Onur log programı konusunda .Benim de her arkadaşın  da olduğunu sandığım  zor dur zaten yapamam bu yüzden hic uğraşmayayım diye  bir ön yargım vardı .     Mehmet bey her yarışmada log işi kolay sen yolla ben hallederim demesi beni  benim bu konuda  işimi kolaylaştırdı .
Ben qso ları yazıyor Mehmet beye yolluyor  ve yarışmalara katılıyordum . 
      Bir kac kez Ahmet Mete hocam   da sağolsun Mehmet abi çine  ve Almanyaya gittiğinde yardımcı olmuştu .   Mehmet beye  her log gönderdiğimde 10.yarışmadan sonra  log işini mutlaka öğreneceğim diye yazı yordum .
Bir gün Mehmet bey aa test ile benim loglarımı  girerken videoya çekmiş  video akşam ve kısık sesle çekilmiş olması karşıdaki insanın sizin için  ne fedakarlık ettiğini acıkca gösteriyor .  Ben  bu işi yapamam ön yargısıyle videoyu izledim  aman Allahım .....   bir sayfa açılıyor bir yerlere giriliyor bir yerlere yazılıyor kayıt ediliyor sonra başka yerden başka başka şeyler   sonra saat düzeltmeleri  aha dedim bak ben bu işi  yapamayacağımı zaten biliyordum   2 kez izledim sonra kapattım ......
sonra yine eski usul  Mehmet beye yuk olmaya devam ettim ..... 
taki bu son yarışmaya kadar  Mehmet bey aatesti kur  videoda yolladım artık log tutmayı öğren dedi bende   yapamasamda  bir uğraşayım artık dedim .önce bitlikteki Can beyin acıklamsını okudum  sonra  programı kurdum  mehmet beyin video sunu bir kez daha izledim    ne kadar basit olduğunu  anladım    en sonunda  Ahmet mete hocamında  eqslcc ve    qrz coma nasıl logları kaydettiğini  okuyunca iş kendiliğinden çözüldü  
 Arkadaşlar bizi hep ön yargı  geride kalmamıza neden oluyor ön yargılarımızdan kurtulalım.
  yapamam, beceremem başkaları beni ayıplar, 
onlar bilmez ben bilirim,  kesin kötüdür  ,sen  ne bilirsin , bizden değilse  ,onlardansa ,şunlardan sa ,felanla  iyi arkadaşsa,filanla kavgalıysa, zenginse ,fakirse, 7092 de ise , dx yapıyorsa ,yada yapmıyorsa ,contestci ise , değilse,  
                                  her konudaki ön yargılardan uzak bir amatör telsizcilik hayatı dilerim .......73 
                                                       ( ben içeriden qsl kart yollarım arkadaşlar   buda ön yargı oldu galiba )