:41 »
        Merhaba Radyo Amatörü Arkadaşlarım,
       Elimde Yaesu FT757 GX2 var. Florsan ekranda rx veya tx farketmiyor, kendi kendine bazı rakamlar veya yazı olan kısımlarında yani rastgele her yerinde normalden daha güçlü bir ışıkla parlamalar oluyor.Bazen sıralı bazen de karışık olarak parlaklık oluyor, tek rakamın
parlak olarak yanık kaldığı da oluyor. Bu arıza konusunda şemaya baktım. TMS2370 entegresi displayi çalıştırıyor. Aklıma bu entegrenin arızalanabile ceği geliyor.Entegre arızalı olsa bbu kadar parlak yakabilir mi? ondan da şüpheliyim. Acaba bu entegre ekrana bilgileri gön-deriyor. Florsan display bir elektrik devresiyle bu bilgileri görünür hale mi getiriyor?Böyle bir devre var da bu stabil voltaj veremediği için
mi oluyor? Resimler atıyorum inceleyin bakalım.
       Bu konuda tecrübeli olan arkadaşların bilgilerini esirgemeyeceklerine inanıyorum. Herkese kolay gelsin.                 73...

Çevrimdışı TA1CH

Ynt: YAESU FT 757 GX2 FLORASAN EKRANDA IŞIK PARLAMASI
« Yanıtla #1 : 18 Ocak 2016, 22:43:46 »
Hocam arızalı bir parca olduğunu zannetmiyorum daha cok soğuk lehim  gibi duruyor bir yerlerde  73

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
  • BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİR. 0506 053 27 68
« Yanıtla #2 : 19 Ocak 2016, 16:11:38 »
 displayı güzelce söküp temizledikten sonra tekrar yerine takmak belki sorunu halledecektir.

Çevrimdışı TA1LC

« Yanıtla #3 : 19 Ocak 2016, 21:56:42 »
Elektrolitik Kondansatör

Çevrimdışı TA3EN

« Yanıtla #4 : 21 Ocak 2016, 20:22:28 »
Yüksel bey merhaba,
Sizinle tlf ile görüşmek isterim.  telefonum 0.505.8274246

Çevrimdışı TA3EN

« Yanıtla #5 : 17 Nisan 2016, 12:29:55 »
            Arkadaşlar merhaba.
           Bu arızayı yapmak oldukça zaman harcamıştım. Ama bir türlü yapamamıştım. Biraz moral depolamak için iki ay kadar dokun-
madım. Geçen hafta bir gayretle giriştim. Servis manuelden de yararlanarak voltaj kontrollerim neticesinde bir volt düşük olduğunu gördüm. Soketin problemli olduğunu tespitettim. Söktüm itinayla yeniden mote ettim ama düzelmedi. Meğer soketin 5v ileten pini sorunluydu. İncelemem sonunda pinin üzerine sanki japon yapış-tırıcı dökülmüş gibiydi. Elbette japon değildi. Sanki üretimden kaynaklanan bir şeydi. Pini falçatayla kazıdım. Şefaf kalıntılar çıktı. Şimdi tam tamıns 5v veriyor. Ve Sorunsuz çalışıyor. Soketten hiç şüphelenmemiştim. Ama bu önemli sorunun çözüldüğüne çok sevindim. Şu an radyoyu iki haftadan beri test ediyorum. QSO larda
onu kullanıyorum. Hiç sorun yok. Yakında satışa çıkaracağım. İlgilenen arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.
           Herkese kolay gelsin.

Çevrimdışı TA7BB

« Yanıtla #6 : 17 Nisan 2016, 12:40:36 »
Merhaba.
Sorununuzu çözdüğünüze sevindim.
Tamircilikte bir deyiş vardır.
Önce degirmenin suyunu baglayacan.
Sonra neden dönmediği anlaşılır.
73

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
  • BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİR. 0506 053 27 68
« Yanıtla #7 : 17 Nisan 2016, 15:48:48 »
Hüseyin bey, bu kazıma yaptım dediğiniz yabancı maddeler zamanla mı oluşuyor acaba,
veya bu kartları ürettikten sonra üzerlerine püskürtüldüğünü tahmin ettiğim koruyucu madde
nin tam olarak pin noktalarında temizlenemeyip kalıntı bırakması olarak yorumlayabilirmiyiz.
böyle bir durumla,karşılaşma olasılığı çok yüksek ve kontrol edilmesi gereken yerler
olarak karşımıza çıkıyor sanki bilgilendirme için teşekkürler.

Çevrimdışı TA1LC

« Yanıtla #8 : 24 Nisan 2016, 10:46:44 »
soket miş demek. soketten sonra artı beş volta bir depolayıcı dörtyüz yetmiş  mikrofarad  onaltı volt faydalı olur. soketin geçirgenligini arttırır.

Çevrimdışı TA3EN

« Yanıtla #9 : 24 Nisan 2016, 12:55:30 »
         Yüksel Bey haklısınız. Bunlar eski cihazlar. Her devrenin eski performansta çalışabilmesi için yeterli voltajı alması gerekir. Takviye için ya ilave etmeli ya da üzerindeki kondansatörü yenilemelidir.
        Yardımlar için teşekkür ederim.

Çevrimdışı TA1LC

« Yanıtla #10 : 25 Nisan 2016, 08:47:57 »
yirmi altı sene televizyon tamiri yapıyorum sıkça muhendislik hataları ile karşılaşıyorum.