Gönderen Konu: ICOM IC-706MK IIG  (Okunma sayısı 584 defa)

Çevrimdışı TA2IBD

ICOM IC-706MK IIG
« : 09 Şubat 2009, 00:11:29 »
Merhabalar...

Henüz A sınıfı olamadık :) ama bir HF cihaza niyetlendim.

Kullanan yada bilgisi olanlardan ICOM ' un IC-706MK IIG modeli hakkında bilgi vermelerini rica ederim. Almaya değer bir cihaz mı? Yada yeni A' lar için ne önere bilirsiniz...

Selamlar...

Sinan ÖZMEN, TA2MBD
Sakarya

Çevrimdışı TA5FW

Ynt: ICOM IC-706MK IIG
« Yanıtla #1 : 09 Şubat 2009, 00:50:21 »
Merhaba

ICOM IC-706MKIIG opsiyonel filitreleriyle birlikte çok güzel bir cihazdır. All band ve all mode olması nedeniyle 2m 6m 70cm 10m-160m üzerinde SSB CW RTTY AM FM çalışabilmektedir.

Mobil cihaz tasarımı olduğu için küçük ve kibar bir cihazdır. Menüleri basit olduğu için kullanımı kolaydır.
Yeni başlayanlar için güzel seçim.
Korhan BÜKEN
73's de TA5FW

Çevrimdışı TA3FB

« Yanıtla #2 : 11 Şubat 2009, 00:40:00 »
Sinan bey
Bence iyi bir seçim olur, Korhan beyin dediği gibi opsiyonel filtreleriyle edinirseniz daha güzel olur. Ben o cihazdan bir süre emaneten kullandım ve akabinde edinmek istemiştim ancak fiyatı pahalı olduğu için yaesu ft-857 de karar kıldım. hemen hemen özellikleri aynı ama icom un ekranı daha büyük menülere erişimi kolay. Aslında mobil cihazlar pek farketmiyor, önemli olan iyi bir anten...
73
Barış
Barış Tuncel
P.K 18, 17100 Çanakkale

Çevrimdışı TA2M

« Yanıtla #3 : 11 Şubat 2009, 00:48:07 »
Merhaba Sinan,

Ben IC-706MKII  modelini (UHF yok)  1998 yılından bu yana kullanıyorum. Opsiyonel filtrelerinden sadece DSP filtresini almıştım. Gerek mobil , gerekse sabit kullanımlar için güzel bir seçim. Tek sıkıntısı , uzun süreli yarışmalarda soğutmanın yetersiz gelmesi , Ben böyle durumlar için soğutucu fan kullanıyorum.

Barış' ında vurguladığı gibi , geniş ekranlı kolay menü erişimli ve kullanıcı dostu bir cihaz olarak tavsiye edebilirim.

Şimdiden hayırlı olsun. Umarım kısa sürede seni havada duymak nasip olur.
73,

Mustafa, TA2M

Çevrimdışı TA2HM

TA Callbook kaydı

Murat Asal
    ANKARA
  • OM/YL
  • HAYATI NEREDEN SEVERSENİZ, ORADAN YAKALARSINIZ.
« Yanıtla #4 : 11 Şubat 2009, 19:52:22 »
Sinan bey çok iyi bir tercih yapmışsınız. Ben de bir müddet kullandım. Korhan beyin dediği gibi all mode ve all band olması ayrıca bir tercih sebebi. Cihazın sağlamlığı ve menülerinin de basit olması kullanımı da kolalylaştırmaktadır. Ayrıca yeni modellerinde DSP filitresinin de üzerinde olması HF bantlarında oldukça işe yaramaktadır. Yalnız FM modlarda DSP filitresinin devre dışı bırakılması gerekmektedir. Bir de Mustafa beyin de değindi gibi biraz fazla ısınmaktadır ama ben fan bağlamadan kesintisiz çok uzun sürelerde kullandım her hangi bir problem çıkarmadı. Oldukça kullanışlı ve sağlam bir cihaz. Şimdiden hayırlı olsun. Havadan görüşmek üzere.

Saygılarımla.
73 ler.
EX TA9AS
Cep.Tel.: 0532 156 44 33
E-Posta & Facebook : ta5iw@hotmail.com
Sen ne kadar anlatırsan anlat herşey karşındakinin seni anladığı kadardır. Hz.Mevlana

Çevrimdışı TA2JM

« Yanıtla #5 : 12 Şubat 2009, 17:29:54 »
ben askerde sırt telsizi olarak kullandım 706mkııg askeri standart ta üretilmiş cihaz olduğundan sorunsuzdur.

Filitresi olmadan da frekansa uygun anten kullanırsanız anten tunere gerek duymadan iyi neticer alırsınız.

Saygılar
ex. TB2MKO

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #6 : 12 Şubat 2009, 17:31:33 »
Sinan Amca,

Ben filtreler yerine DSP ünitesini tavsiye ederim. DSP ünitesini takınca filtrelerle pek oynamıyorsunuz.

73

Bilal Ekmekci, TA8A
« Son Düzenleme: 12 Şubat 2009, 18:28:04 Gönderen: TA8A »

Çevrimdışı TA2FE

« Yanıtla #7 : 13 Şubat 2009, 09:47:39 »
Bilal Abi Selamlar,

İştahımı kabarttın . Acaba DSP ünitesi satılık kimde vardır. Cihaz için yazılanları takip edip sotaya yatmıştımki senin mesajını gördüm.
Cihaz için bende yorumlarımı belirteyim . Evet kesinlikle tavsiye edeceğim bir cihaz . Yanlız yarışma aktivitelerinde kullanmak biraz zor olabiliyor. Ama kesinlikle hem mobil hemde sabit operasyonlar için düzeltmeleri yapılmış Amerika fiyatı dahi hala düşmemiş bir cihaz.
Emin
TA2FE
TA2FE
Emin Bora DEMİREL
05322930222
Loc: KN 40 PT
Tuzla - İstanbul

Çevrimdışı TA5FW

« Yanıtla #8 : 13 Şubat 2009, 15:56:43 »
Selamlar

Bu cihaz mobil bir cihaz ve bu cihaz araçta kullanmak üzere tasarlanmış.
Eğer yarışmalara katılmaksa şayet amaç;
1- Az bütçeyle eski model cihaz almak ( Yaesu FT-747GX, FT-857 vs...)
2- All band All mode özelliklerinden vazgeçip ICOM IC-718 alacaksınız 0-30MHz SSB AM CW çalışan bir cihaz.
3- Paraya kıyarak BABA bir cihaz alacaksınız + 1Kw Linear Amp. işlem tamam.... ( Bölgedeki çılgın Rus ve İtalyanları ancak ezilir.) :)

Allah bütün TÜRK amatörlerini bol para nasip etsinde bizde kilowatt kilowatt çıkalımda, şu komşular bizi dinlesin... :)
Korhan BÜKEN
73's de TA5FW

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #9 : 13 Şubat 2009, 19:15:18 »
Emin Amca,

Ben DSP üniti benim 718 için TELSAN'dan aldım. Bir de SSB filtre aldım. Ama önce DSP yi alsaydım SSB filtreyi almazdım. 706 da aynı DSP üniti kullanıyor.

73

Bilal, TA8A

Çevrimdışı TA8E

« Yanıtla #10 : 19 Şubat 2009, 15:44:04 »
Bu yazının başlangıcı MK II G ile başladı ama 718 e geçtik. Hızlıca okudum belki kaçırdım.Bildiğim kadarı ile MKIIG de DSP built in yani içinde var. Eski versiyonlarında sonradan takılıyordu MKII modellerinde lütfen kontrol ediniz.
Benim başka önerim var radikal çözüm.. Lambalı cihaz..Zevkine patlatana kadar kullanırsınız...Elinizi yakar cebinizi yakmaz..Belki başlangıc için olabilir..Bir düşünün nostaljide olur beyenmezseniz gece lambası niyetine kullanırsınız..
M.Sevket Cetin 73s DE TA8E

Çevrimdışı TA2FE

« Yanıtla #11 : 19 Şubat 2009, 22:01:38 »
Şevket Bey Selamlar,

Evet bende konuyu okuyunca biraz yön değiştirdiğini gördüm. Bende icom 706 mk II g den bahsediyordum . Ama dikkatli okumadığımı farkettim. Benim söylediklerimde icom için geçerli.
Evet gelelim lambalı cihazlara bü tür cihazlardan elinizde neler ???? var isterseniz beraberce arkadaşa bir sunum yapalım.hi hi hi

Sevgi ve saygılar
Emin
TA2FE
TA2FE
Emin Bora DEMİREL
05322930222
Tuzla - İstanbul

Çevrimdışı TA5FW

« Yanıtla #12 : 19 Şubat 2009, 23:42:21 »
Lambalı cihaz alalım sonra birde mali polislemi papaz olalım tarihi eser kaçakçılığından hi hi hi.
Ayrıca TEDAŞ ortak olmak lazım gibime geliyor. hi hi hi....
Korhan BÜKEN
73's de TA5FW

Çevrimdışı TA2FE

« Yanıtla #13 : 20 Şubat 2009, 08:49:36 »
Korhan Bey Selamlar,

Yok yok ben çaresini buldum çalışacağım zaman fişe takıyorum diğer zamanlarda fişte malzeme bırakmıyorum . Neyseki daha bu cihazlar için kanun yok çıkana kadar da kolleksiyoner sınıfında oluruz.
Selam ve saygılar
Emin
TA2FE
TA2FE
Emin Bora DEMİREL
05322930222
Tuzla - İstanbul

Çevrimdışı TA8E

« Yanıtla #14 : 20 Şubat 2009, 09:44:48 »
Emin Bey ve Değerli arkadaşlarım,
Ben sadece öneride bulundum. Benim elimde genellikle Collins grubu cihazlar var. Pek fazla kullanmıyorum ama görüntüsü muhteşem. TEDAŞ a elimizi kolumuzu kaptırmama konusunda haklısınız fakat bu problem kısmen de olsa bazı lambaları transistör,Fet gibi yarı iletkenlerle değiştirme ile çözülüyor. Genelde lambanın soketine gircek şekilde ufak bir devre yapılıp lamba kılıfına sokuluyor bakınca lamba gibi oluyor. Bu tür elemanlara TUBESTER deniyor. Ben kullanmadım ama yapılıyor. Tubsterler genelde çıkış katı hariç diğer lambalar için kullanılıyor..
Evet lamba işi biraz korkunç olabilir hele fonksiyon ve ağırlık bakımından günümüz cihazları ile yarışamaz fakat anten uygunsuzluklarını vs iyi tolere ederler, dediğim gibi patlatana kadar kullan. Bu arada gürültü seviyeleride düşüktür. Böyle bir cihaza VFO kısmında DDS eklenmesi ve Dijital frekans metre konulması modern filitre devrelerinin üzerinde tatbik edilmeside eğlenceli olabilir...
M.Şevket Çetin DE TA8E