Şöyle bir anımı aktararak örnek vermeye çakışayım. KA4UFT Hikmet abi ile yıllar önce 14 MHz'de sıkça görüşürdük, ben o sıralar monu banda açık dipol kullanıyordum. Malum Samsun'dayım o aralar ve Rus istasyonlar yüzünden öyle ahım şahım bir OSQ olmuyordu. Ben onu iyi duyuyordum fakat o beni duyamıyordu, zira o "soba" ile çıkış yapıyordu. ARRL den kipat sipariş vermiştim, 1,5 ay gibi bir sürede geldiler. Bir heves TA6C Zafer ile birlikte delicesine yapabileceğimiz antenleri araştırıyoruz. G5RV çok hoşumuza gitti ama fiziksel şartlarımız o antene uygun değildi. Sonra Quad antnler dikkatimizi çekti ve balık kamışları ile tek eleman 3 bant Quad anteni Gamma Mach ile balun falan kullanmadan 50 Ohm besleme hattına tune ettik, aynı sistemi 21 ve 28 MHz bandındada uyguladık ve röleler ile yaptığımız aşağıdan kumandalı anten seçme anahtarına bağladık.
Hikmet abiye açık dipolle seslendiğimizde R4 S7 rapor alırken Quad antene geçtiğimizde R5 S9 rapor alıyorduk, hatta bize inanmadı amfi kullandığımızı zannetti. İşin asıl garip tarafı, ben tek eleman bir antenin bu kadar yön seçebileceğini hiç düşünmemiştim, Quad'a geçince Rus amatörlerin enterferansından büyük ölçüde kurtuluyorduk, en güzel tarafıda bantta gürültü çok ama çok azalıyordu.