1- Ahmet Mete Beyin dediği sargı ve kondansatör ugulamasını yaptım - sonuç alamadım - QRM de değişme yok.
2- Emin Bora Beyin dediği trafodan buldum (emanet - staco marka) denedim - sonuç alamadım - QRM de değişme yok.
3- Cihazımı şebeke ile değil 12V akü ile denedim, hatta çaktırmadan apartumandaki herkesin elektriğini 1 süreliğine ana şalterden kestim - sonuç alamadım - QRM de değişme yok.
3,777 de 7,092 de 14,150 de 18,275 de 21,390 da bütün bu frekanslarda 9 sinyal parazit dinliyorum. 28,540 da 5 sinyale düşüyor. 9 sinyal parazit olunca daha düşük gelen istasyonları duyamıyorum. Hatta Trabzondan çağrı yaptığım bir arkadaştan telefon geldi, "ben seni duyuyorum - sen beni neden duymuyorsun" diye sordu.
4- Geriye bir tek Bilal Beyin dediği
http://www.mfjenterprises.com/Product.php?productid=MFJ-1026 adlı ürünü kullanmak kaldı.
Onuda sipariş etmeden önce denemek isterim, olup da deneme amaçlı gönderebilecek olursa çok makbule geçer. Aslında bu üründen de hiç umutlu değilim.
Not: Ne kadar çalışıyor emin değilim ama sadece cihazım için çektiğim bir topraklama hattım var - bütün denemelerimi hem topraklı hem de topraksız yaptım.
Cihazım TS-2000, belki özel bir ayar isteyebilir benim bilmediğim.
Antenim G5RV, daha önce diamond w-8010 da kullandım, yukarıdaki şikayetten dolayı değiştirdim - ama sonuç alamadım.
YARDIMLARINIZI BEKLIYORUM