Gönderen Konu: Yüksek Model Araçlarda Hf, Vhf ve Uhf R'iF beyine Zarar verir mi?  (Okunma sayısı 525 defa)

Çevrimdışı TA8AT

Ynt: Yüksek Model Araçlarda Hf, Vhf ve Uhf R'iF beyine Zarar verir mi?
« Yanıtla #20 : 11 Kasım 2013, 19:51:38 »
Hüseyin hocam 6'ıncı resime dikkat edin orada ayrı bir kablo geçidinden tek bir siyah ince kablo geçmiş. O kablo toprak ucu olup metal kutuya kısa devre olup  eksiden tamamen bağımsızdır. 150 nf kondansatörün biri toprak ile artı arasına bağlı, diğer 150 nf kondansatör ise yine toprak ile eksi arasına bağlanmış.
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA8AT

« Yanıtla #21 : 11 Kasım 2013, 20:04:20 »
Üstteki resimlerde kutunun uzunluğunun ölçüsünü vermiştim. Bu resimdede kutunun genişliği belirtilmiş. Toroid üzerine sarılmış şemayı çizmeye çalışacam.
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
  • BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİR. 0506 053 27 68
« Yanıtla #22 : 11 Kasım 2013, 20:13:16 »
buda benim başımagelen bir olay, kullandığım araçtaki cihazım aselsan eski büyük çanta tabir edilen ve roleye dönüştürülebilen cihazlardı.
işin garip tarafı mandala vhf bastığımda etrafımda 10 arabadan 5 inin alarmı çalıyordu sonra cihazın gücünü 50 wattan 25 wata aldım bu çevremde çalan oto alarmlarından kurtuldum kendi aracım da da en ufak bir etkisi olmuyordu. 

Çevrimdışı TA8AT

« Yanıtla #24 : 16 Kasım 2013, 22:26:47 »
Hüseyin hocam kendi yaptığım filitrenin resminide yayınlayayım fikir edinirsiniz. Ben kondansatörleri üstten montajladım ve aliminyum kutuya yerleştirdim. Sağlıcakla. 73..
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA3EN

« Yanıtla #25 : 17 Kasım 2013, 10:57:40 »
             Onur Bey merhaba,
             Elinize sağlık güzel olmuş. Umarım çalışması da aynı güzelliktedir. Şema şunun için istemiştim. Bakarsın benim bildiğim dışında farklı bir yapısı vardır dedim. Çünkü: Adaptrümü yaparken  hem dc hem ac için filtre yapmıştım. Yapısı aynıymış. Ama bobin uH değerlerini vermeniz çok iyi oldu. Teşekkür ederim.
               73...