Merhabalar değerli radyo amatörleri ve Fikret abi,
Hobimizin çivisi çıktığı ve pek çok şeyin tadsızlaştığı aşıkardır. Yanlız bu tespiti yaptıktan sonra birde olayın içine girerek neden, sonuç ilişkisini çözümlemek lazım.
Bazı arkadaşlar beni sevmiyorlarmış. Neden diye soruncada ben kanun ve yönetmelikleri çok sıkı uyguluyormuşum. Bu yüzden bana diktatör gibisin diye şaka yapıyor bazıları.
Vallaha ben yanlış yada garip birşey yaptığımı düşünmüyorum. Ben olması gerekeni, bu işi seven ve korumak isteyen her dürüst radyo amatörünün yapması gerekeni yaptığımı düşünüyorum. Hepimiz bu şekilde çalışmalarımızı sürdürsek bu camianın çivisi çıkmaz !!!
Ama ne oluyor ? Birileri çıkıyor kuruma ricacı oluyor ve tandıklarını sınava sokuyor bomboş kişileri amatör yapıyor. Bu kişilere cihaz veriyorlar yada satıyorlar. Bu kişiler çıkıyor başlıyor kafalarına göre konuşmaya. Bu radyo amatörlüğünü hakkında bilgisi olmayanlar HF cihaz alıyor ve B sınıfı olarak QRV oluyor ve QSO lar yapıyor. Argolar ve küfürler, yabancı istasyonlarla dalga geçmeler.
Eskiler ne yapıyor ? (Herkes üzerine almasın !!)
Eskiler bir kere seçici olmadıkları ve herkesin getirdiği yakınım, arkadaşım dediği kişilere yardımcı olup, lisans aldırıyor.
Sonra bu kişileri takip ve kontrol etmiyorlar ! Gerektiğinde uyarmıyorlar ve kendi başlarına bırakıyorlar. Uyaran kişileri desteklemiyorlar. Kendi içimizdeki otokontrolü kuramıyoruz ve desteklemiyoruz. Eeee ondan sonra çivisi çıktı.....
Herkes bana dokunmayan yılan bin yaşasın derse ve ortalıkta bu işi öğrenmeden balıklama dalan kişiler dur denilmezse olacağı budur.
Beyler BALIK BAŞTAN KOKAR !!! Ve kokmuş şimdi kimse kokmuş balıkla uğramıyor ve ellemek istemiyor. Bakınız ! Kurum bile bıktı ve uğraşmak istemiyor ve başka bir kurumun başına attıyor.
Bizler sivil kişiler olarak dernekler kuruyoruz ve Sivil Toplum Örgütlerini oluşturuyoruz. Herşeyi kurumlardan beklemek saçma ve yanlıştır.
Eğer bizler bu işe gönül verdiysek, bizlerde elimizi taşın altına sokmalıyız ! Bu hobiye yıllarını vermiş, deneyimli abilerimiz var. Bu abilerimiz istasyonlarındaki yarışma çalışmalarına ara vererek, bu taslak çalışmalarına fikir destekçisi olmalı, kendi bölgelerindeki organisazyonları hamilik yaparak tecrübelerinden faydalandırmalıdır. Yoksa bu hobinin geleceği CB den farklı olmayacaktır.