Onur log programı konusunda .Benim de her arkadaşın da olduğunu sandığım zor dur zaten yapamam bu yüzden hic uğraşmayayım diye bir ön yargım vardı . Mehmet bey her yarışmada log işi kolay sen yolla ben hallederim demesi beni benim bu konuda işimi kolaylaştırdı .
Ben qso ları yazıyor Mehmet beye yolluyor ve yarışmalara katılıyordum .
Bir kac kez Ahmet Mete hocam da sağolsun Mehmet abi çine ve Almanyaya gittiğinde yardımcı olmuştu . Mehmet beye her log gönderdiğimde 10.yarışmadan sonra log işini mutlaka öğreneceğim diye yazı yordum .
Bir gün Mehmet bey aa test ile benim loglarımı girerken videoya çekmiş video akşam ve kısık sesle çekilmiş olması karşıdaki insanın sizin için ne fedakarlık ettiğini acıkca gösteriyor . Ben bu işi yapamam ön yargısıyle videoyu izledim aman Allahım ..... bir sayfa açılıyor bir yerlere giriliyor bir yerlere yazılıyor kayıt ediliyor sonra başka yerden başka başka şeyler sonra saat düzeltmeleri aha dedim bak ben bu işi yapamayacağımı zaten biliyordum 2 kez izledim sonra kapattım ......
sonra yine eski usul Mehmet beye yuk olmaya devam ettim .....
taki bu son yarışmaya kadar Mehmet bey aatesti kur videoda yolladım artık log tutmayı öğren dedi bende yapamasamda bir uğraşayım artık dedim .önce bitlikteki Can beyin acıklamsını okudum sonra programı kurdum mehmet beyin video sunu bir kez daha izledim ne kadar basit olduğunu anladım en sonunda Ahmet mete hocamında eqslcc ve qrz coma nasıl logları kaydettiğini okuyunca iş kendiliğinden çözüldü
Arkadaşlar bizi hep ön yargı geride kalmamıza neden oluyor ön yargılarımızdan kurtulalım.
yapamam, beceremem başkaları beni ayıplar,
onlar bilmez ben bilirim, kesin kötüdür ,sen ne bilirsin , bizden değilse ,onlardansa ,şunlardan sa ,felanla iyi arkadaşsa,filanla kavgalıysa, zenginse ,fakirse, 7092 de ise , dx yapıyorsa ,yada yapmıyorsa ,contestci ise , değilse,
her konudaki ön yargılardan uzak bir amatör telsizcilik hayatı dilerim .......73
( ben içeriden qsl kart yollarım arkadaşlar buda ön yargı oldu galiba )