Merhabalar
TA9V un açtığı konuda bu devrenin benzerini görünce ilgimi çekti , HF cihazım için kendi yaptığım ve memnun olduğum DL5DBM nin 3 adet 2N3771 transistor kullandığı devreyi uygulamıştım ancak bu devre 20A ,transistörlü bir 0-30 linear için 45 amper civarında bir güce ihtiyacım var.
Astron RS70a nın devresini şu linkte buldum (57 Amper Güç Ürettiği Yazılı) :
http://www.repeater-builder.com/astron/pdf/rs70a-rs70m-2007-01.pdfDevrenin benzeri için TA9V nin açtığı konuda , TA8A Bilal beyin ve TA6A Simavi beyin çok faydalı açıklamaları var , bunlardan yararlanacağım ancak yine de anlayamadığım bazı noktalar var onları sormak istiyorum.
1- Karşılıklarını bulamadığım SCR1 So565j in yerine hangi tristörü kullanabilirim ?
2- Transistörlere bağlayacağım trafonun doğrultmasında tek tek hangi diyotlardan köprü yapayım ?
3- Devrede C5A ve C5b olarak verilen ve değerleri 65k yazan kondansatörler , köprüden sonraki süzme kondansatörlerimidir bunlar 65.000 uf midir? (toplam 130.000 uf) 25 volt az değil mi ?
4- Devrenin yanında yazan notta bütün kondansatörlerin (belirtilmeyenlerin) uf olduğu yazıyor , bu durumda mesela 0.01 yazan bir kondansatörün değerini 0.01 uf den mi dönüştüreceğiz ( pf -nf)
5- Devrede yine bütün dirençlerin ohm olduğu yazıyor ancak Q100 Transistörünün emiter-base arasında kullanılan R105 direnci 4.7 olarak yazılmış bunun 4.7 Kilo ohm olması gerekmez mi ?
6- Q100 diğer 2N3771 lerle aynı soğutucu üzerinde olmaz mı ?
Teşekkürler , 73