Gönderen Konu: FOX HUNTİNG (TİLKİ AVI) NEDİR?  (Okunma sayısı 285 defa)

Çevrimdışı TA1ED

FOX HUNTİNG (TİLKİ AVI) NEDİR?
« : 23 Mayıs 2014, 22:12:23 »

FOX HUNTİNG   ( TİLKİ AVI) nedir?

Amatör Radyo Yön Bulma (ARDF)  yada radyo amatörleri arasındaki popüler  tarifi  ile TİLKİ AVI (FOX HUNTİNG) sınırları önceden belirlenmiş  ormanlık ve engebeli  arazi içinde önceden saklanmış  ve belirli mors  mesajlarını belirli zamanlama süresi içinde yapan  radyo vericilerinin (TİLKİLERİN! ) yayın yapması ve   avcıların  radyo alıcısı, harita ve pusula kullanarak, bu vericileri  bulma sporudur. TRAC  Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyetinin  1966 yılında yayınlanan dergilerinde yazdığına göre  o yıllarda 3222 sayılı kanunun da etkisiyle ,  1adet sinyal jeneratörü  kullanılarak TRAC. Tarsus  şubesi  üyelerince bir tilki avı düzenlenmiş olup  daha sonraki yıllarda başka bir faaliyet bilinmemektedir.  ORYENTARİNG  sporuna da çok benzeyen bu faaliyette  1/10000 ölçekli harita ve  pusula  ile birlikte  vericinin (Tilkinin) frekansına göre el ile taşınabilir alıcılar ve yönlü antenler   kullanılmakta  olup,sporcuların haritala, pusula  kullanma becerileri ve kondüsyonları  başarılarını  etkilemektedir. Ülkemizde bilinmeyen bu spor dalı dünyada oldukça yaygın olarak yapılmaktadır. 2012 yılın da Sırbistan’da  yapılan dünya şampiyonasına  4 kıta 33 ülkeden 570’in üzerinde sporcu katılmıştır. Radyo amatörlüğünü, sporculuğu ve yön bulma  becerisini geliştiren bu aktivitenin  yurdumuzda da  yapılması ve  tanıtımı için   01.06.2014  tarihinde  bu yıl 14 kez düzenlemiş olduğumuz  FIELD DAY  etkinliğinde komşu ülke LZ, Bulgaristan dan  gelecek  BFRA  ARDF menejeri  LZ1RT Rusko RUSEV ve ekibi  ARDF sporu için bir sunum ve demo yapacaklardır.  Konu ile ilgilenen radyo amatörlerine duyurulur.
                          TRAC  TEKİRDAĞ  ŞUBESİ  YÖNETİM KURULU

TA1ED
  METİN KORKMAZ -TEKİRDAĞ

Çevrimdışı TA8A

Ynt: FOX HUNTİNG (TİLKİ AVI) NEDİR?
« Yanıtla #1 : 24 Mayıs 2014, 09:48:06 »
Kıymetli Arkadaşlar,

Metin Beyin bahsettiği konu ile ilgili olarak TRAC dergisi 1966 Ekim ayı sayısında yayınlanan, rahmetli TA2BK Bahri Kaçan tarafından kaleme alınan yazı aşağıdadır.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #2 : 24 Mayıs 2014, 09:55:00 »
Kıymetli Arkadaşlar,

Aynı konu ile ilgili olarak TRAC Dergisinin 1966 yılı Mayıs-Haziran sayısında yayınlanan TRAC Tarsus Şubesinin yazısı aşağıdadır.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TB1BTJ

« Yanıtla #3 : 26 Mayıs 2014, 23:03:08 »
( Tilki avı Ayrıca radyo oryantiring ve radiosport olarak bilinen ARDF ) Amatör telsiz, yön bulma,oryantiring haritası ve pusula becerileri ile telsizle yön bulmayı birleştiren bir amatör yarış/ sporudur. yarışmacılar radyo vericisini ararken orman içi gibi arazilerde gezinmek için bir topografik harita , bir manyetik pusula ve telsiz kullanır. Zaman sınırı vardır. Doğu bloku tabir ettiğimiz ülkelerde okullarda bile eğitim amaçlı yaptırılmaktadır.73 TB1BTJ
TB1BTJ
OP.JAN ACEMOĞLU
LOC.KN41LB

Çevrimdışı TA0G

« Yanıtla #4 : 27 Mayıs 2014, 17:35:37 »
Bir de HURDALIK  TİLKİLERi var, onlar da benzer yolla mı avlanıyor?:)

Çevrimdışı TA3IW

« Yanıtla #5 : 27 Mayıs 2014, 20:52:47 »
Hakan bey yazdıklarınızdan bir anlam çıkaramadım..Metin bey bir kaç zamandır çırpınıyor LZ istasyonlarından bilgi toplamaya yetmedi topladı bilgiler risk alarak tekrar yazıyorum Hakan bey sizin için RİSK alarak BFRA dan konu ile ilgili gösteri yapmak için davetiye gönderdi, ve en azından ülkemizde yeni bir amatörlük spor dalı gençlerin ilgisini daha fazla çeker diye diye, Bilal amca 1966 yılarında ''tilki avı'' konusunda dünyada bile çok az amatör telsizci bilgi sahibi iken ülkemizde bu alanda çalışmalar yapmışlar, siz tilki avı konusunda TA1ED Metin ve TA8A Bilal amca arkadaşlarımızla sanki dalga geçiyorsunuz. Neyin peşindesiniz, neden bu denli rahatsız oluyorsunuz, ''tilki avı'' konusunda bilginiz var ise yazın bizler de faydalanalım, bilginiz yok ise o zaman susmasını biliniz...

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #6 : 28 Mayıs 2014, 07:22:39 »
Bir sorum var: Bu yarışmada yön bulmak amacı ile harita ve pusula yerine GPS cihazı kullaılabiliyor mu?
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #7 : 28 Mayıs 2014, 09:03:36 »
Arkadaşlar malumunuz  deprem ile ilgili endişelerim bu gunlerde   herkez gibi benimde arttı .
 Bu yuzden konuya  birazda bu yönü ile bakmak istedim .  Başlığı ilk gördüğümde  yıllardan beri Tekirdağda  başarılı  işlere imza atan  Trac Tekirdağ şubesininin yine güzel bir çalışmasına şahit olacağımız için cok sevindim .Kendilerini çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum .
     Tilki avı meselesi aslında  elimizdeki bağzı telsizlerde olan sürekli imdat cağrısı yollayan  ne dir bu tuş dediğimiz özellik sayesinde belkide bir gün bize de lazım olabilecek bir uygulamanın ,tatbikatı da sayılabilir  göcük altında veya kaybolunan bir bölgede yaralı kendini kaybetmeden önce bu özelliği aktif ederek bir yerde ben burdayım sinyali verir  . kurtarma ekibide bu sinyalleri takip ederek yaralıya ulaşır .. Böyle bir etkinliği düzenleyen arkadaşlara tekrar teşekkür ederim ....73

Çevrimdışı TA1LC

« Yanıtla #8 : 30 Mayıs 2014, 08:11:27 »