Gönderen Konu: KAMPANYA KAMPANYA KAMPANYA .  (Okunma sayısı 617 defa)

Çevrimdışı TB1BTJ

Ynt: KAMPANYA KAMPANYA KAMPANYA .
« Yanıtla #20 : 14 Kasım 2013, 20:03:52 »
kıymetli amatör arkadaşlar 7-8 senedir içinde olduğum bu camiada gördüğüm ,sizinde gördüğünüz hataları olumsuzlukları hepimiz biliyoruz bunların en başında 7092 mhz işgal altında tutulması amatör ahlaka uygun olmayan davranışlarla frekansa gelen yabancıların rahatsız edilmesi vs vs vs benim bir hf cihazım ve antenim yok dünyanın çeşitli yerlerinde bulunan web sdr leri internet üzerinden dinliyorum zaman zaman yine malum 7092 yi de dinlemdiğimde görüyorum ki avrupadan rusya dan RF leri nereye ulaşıyorsa bu frekanstaki TA istasyonlarının muhabereleri duyuluyor ve malesef sizlerin de tespit ettiği gibi bu itibarlı hobi malesef CB ayarına düşrülüyor ha şunu da teslim ve tespit edlim ki pmr da CB yi de Hf de kullanan insandır ama imtihanla hakedilip her türlü işleyişi kural kanun ve nizama bağlı bu hobi de malesef gereken denetim olmadığı için saldım bayıra mevlam kayıra usulü sür gitsin devam ediyor şimdi karar vermek gerek bu noktada ortak bir metin oluşturarak herkes duyduğu bildiği amatör etik ve kanun kurallara uymayanı açıkça teşhir edip uyarmak mı gerek yoksa direkt ilgili kuruma dilekçe mi yapmak gerek yahut Hf de muhabere nasıl yapılır  başlığı altında bir metin oluşturup 7092 de bunu mu qst şeklinde yayınlamak gerekir bunu tartışalım her zaman söylüyorum hastalığı doğru teşhis edip o hastalığ tedavi etmek gerek .benim desteğim ve taraf olduğum şey başından bu yana kural kaide kanun ve amatör ahlaka uygun amatörlük icrasının TA da öncelik kazanması yoksa antende bulunur cihaz da bulunur mandala da basılır havaya da çıkılır lakin mandala bastığınmzda konuştuğumuz şeyler yaptığımız muhabere artık frekansı dinleyen herkes tarafından duyulmaktadır dolayısıyla  çağrı işaretimizi telaffuz ederken söylediğiniz TA nın itibarı söz konusudur onu muhafaza etmekte boynumuzun borcu ve Türk amatörlüğünün gereğidir diyorum.Mesut bey bu konudaki tavrımı biliyor ben elimden geldiğince destekliyorum. ve diyorum ki
AMATÖRLÜK ULUSLARARASI KIYMETİ OLAN BİR HOBİDİR LÜTFEN İŞLETME KURALLARI VE AMATÖR AHLAKI TERK ETMEDEN MUHABERE YAPALIM BİRBİRİMİZİ İKAZ EDELİM ŞAYET BU OTO KONTROL OLMAZSA BİR GÜN GELİR BAŞKALARI BİZİ KONTROL EDER
73
TB1BTJ
TB1BTJ
OP.JAN ACEMOĞLU
LOC.KN41LB

Çevrimdışı TA4SO

« Yanıtla #21 : 14 Kasım 2013, 20:38:00 »
Mesut Bey,

Yerel ve/veya uluslararası amatör haberleşmenin yazılı olsun olmasın tüm kurallarına uyulması gerektiğine ben de harfiyen katılıyorum ve başlattığınız bu konuyu destekliyorum.

Selam ve saygılarımla, 73...
http://www.qrz.com/db/TA4SO?
TA4SO - Eski TA4ASO - TB4FP - Şadan ÖZDEN

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #22 : 14 Kasım 2013, 21:15:32 »
teşekkürler arkadaşlar ben  TÜRK AMATÖRLERİNE  güveniyorum  bu kampanya yı duymayan kalmayacak cığ gibi buyüyecek .ve boş bir kampanyada olmayacak sayı artınca olacak gelişmelere inanamayacaksınız .

Çevrimdışı TA1DX

« Yanıtla #23 : 15 Kasım 2013, 08:54:22 »
Mesut Bey, Böyle bir kampanyaya katılmamak mümkün değil.

Bende 1983 yılında CB ile başladım, o günleri özlemle anıyorum, Bu nedenle CB bazlı amatörleri de  KENDİ İÇLERİNDE KATEGORİLERE AYIRMAK GEREK diye düşünüyorum. ..

Radyo amatörlüğü, Hayatta bir şey olamayanların sığındığı son liman olmamalı, eline mikrofon alınca ayakları yerden kesilmemeli insanın..   

Burada eleştirdiğimiz kişiler,  Hayatın, birlikte yaşamanın gerektiği kurallara da uymuyordur, eminim araba sürerken emniyet şeridi ihlali de yapıyordur.. Pazarda gezerken, telsizi de mutlaka koltuğunun altındadır, domatesi cihazıyla işaret ederek, fiyatını soruyordur..  Bayramlarda, şu telsizi 5 dakika kapatayım da çocuklarımı bayrama götüreyim, içleri Vatan, millet, Bayrak, Atatürk sevgisi ile dolsun demiyordur..

Artık herkes "İŞİ" biliyor ve her şey gibi amatör telsizcilik de bozuldu..  İmtihanların kolaylaşması, meraklı öğrencilerin yolunu açtı, ama maalesef AŞIRI meraklı büyükler yüzünden onlar da doğru dürüst eğitim alamıyorlar..

Radyo Amatörlüğü bir yaşam biçimidir. En önemli kuralı da AMATÖR DÜRÜSTTÜR. Maalesef dürüstlük tanımı artık kişiye göre değişiyor..

Daha güzel, Daha aydınlık günler umudumuzu yitirmeyelim..

Saygılarımla,
Atila, TA1DX 
« Son Düzenleme: 15 Kasım 2013, 09:25:50 Gönderen: TA1DX »

Çevrimdışı TA2OD

« Yanıtla #24 : 15 Kasım 2013, 10:39:20 »
Baş parmak yukarda.
ZONGULDAK KDZ EREĞLİ DEN 73.
ta2aoz@hotmail.com
https://picasaweb.google.com/home?hl=tr
AHMET ÖZER TEL-0531 623 9066

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #25 : 15 Kasım 2013, 13:03:47 »
Bilal Amca'dan bir zamanlar beğen tuşu istemiştim koymamıştı şimdi vaz geçtim bu istekten yerine ayakta alkışlıyorum tuşu istiyorum73

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #26 : 15 Kasım 2013, 23:53:15 »
Destek olmayan yüzlerce kişi neden
Destek olmadığını yazsın kurallara uymayı özendirme ve dikkat çekmek amaclı yapılan bu kampanyada neyi yanlış yaptığımızı anlayalım!

Çevrimdışı TA4EM

« Yanıtla #27 : 16 Kasım 2013, 04:39:36 »
Merhabalar,
Böyle bir kampanya,biz amatör radyoculara unuttuğumuz birçok kuralları hatırlatır umuduyla destekliyorum.Bundan 15-20 yıl öncesinde,amatörlük sınavlarında bir ciddiyet vardı şimdi ise bir iki gün  sorulan soruların cevaplarını ezberleyerek A sınıfı belge alınabiliyor.Sonrası malum CB alışkanlığından kalan uslubla yapılan QSO lar sonucu Türkiye, IARU'ya şikayet edilebiliyor.Bütün bunlar bu alanda da kuralsızlıkların kural haline gelmesine neden olabiliyor.Bir çeki-düzen verme açısından umarım bu kampanyanın bir faydası olur. Mesut arkadaşımızın buna öncülük etmesinden dolayı ,kendisine teşekkür ederim.TA4EM
Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir
M.Kemal ATATÜRK

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #28 : 16 Kasım 2013, 22:08:18 »
Evet  değerli arkadaşlar kampanyamıza  ilgi cığ gibi büyümekte  şimdeden  okuyan sayısı 300 aştı  dünya bile bizden bahsetmeye  başladı
 değerli ilgilerinizden dolayı  teşekkür ediyorum   ama tabiki her kampanyanın bir bitiş süresi  vardır  bizim kampanyamızın bitiş süreside
2090  büyük ihtimal ile ben görmem  ama  oğluma vasiyet ettim  oda bu  ilkeleri  cocuklarına aşılayacak amatörlük yaptıkları süre icerisinde 
 zamanın etik ve isletme kurallarına uyacaklar . peki destek bile olmayı  düşünmeyenler  ne vasiyette bulunacak  !

Çevrimdışı TA3EN

« Yanıtla #29 : 16 Kasım 2013, 22:12:20 »
         Merhaba Arkadaşlar,
         Ben de bu kampanyaya katılıyorum. Bütün arkadaşlarımız tomarla para veriyorlar cihaz alı-
yorlar. Bunun karşılığında kurallara uymayanların konuşmaları yüzünden bazı arkadaşlarımız da uzakla-şıyorlar. Kurallarına uygun tx yapmaktan kimseye zarar gelmez.
       73...

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #30 : 16 Kasım 2013, 22:34:22 »
Değerli radyo amatörü arkadaşlar  göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ediyorum  .Radyo amatörlüğü hepimizin severek yaptığı bir hoby
biz kendi aramızda ne türlü sorunlar yaşarsak yaşayalım  aramızda konuşur hallederiz  yurt dışındaki radyo amatörlerinin  bizleri   yanlış anlamalarına meydan vermemek için zaten hepimizin özen gösterdiğine  ve göstereceğine  inancım tamdır ilgilenen yazıları ile destek veren
okuyan  herkeze teşekkür ediyorum   .saygılar sunuyorum   Mesut öz      ......

Çevrimdışı TA3OM

« Yanıtla #31 : 17 Kasım 2013, 00:37:12 »
Sayın Mete (TA3EP) hocamın çevirisi ile, aşağıdaki kurallara elimden geldiğince uyacağımı taahhüt ederek kampanyaya destek vermek isterim.
73

DX Code Of Conduct  (DX Davranış Kuralları)

1-Telsizde çağrı yapmadan önce dinleyeceğim, dinleyeceğim, tekrar dinleyeceğim.

2-Sadece karşı istasyonu çok iyi duyup anladığım zaman çağrı yapacağım.

3-Çağrı yapmadan önce DX istasyonun çağrı işaretinden emin olacağım.

4-Çağrı yapan hiç bir DX istasyonun sinyalini bozmayacağım.

5-Çağrı yapmadan önce muhatabım DX istasyonun konuşmasını bitirmesini bekleyeceğim.

6-Her zaman çağrı işaretimi tam ve eksiksiz olarak söyleyeceğim.

7-Çağrı yaptıktan sonra makul bir süre dinlemede kalacağım. Asla durmaksızın çağrı yapmayacağım.

8-Muhatabım olan istasyon başka bir çağrı işareti söylediğinde susacağım.

9-Muhatabım olan istasyon benimkine benzemeyen başka bir çağrı işareti söylediğinde susacağım.

10-Muhatabım olan istasyon benim bulunduğum yerden başka bir coğrafyada bulunan başka bir istasyon istediğinde susacağım.

11-Muhatabım olan istasyon benim işaretimi söylediği zaman, eğer çağrımı yanlış algılamadı ise, gereksiz yere kendi çağrı işaretimi söylemeyeceğim.

12-Benimle konuşma yapan bir istasyona teşekkür edeceğim.

13-Yeni başlayan amatörlere saygılı olacağım ve onların da saygısını kazanmak için çalışacağım.

Çevrimdışı TA5FA

« Yanıtla #32 : 20 Kasım 2013, 19:48:28 »
Kural her yerde her platformda kural ancak bizde değil malesef "Buna kızacak dostlarım varsa şimdiden kızamca darılmaca yok diyeyim peşinen".
Dedik ya kural heryerde kural olmalı kaide olmalı ama alışkanlıklarımızdan bir türlü vazgeçemiyoruz kırmızı ışıkta geçeriz, olur olmadık korna çalarız, yere çöp atarız, tükürürüz, kaçak elk. kullanırız , emniyet kurallarını bana bişey olmaz der hiçe sayarız  yaparız bidaha yaparız taaki iyi bir cezasını çekinceye kadar.
"Daha iki gün önce ecnebi memleketinde bisiklet yolundan yürüdüm diye 70 yaşındak bisikletli kadın dan bir fırça yedim ki off offf"

Gelelim Amatör cülüğe bir çoğumuz CB kökenli yada değil asli olan bu işin yolu yordamı kanu nu nizamı. Usuller belli bundan kaçmanın yapmak istememenin bir zorluğu olmamalı.
Akşamları 21:00 UTC sonrası 80mt 3789 khz ye  bakınız ingiliz ve Almanlar nasıl net grup çeviriyorlar. Sohbet güzel konuşulanlar teknik-anten-cihaz-hava-su  yaklaşık olarak 1 aydır dinliyorum dinlediğimide bildirdim ecnebilere.

Neyse sözün özü kimse kimsenin haberleşme özrgürlüğüne karışmıyor karışamaz. Mesele öyle politik konumda bir ülkeyizki SAUDI ARAP 14290 da saatlerce kafasına göre takılsa kimse birşey demez ancak TÜRK- TÜRKO onlar için problem malesef öyle "maksat onlar öyle yapıyor bizde yapalım değil yanlış anlaşılmasın"

Kurallara uyalım, uyduralım ,  "Yasaklardan geç kurtulduk çeşitli vesileler ile erken yasaklanmayalım"

Sağlıcakla

https://www.youtube.com/user/ta5fa?sub_confirmation=1
https://ta5fa.blogspot.com/
İzle >>> https://youtu.be/Kt_XnG0Th4M      Sonuç ;      "Etkili iletişimin %20'si bildikleriniz ve %80'i bildikleriniz hakkında nasıl hissettiğinizdir." - Jim Rohn