Mesut Bey, Böyle bir kampanyaya katılmamak mümkün değil.
Bende 1983 yılında CB ile başladım, o günleri özlemle anıyorum, Bu nedenle CB bazlı amatörleri de KENDİ İÇLERİNDE KATEGORİLERE AYIRMAK GEREK diye düşünüyorum. ..
Radyo amatörlüğü, Hayatta bir şey olamayanların sığındığı son liman olmamalı, eline mikrofon alınca ayakları yerden kesilmemeli insanın..
Burada eleştirdiğimiz kişiler, Hayatın, birlikte yaşamanın gerektiği kurallara da uymuyordur, eminim araba sürerken emniyet şeridi ihlali de yapıyordur.. Pazarda gezerken, telsizi de mutlaka koltuğunun altındadır, domatesi cihazıyla işaret ederek, fiyatını soruyordur.. Bayramlarda, şu telsizi 5 dakika kapatayım da çocuklarımı bayrama götüreyim, içleri Vatan, millet, Bayrak, Atatürk sevgisi ile dolsun demiyordur..
Artık herkes "İŞİ" biliyor ve her şey gibi amatör telsizcilik de bozuldu.. İmtihanların kolaylaşması, meraklı öğrencilerin yolunu açtı, ama maalesef AŞIRI meraklı büyükler yüzünden onlar da doğru dürüst eğitim alamıyorlar..
Radyo Amatörlüğü bir yaşam biçimidir. En önemli kuralı da AMATÖR DÜRÜSTTÜR. Maalesef dürüstlük tanımı artık kişiye göre değişiyor..
Daha güzel, Daha aydınlık günler umudumuzu yitirmeyelim..
Saygılarımla,
Atila, TA1DX