Herkese merhaba,
QSO için gerekli teknik ekipmanları dörde ayırdım.
PSU, Cihaz, Tuner, Anten
Daha önceki sorularıma vermiş olduğunuz cevaplar ve tavsiyeleriniz doğrultusunda, HF cihaz konusunu hallettim.
Anten için de yerim olmadığından, şimdilik, "balık oltası" anten ile idare edeceğim.
PSU için, şu ana kadar bulabildiğim DIAMOND GSV3000 var. Ya da 12-13.8V SMPS alıp, bir kutuya, filtre, ölçü aleti vs. ekleyip kullanacağım.
Anten Tunere gelirsek;
Yine önerilerinizden yola çıkarak, antenin hemen altına koyabileceğim, dolayısıyla dış ortamda çalışacak bir tunere ihtiyacım var.
Bunun için de fazla alternatif yok gibi görünüyor. Sıfır alacak bütcem yok.
2.el ICOM AT-120 ve AT-130 dışında henüz bir şey bulamadım.
Anten tarafında 1:9 unun kullanıp, tuneri içeride kullanarak manuel veya otomatik tuner çeşitliliği arttırılabilir belki. (racona ters, biliyorum)
Çok zorda kalmadıkça bunu istemiyorum.
Tuneri kendim yapsam diyorum, araştırmalarıma ve hesaplamalarıma göre benim kullanacağım anten empedansı için L tipi filtre işimi görecek gibi. Bobin seçimini röle ile, kondansatörü de servo veya step motor ile yapmayı düşündüm. Test için ayrıca bir RF kaynağım olmadığından şu an için bunu da yapamadım.
PSU ve tuner konusunda, fikir ve önerilerinizi rica ediyorum. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
73