Gönderen Konu: Ayar çubuğu  (Okunma sayısı 412 defa)

Çevrimdışı TA1CH

Ayar çubuğu
« : 28 Eylül 2016, 20:57:49 »
Arızalı bir cihazın neden tüm ayarları kurcalanır .Özellikle muayen trafoları  . Benim bilemediğim bir yöntem var galiba  bilen varsa bana da yol gösterirmi  . Cihaz tamire gelir ilk iş alış yapmıyorsa  tüm verici katın muayenleri bir elden gecer sonra sıra alıcı kata gelir  en sonda tamir edilecek malzeme aranır   en tehlikeli silah ayar cubuğu bence yasaklanmalı ve toplatılmalı satılması izne tabii olmalı . 73
« Son Düzenleme: 28 Eylül 2016, 21:01:31 Gönderen: TA1CH »

Çevrimdışı TA2GC

Ynt: Ayar çubuğu
« Yanıtla #1 : 28 Eylül 2016, 22:39:12 »
Mesut bey 80 senesinde askerdim,herkesin bir sanyo yada aciko iki pilli el radyosu vardı, bu cihaz deri kılıfı ile birlikte satıldığı için,arka kapağını söküp atarlardı,şahısların elinde bir minik tornavida istasyonu en iyi duyacak şekilde tornavidanın girebileceği her deliğe sokarlardı,ulusal bir rahatsızlık olan bu durum tabiki babadan oğulada geçerdi....

Çevrimdışı TA3ALL

« Yanıtla #2 : 28 Eylül 2016, 23:54:13 »
Türklerin genlerinde var, özellikle o muayyenler kurcalanacak,
ayar çubuğunu yasaklasak bile mutlaka oraya uyduracak bir şey buluruz,
sonrada niye böyle yaptınız deseniz cevap hazır "ZATEN BOZUKTU".
daha söylenecek çok söz var ama neyse

73...

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #3 : 29 Eylül 2016, 09:57:41 »
Aslında başlığı değiştirmek lazım  arıza nasıl  aranır  olmalıydı   , nereden başlarız nasıl ilerlenir konusunu paylaşırsak daha faydalı olacaktır   .
1. kural  tamir edeceğin aleti çok iyi tanıman gerek  yok tanımıyorsan değil tamir etmek elleme bile ( tanıyor olmak sağlamını kullanabiliyor olmalısın )

Çevrimdışı TA1UH

« Yanıtla #4 : 29 Eylül 2016, 10:29:28 »
Tornavida ile kurcalamak yine çok kötü değil.

Fotoğraf makinesinin bir yerinden içine WD-40 sıkmak gibi parlak (!) çözümler de var. Nasıl olsa bir şey sıkışmıştır değil mi?

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
  • BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİR. 0506 053 27 68
« Yanıtla #5 : 29 Eylül 2016, 13:15:20 »
mesut iyi günler,çalışan cihaza tahmin etmiyorum kimse ayar cubuğu filan sokmaz,vs şeyler demek istedim,ama cihaz arıza durumuna geçti ise vay haline,başına gelmedik şey kalmaz,ondan sonra bozuk bekler,durur.
diğer konu arızalı cihaz nasıl tamir edilir nasıl kalibre edilir mevzusu
youtube de pek çok video var genelde teknisyenler radyo amatörleri veya servisler bu tür genel konularda video yayınlayabiliyorlar,
test ekipmanına gelince bizde bulmak temin etmek yerine koymak sıfırını almak problem yabancı ülkelerde bak adamların istasyonlarına veya servislere ne cihazlar var hepsi birbirinden değerli.
zaten biz en basitini izliyoruz bu videoların,
adam osiloskop koyuyor
frekansmetre koyuyor
sunny load koyuyor
ayarlı güç kaynağı koyuyor,watmetre,swr metre koyuyor,
signal generatör koyuyor
audimetre koyuyor
modilasyon metre koyuyor,
tezgahına yerleştirdikçe yerleştiriyor
iş olsun hobi olsun diye cihaz tamir ediyor.
ülkemizde cihaz tamirinden anlayan pek yok
illaki anlayan vardır servisler yok olsa bile tamiri için cihazın ederinden çok daha fazla fiyat istiyor
hepsini kabul ettin verdin servise adam anlamıyor şurasını kurcalıyor burasını kurcalıyor temelli bozuyor
ondan sonra bu cihaz tamir olmaz diye gerisin geri veriyor
daha bir sürü şey anlatılabilir,bilmiyorum ama teknik okullarda bu tür dersler veriliyormu sanat okullarında
filan bilemiyorum RF konusunu aslında elktronik konusunu işleyen okullar öğrenciye tam manasıyla
anlatamıyormu öğrenci okuldan çıkıyor doğru dürüst bir şey bilmiyor.
kaynakların hepsi yabancı dilde ingilizce başı çekiyor,
problem problem problem,
ondan sonra ucuz cin çinlilerin malları ortalığı kasıp kavuruyor,bir iki kullan ondan sonra at çöpe. 
« Son Düzenleme: 29 Eylül 2016, 13:18:30 Gönderen: TA2VW »

Çevrimdışı TA2OD

« Yanıtla #6 : 30 Eylül 2016, 07:16:29 »
Mesudum  ilk ben öyle başladım bu işe :) Adam öğrenecek demek ki bu işi.
« Son Düzenleme: 30 Eylül 2016, 07:17:38 Gönderen: TA2AOZ »
ZONGULDAK KDZ EREĞLİ DEN 73.
ta2aoz@hotmail.com
https://picasaweb.google.com/home?hl=tr
AHMET ÖZER TEL-0531 623 9066

Çevrimdışı TA1LC

« Yanıtla #7 : 07 Ocak 2017, 14:19:53 »
tornavida eline almadan 1gb gibi kitap (DjVu ve pdf) okumak lazım herhalde o zaman risk olmaz. evvel 1 metre küp kagıt ederdi. şimdi ise internette kaynaklara pek güven de olmaz malesef.

Çevrimdışı TA3CB

« Yanıtla #8 : 11 Ocak 2017, 20:18:21 »
Ben daha ilginç bir anımı aktarayım.Tamircilik yaptığım dönemlerde eltipi radyoların muayen leri hep kırık olarak tamire gelirdi.Sorduğumda köyde çobanlık yapan birisinin böyle yaptığını söylediler.Nihayet o çobanla tanışmak nasib oldu.Neden böyle yaptığını o karıştırılan bobinlerin ne işe yaradığını bilmediğini söyleyince,hiddetle onların ses bobini olduğunu,büyük bir kararlılıkla söyledi.Bu defa şaşırma sırası bende idi.Demekki ne oluyormuş çobandan da tamirci olabiliyormuş....73