mesut iyi günler,çalışan cihaza tahmin etmiyorum kimse ayar cubuğu filan sokmaz,vs şeyler demek istedim,ama cihaz arıza durumuna geçti ise vay haline,başına gelmedik şey kalmaz,ondan sonra bozuk bekler,durur.
diğer konu arızalı cihaz nasıl tamir edilir nasıl kalibre edilir mevzusu
youtube de pek çok video var genelde teknisyenler radyo amatörleri veya servisler bu tür genel konularda video yayınlayabiliyorlar,
test ekipmanına gelince bizde bulmak temin etmek yerine koymak sıfırını almak problem yabancı ülkelerde bak adamların istasyonlarına veya servislere ne cihazlar var hepsi birbirinden değerli.
zaten biz en basitini izliyoruz bu videoların,
adam osiloskop koyuyor
frekansmetre koyuyor
sunny load koyuyor
ayarlı güç kaynağı koyuyor,watmetre,swr metre koyuyor,
signal generatör koyuyor
audimetre koyuyor
modilasyon metre koyuyor,
tezgahına yerleştirdikçe yerleştiriyor
iş olsun hobi olsun diye cihaz tamir ediyor.
ülkemizde cihaz tamirinden anlayan pek yok
illaki anlayan vardır servisler yok olsa bile tamiri için cihazın ederinden çok daha fazla fiyat istiyor
hepsini kabul ettin verdin servise adam anlamıyor şurasını kurcalıyor burasını kurcalıyor temelli bozuyor
ondan sonra bu cihaz tamir olmaz diye gerisin geri veriyor
daha bir sürü şey anlatılabilir,bilmiyorum ama teknik okullarda bu tür dersler veriliyormu sanat okullarında
filan bilemiyorum RF konusunu aslında elktronik konusunu işleyen okullar öğrenciye tam manasıyla
anlatamıyormu öğrenci okuldan çıkıyor doğru dürüst bir şey bilmiyor.
kaynakların hepsi yabancı dilde ingilizce başı çekiyor,
problem problem problem,
ondan sonra ucuz cin çinlilerin malları ortalığı kasıp kavuruyor,bir iki kullan ondan sonra at çöpe.