Gönderen Konu: ARKADAŞ LAR BU ANTEN HANGİ MHZ 'E AİT?  (Okunma sayısı 246 defa)

Çevrimdışı TA3EN

ARKADAŞ LAR BU ANTEN HANGİ MHZ 'E AİT?
« : 29 Nisan 2023, 15:10:15 »
      Merhaba Arkadaşlar,
      Elime bir istasyon anteni geçti. Üzerinde adı ve çalışma frekansıyla ilgili bir ibare yok. Boyu 106 cm. Çalışma frekansını belirlemek için Mini VNA ile testler yaptım. 39 Mhz, 189MHz, 314 Mhz ve 529MHz lerde rezonansa geliyor. Bununla ilgili vana görüntülerini aşağıya atıyorum.
      Bu anteni bilen veya kullanan arkadaslar bilgilerini paylasirlarsa sevinirim.  73...

Çevrimdışı TA8SMA

Ynt: ARKADAŞ LAR BU ANTEN HANGİ MHZ 'E AİT?
« Yanıtla #1 : 29 Nisan 2023, 16:24:32 »
hocam fotoğraflar çıkmadı ama büyük ihtimal 39mhz baz alarak eskiden kalan coordless telefonların anteni olabilir diyorum.

Çevrimdışı TA3EN

« Yanıtla #2 : 29 Nisan 2023, 19:54:15 »
Resimleri telefonla atamadim. Çözünürlük fazla geldi.  İlerleyen saatlerde atacağım.

Çevrimdışı TA3EN

« Yanıtla #3 : 29 Nisan 2023, 22:15:55 »
Resimlerin çözünürlüklerini tek tek düşürerek yükleyebildim.

Çevrimdışı TA3EN

« Yanıtla #4 : 29 Nisan 2023, 22:19:11 »
Arkadaşlar bu ölçümleri arabamdaki sisteme takarak yaptım.

Çevrimdışı TA1CX

« Yanıtla #5 : 01 Mayıs 2023, 00:54:14 »
Hocam 34-36Mhz Orman genel müdürlüğünün frekansı ancak OGM de bu şekil bir anten hiç görmedim konnektörleri falanda farklı OGM nin.

Boyut olarak Benzer antenlere belediye su depoları üzerinde rastlıyorum, sanırım şebeke suyuna klor vs katmak için veya sensörler ile suyun analizini anlık görmek için kullanıyor olabilirler.

Birde cami vaaz sistemlerinde benzer boyutta antenler var bazı yerlerde minarelerde böyle vertikal bazı minarelerde yagi. Benim tahminlerim bu yönde.

Çevrimdışı TA3EN

« Yanıtla #6 : 01 Mayıs 2023, 14:21:24 »
           Ahmet Bey  Merhabalar,
           Bu rezonans frekanslarını görünce hangi kurumların kullanabileceği düşüncesi oluştu. Ama sizin yazdığınız gibi depoların su pompalarını çalıştırmada kullanılan sisteme de ait olabileceğini tahmin ettim ama emin olamadım. Bekleyelim bakalım. Bir bilen veya bilenler çıkabilir.
          İlginiz için teşekkür ederim.           73...

Çevrimdışı TA1LC

« Yanıtla #7 : 01 Mayıs 2023, 14:42:32 »
Belli ki bizim işimize yaramaz.

Çevrimdışı TA3EN

« Yanıtla #8 : 01 Mayıs 2023, 18:47:13 »
Yüksel Bey, evet öyle görünüyor. Modifiyeye de pek izin vermiyor gibi görünüyor.