Hayati bey merhabalar..
Çalıştırabileceğiniz en iyi DOS işletim sistemi DOS7.0 ' dır.
Bundan sonra DOS OS üretilmedi.
Bunun için ufak ayrı bir HDD kullanmanız en akıllıcası olacağını tahmin ediyorum.
İlk etapta 1.Floppy ile HDD'ye sys transfer edilmeli (Transfer edilmeli diyorum çünkli sys.com dosyası kopyalanamaz,ancak transfer edilebilir,bunun içinde ; 1.Floppy FDD'ye takılıp A:\> da iken sys a: c: komutu ile sys transfer edilir ,sonra 1.Floopy ile setup başlayıp (sanırım 6 Floppy'den oluşuyordu) kurulumu bitiriyorsunuz.
Duruma görede manual olarak autoexec.bat ve config.sys dosyalarında değişiklik size ait.
Yalnız,
HDD Format işini DOS Floppy'lerle yapmanız gerektiği gibi ,o zamanlarda yazılan DOS programlarının bir çoğu zamanın PC'lerinin hızı ile ilintili olduğundan günümüz PC'leri çok hızlı olduğundan (Özellikle Com yada LPT haberleşme yapan DOS programları PC'lerin hızına yetişemediğinden "Runtime Error" hatası sık vermekte ve birçok arkadaşımız da -"Ya bu program arızalı".. deyip programı kaldırıp atmaktadır.
Bunu aşmak için "PC yavaşlatıcı program" bulup CPU'nun hızını yavaşlatarak bu sorunu aşabilirsiniz.
Google teyzeye bu programları aratırsanız bulabileceğinizi sanıyorum.
Benimki,sadece kabaca da olsa yol göstermelere katkıda bulunmak,bir iki kırıntı da olsa paylaşmaktır.
Sevgiyle esen kalın.
Şafak.