Gönderen Konu: Skanti atu 9500 hakkında yardım  (Okunma sayısı 273 defa)

Çevrimdışı TA4F

Skanti atu 9500 hakkında yardım
« : 05 Ocak 2017, 23:09:30 »
Merhaba Elimde Skanti 9500 atu var kontrol işlemi coax üzerinden oluyormuş kendi cihazından bağımsız tuneri calıştırabilirmiyim. Teşekkürler. 73
Mert Dalar
0533 346 51 72

Çevrimdışı TA1MC

Ynt: Skanti atu 9500 hakkında yardım
« Yanıtla #1 : 06 Ocak 2017, 16:05:06 »
Tuner içinde scanbus yada canbus haberleşme ile kontrol sağlayan bir kart olması gerek bu kartın output tarafına biraz elektronik ile müdahale edilebilir diye düşünüyorum,tuneri kendi cihazı olmadan kullanmanın tek yöntemi bu.
TA1MC
MURAT ÇOKLAR LOC:KN40HA
05075687965
ta1amc@hotmail.com

Çevrimdışı TA4F

« Yanıtla #2 : 06 Ocak 2017, 17:12:11 »
Murat bey merhaba tuner haberleşmeyide beslemesinide anten kablosu üzerinden yapıyor. cpu yu ayırıp rölleleri ayrı bir mcu ile kullanılabilir en son olarak, yarın besleme kısmını ayırıp harici besleyerek kurcalamaya başlıyacam kısmet umarım çalıştırırım. 73

Çevrimdışı TA1MC

« Yanıtla #3 : 07 Ocak 2017, 14:36:54 »
Tunerin yapısı mükemmel rölelerin tipi ve kalitesinden belli bence uğraşmaya değer.Şemasını da bulursanız süper olur.Devrede bulunan regülatör entegrelerin girişlerinden besleyebilirsiniz tabi coax besleme yolunu iptal etmeniz gerek.Yaklaşık 500w pep güçte rahatça çalışan bir tuner.Kolaygelsin
73s
« Son Düzenleme: 07 Ocak 2017, 14:39:57 Gönderen: TA1MC »
TA1MC
MURAT ÇOKLAR LOC:KN40HA
05075687965
ta1amc@hotmail.com

Çevrimdışı TA6P

« Yanıtla #4 : 07 Ocak 2017, 15:32:29 »
Mert bey merhaba,Bir ara  benzer biçimde coaxdan beslenen aşağıdaki resimdeki  Atu ile biraz uğraştım.Sanırım yeni tip bir military ekipman olması nedeni ile netten şema ve bilgide edinemedim.Özetle  çalıştırmayı beceremedim.LDG  firmasının RT-100 modelinde de benzer bir besleme özelliği var.Ben bunu uyguladığımda tuner ayar yapmaya kalkıyor ama min. SWR değerine ulaşsa bile orada kalmıyordu.Parçalamaya kıyamadın .Öylece duruyor.Özetle ;
http://www.ldgelectronics.com/assets/manuals/RT100Manual.pdf
Bu linkteki manuali bir inceleyin derim.Belki işinize yarar veya size fikir verebilir
Bu vesile ile bölgenizdeki tüm amatör arkadaşlara selam ve saygılar.

Ali Zümrüt
           TA6P
        Samsun

Çevrimdışı TA0G

« Yanıtla #5 : 07 Ocak 2017, 22:47:02 »
Mert Bey
Benzer bir Tuner de Sailor ha-4555 bende var.
Bu tunerler dediginiz gibi hem rf hem devrenin besleme voltaji 24 volt hem de ampli ile haberlesme yapilmaktadir.
Bu tuneri bias-tee denen devre ile coax uzerinden beslersiniz.
Ben besledim. Ama problem su: Tuner tek basina rf ve besleme yollanmasi ile calismiyor. Bagli oldugu lineer uzerinen en azindan tune sinyali ve belki frekans bilgisi gidiyor. Tum bunlar da yazilim oldugundan ANCAK lineer bagli iken yollanan sinyal  tunerin data midem cikisindaki sinyal data logger ile incelenmek suretiyle tespit edilebilir. Elinizde lineer de var mi?

Çevrimdışı TA2GC

« Yanıtla #6 : 08 Ocak 2017, 11:11:06 »
Tuner'e Bias-T üzerinden 16.5 Volt verirseniz,üzerindeki dipswitch'lerden sabit bir frekans girebilirsiniz...Logic Analyzer ile izlemekte zor imkansız değil ama zor,çünki haberleşme gürültü bağımlılığını düşürebilmek haberleşme stabil olsun diye GND'yi kullanmamaktadır,ne R232,RS485 değildir,kendine has bir Can Bus,ama buna bağlanabilen bir cihaz varsa işler çok kolaylaşır,zira o cihazda'da bunun dönüştürücüsü mevcuttur,onun çıkışından izlemek daha basit olur...

Çevrimdışı TA4F

« Yanıtla #7 : 09 Ocak 2017, 17:23:17 »
Çözüm önerileri için çok teşekkür ederim. Nette herhangi bir şemaya rastlayamadım. Şok bobini üzerinden hattı kesip calıştırdığımda atu çalışıyor Çihaz ile giriş yaptığımda bir değişiklik olmuyor. Başlama sinyali aradığı kesin. Lgd nin tunerini araştıracağım fakat kontrol sinyali modüleli ve kendine has bir protokolde gidiyor galiba şimdilik araştırma ve döküman toplamakla uğraşıcam. 73

Çevrimdışı TA0G

« Yanıtla #8 : 09 Ocak 2017, 22:43:55 »
Mert Bey
Aliagaya bakmanizi oneririm. Gelismelerden bizi haberdar eder misiniz? 73

Çevrimdışı TA4F

« Yanıtla #9 : 10 Ocak 2017, 21:59:41 »
Hakan bey merhaba tuner Aliağa çıkışlı zaten :) skanti firmasından yardım almaya calışayım dedim bu firmada bizlere ömürmüş, nette tuner ile ilgili herhangi bir dökümana rastlamadım , fakat forumları tararken furuno at1500 ile eşdeğer olduğuna ilişkin bir bilgi okudum o marka üzerinden yürüdüğümde 10w ile giriş yapılıp aynı anda enerji verilidiğinde atu nun otomatik tune ün çalıştığı yazıyordu denedim fakat alet tunlemiyor sadece hattı kontrol edip girişi üzerindeki direnclere yönledirip koruma altına alıyor cihazı. şimdilik cihazı rafa kaldırdım ilerde bir gelişme olursa forumdan paylaşacağım.73