Gönderen Konu: EL YAPIMI SDR ALICI PROGRAMINA İHTİYACIM VAR.  (Okunma sayısı 364 defa)

Çevrimdışı TA3EN

EL YAPIMI SDR ALICI PROGRAMINA İHTİYACIM VAR.
« : 13 Mart 2020, 00:58:06 »
           Merhaba Radyo Amatörü Arkadaşlar,
           Bir arkadaşımın hediyesi olan el yapımı sdr alıcım var. İnternette araştırdım. Bu projeyi yapanın web sitesini buldum. Ama buradaki devreye ait programın olduğu link çalışmıyor. Devreye uygun yazılımını bulmak kolay olsun diye devrenin şema ve pcb resmini veriyorum.
Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
            Herkese çalışmalarında başarılar dilerim.   I love RF!      73...              http://www.qrz.lt/ly1gp/SDR/

Çevrimdışı TA1QQ

Ynt: EL YAPIMI SDR ALICI PROGRAMINA İHTİYACIM VAR.
« Yanıtla #1 : 13 Mart 2020, 04:49:10 »
Şemaya göre usb data ayakları boşta. Usb sadece 5v besleme için gerekli.

Tapatalk Pro kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

Çevrimdışı TA3EN

« Yanıtla #2 : 13 Mart 2020, 11:09:03 »
            Erol Bey Merhabalar,
            Cevabınız için teşekkür ederim. Evet şemadaki usb girişi sadece 5v  ile devreyi beslemek için gerekli olduğunu biliyorum. Ancak bu devrenin bir programı olması lazım ki frekensları gezebilsin, sesi işleyebilsin vb. diğer fonksiyonları çalıştırabilsin değil mi?
             Kolay gelsin.

Çevrimdışı TA6A

« Yanıtla #3 : 13 Mart 2020, 14:28:07 »
Yazar şöyle bir açıklama yapmış;

ZetaSDR'm şimdi internette: http://88.119.248.188:8000 . Winamp'ta dinleyebilirsiniz. Tek sorun, piyasada bu tür SDR donanımlarını kontrol edecek bir yazılım bulunmaması, bu nedenle yaklaşık 7.075 Mhz'e kilitlenmiş olmasıdır.
Zoru başarırız, imkânsız biraz zaman alır.

Çevrimdışı TA1LC

« Yanıtla #4 : 13 Mart 2020, 15:05:44 »

Çevrimdışı TA3OM

« Yanıtla #5 : 13 Mart 2020, 15:49:50 »
Hüseyin hocam merhaba,
Bu şema incelediğim kadarı ile fix frekansta çalışıyor, bilgisayardan bir frekans kontrolü söz konusu değil, bağlanan osilatörün frekansı/4 şeklinde. Şema üzerinden gidersek 7,0805 frekansını dinler. Devre çıkışını herhangi bir ses amplifikatörüne bağlarsanız dinleme yaparsınız.

Osilatör yerine bir vfo (dds, si531 vs. tarzı) bağlarsanız frekans/4 olarak dinleme yaparsınız. Tabi çok iyi bir dinleme olacağını sanmıyorum, anten girişine bir filtre eklerseniz daha sağlıklı olur.

Sdr programlarını çok incelemedim ama, anolog ses çıkışı ile çalışan herhangi bir kitin programı rx modunda muhtemelen çalışacaktır.

73

Çevrimdışı TA3OM

« Yanıtla #6 : 13 Mart 2020, 16:31:58 »
Düzeltme;
Çıkış I/Q şeklinde imiş, analog olarak dinleyemezsiniz, bilgisayarın ses kartından giriş şu yazılım ile deneyin belki çalışır.

https://sourceforge.net/projects/powersdr-sr40/files/

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #7 : 13 Mart 2020, 17:40:55 »
Hüseyin hocam,

İnternette bulacağınız HDSDR veya Spectravue programlarında girişi ses kartı seçerseniz çalıştırabilirsiniz. Fakat arkadaşların dediği gibi frekans ayarlayamazsınız, ama sabit frekansta 48 KHz. (ses kartına bağlı) genişliğini görebilir, dinleyebilirsiniz. 73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #8 : 13 Mart 2020, 18:40:30 »
Hüseyin hocam,

SDR Sharp programında da elinizdeki cihazı çalıştırabilirsiniz. SDR Sharp programında SOURCE menüsünde bulunan "IQ from Sound Card" seçeneğini seçmeniz yeterlidir. 73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA1LC

« Son Düzenleme: 13 Mart 2020, 23:26:03 Gönderen: TA1EH »

Çevrimdışı TA1LC

« Yanıtla #10 : 14 Mart 2020, 22:47:59 »
Huseyin bey bende hata vermiyor denedim.  Kontrol ettim yükleniyor. 
« Son Düzenleme: 14 Mart 2020, 22:59:57 Gönderen: TA1EH »

Çevrimdışı TA1LC

Çevrimdışı TA2GC

« Yanıtla #12 : 15 Mart 2020, 12:59:07 »
Yüksel bey iyi hafta sonları...
video gizli bir hesaba aittir oturum açın ikazı alıyorum,mevcut klasik oturum açmama rağmen izlemek kısmet olmadı... 73.

Çevrimdışı TA1LC

« Yanıtla #13 : 15 Mart 2020, 13:08:25 »
                                         https://youtu.be/BYXsNES23Yo                                                                                                                                                         
                      ''Herkese açık'' simgesini pas geçmişim.   Mikrofon girişine sinyal verilince zırıltı keser istasyon çıkar.                                                                                                                                                                                                         

« Son Düzenleme: 15 Mart 2020, 13:18:57 Gönderen: TA1EH »

Çevrimdışı TA1LC

« Yanıtla #14 : 15 Mart 2020, 13:41:48 »
''Alıcının özellikleri güçlü bir şekilde ses kartına bağlıdır. Ne yazık ki, geleneksel ses kartları iyi sonuçlar için çok uygun değildir. M-Audio veya en iyi Creative ürünlerinden SDR-100'de bulunan Delta 44 ve Delta 66 ses kartlarından en iyi şekilde yararlanın. Ancak, bu alıcı birkaç dahili ses kartıyla (çoğunlukla AC'97 tabanlı) test edilmiştir ve iyi bir iş çıkarmıştır. Daha önemli özelliklerden biri bant genişliği - eğer kart 16 bit modunda çalışıyorsa ve 48 khz bant genişliğine sahipse, o zaman bant genişliğinin heterodin frekansını değiştirmeden çakışmasına sahip olacaksınız, 24 bit kart 96 khz (neredeyse eski 40m bant!) Verecektir. ''
« Son Düzenleme: 15 Mart 2020, 13:43:19 Gönderen: TA1EH »