Ne yapsanız tam olarak engelleyemezsiniz. Bunu bizzat google'ın kendisi yapıyor, geçen bacanakla mail üzerinden yazıştık sonraki günlerde google arama motorunda ve mail adresi sayfamda sıkça dart ile ilgili reklamlar görmeye başladım, özellikle de Ankara'daki dart salonları, satıcıları falan. Sonradan tesadüfen öğrendim ki bacanak birkaç dart malzemesi satan işyeri ile kendi adresinden yazışmış, mail adresinden kimle yazışıyorsa google amca izleyip karşı tarafa dart la ilgili reklam yolluyor.
Ben firefox kullanıyorum ve bir sürü eklenti kullanıyorum, bunlardan biri de adblock, sayfalardaki reklamlarda ve can sıkıcı açılır pencere reklamlarında baya işe yarıyor ama tam çözüm değil. Sistem insana değil paraya duyarlı çalıştığı için her platform beleş reklam arenası olarak kullanılıyor maalesef. Cep telefonlarına gelen saçma sapan kısa mesajlara bakın, ne BTK, ne operatörler ne de yasama organı bunu engellemek için birşey yapıyorlar. Ben hizmet aldığım GSM operatörüyle küfürleşme derecesinde kavga ettim, şikayet etmediğim merci kalmadı ama o abuk subuk SMS leri engelleyemedim. Bir soru yönelttim operatörün müşteri temsilcisine; Sizin VIP diye tanımladığınız önemli amcalar, valiler, milletvekilleri, savcılar, hakimler v.s bunlara da cinsel gücü arttırıcı ürünlerle ilgili SMS ler, 200 TL puanınız oldu içerikli mesajlar gidiyor mu diye, cevap veremedi.