Gönderen Konu: internet te izlenme  (Okunma sayısı 338 defa)

Çevrimdışı TA1CH

internet te izlenme
« : 14 Şubat 2014, 22:08:04 »
arkadaşlar internetten havya  fiyatlarına bakıyorum sonra alakasız  başka bir sayfaya baktığımda  havya reklamları geliyor  bugun mantolomaya baktım  şimdide bahce ile ile ilgili sayfalarda mantolama  reklamları geliyor  gecenlerde boyacı arıyorum telefon ile  bir kac dakika sonra reklam mailleri geliyor silivride boya işleri felan  neler dönüyor anlayan varsa banada anlatırmı acaba yakında telefonlarımı ve pc ile internettimi kapatacağım  sadece telsiz ve kablolu telefon ile  konuşacağım yada akıllı olmayan bir iletişim kullanmayı düşünüyorum yuh yani ........... nasıl calışıyor bu sistem başına benzer şeyler gelen varmı yada korunma yöntemi bilen varmı 73

Çevrimdışı TA4HQ

Ynt: internet te izlenme
« Yanıtla #1 : 14 Şubat 2014, 22:51:14 »
Mesut abi Cookie dediğimiz çerezler ile aradıgın şeyleri sana reklam olarak düşürüyolar.

Ccleaner  programını indirip  kur bilgisayardaki cookie leri ve gereksizolan dosyaları bulup silmene yardımcı olur.

http://www.piriform.com/ccleaner/download

2. alternatifin ise browser eklentileri örnegin Chrome kullanıyorsan AdBlock eklentisini kurabilirsin reklamları englleme işini yapar.

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #2 : 15 Şubat 2014, 11:43:32 »
teşekkür ederim  .73

Çevrimdışı TB2GYY

« Yanıtla #3 : 15 Şubat 2014, 18:01:39 »
adblock ekleyin.

Çevrimdışı TB6BHK

« Yanıtla #4 : 19 Şubat 2014, 06:59:13 »
Mesut Öz Bey
Kenan Bayram Bey ve diğer arkadaşların değerli fikirlerine ilave olarak diyeceklerim:
İnternette bazı aktif siteler malesef var. Davetsiz misafir kabilindenkarşınıza çıkıveriyorlar. Kategorilerde virüs olarak da gösterilmedikleri içinantivirüslerle silinemiyorlar.
Faydalı bir yöntem.bilgisayarın registri sinde
HKEY_CURRENT_USER/Software/Microsoft/İnternet Explorer/Dom Storage içinde birçok internet site adresi görülüyor. Bu site adreslerinin  tamamını veya hoşunuza gitmeyenleri silme kakkınız var.   Sağlıcakla
      73! Hüsnü Köktürk    husnu66tr@yahoo.com

Çevrimdışı TB6BHK

« Yanıtla #5 : 25 Şubat 2014, 17:55:53 »
Değerli Arkadailar
Bazı aktif ve fakat sahte, yapışkan arama motorları, bigisayarlarımıza bulaşıp bizi ciddi şekilde rahatsız edebiliyorlar. Bazıları öyle güzel saklanıyorlar ki onları bulup silemedklerimiz olabiliyor. Bu sahte arama motorları bilgisayarlarımıza en çok  bedava yazılım yükleyen sitelerden bulaşıyor. En çok yerleştikleri yerlerden biri internet browserleri oluyor. Bunları arayıp bulmak ve yoketmekten daha kolay  ve verimli bir yol daha var.
O da browserlerimizi yeniden kurmak. Artık ben öyle yapıyorum. Hiç yabancı sahte  motor kalmadı!!
sağlıcakla 
73!     Hüsnü Köktürk      husnu66tr@yahoo.com

Çevrimdışı TA6A

« Yanıtla #6 : 25 Şubat 2014, 21:50:19 »
Ne yapsanız tam olarak engelleyemezsiniz. Bunu bizzat google'ın kendisi yapıyor, geçen bacanakla mail üzerinden yazıştık sonraki günlerde google arama motorunda ve mail adresi sayfamda sıkça dart ile ilgili reklamlar görmeye başladım, özellikle de Ankara'daki dart salonları, satıcıları falan. Sonradan tesadüfen öğrendim ki bacanak birkaç dart malzemesi satan işyeri ile kendi adresinden yazışmış, mail adresinden kimle yazışıyorsa google amca izleyip karşı tarafa dart la ilgili reklam yolluyor.

Ben firefox kullanıyorum ve bir sürü eklenti kullanıyorum, bunlardan biri de adblock, sayfalardaki reklamlarda ve can sıkıcı açılır pencere reklamlarında baya işe yarıyor ama tam çözüm değil. Sistem insana değil paraya duyarlı çalıştığı için her platform beleş reklam arenası olarak kullanılıyor maalesef. Cep telefonlarına gelen saçma sapan kısa mesajlara bakın, ne BTK, ne operatörler ne de yasama organı bunu engellemek için birşey yapıyorlar. Ben hizmet aldığım GSM operatörüyle küfürleşme derecesinde kavga ettim, şikayet etmediğim merci kalmadı ama o abuk subuk SMS leri engelleyemedim. Bir soru yönelttim operatörün müşteri temsilcisine; Sizin VIP diye tanımladığınız önemli amcalar, valiler, milletvekilleri, savcılar, hakimler v.s bunlara da cinsel gücü arttırıcı ürünlerle ilgili SMS ler, 200 TL puanınız oldu içerikli mesajlar gidiyor mu diye, cevap veremedi.

Zoru başarırız, imkânsız biraz zaman alır.

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #7 : 25 Şubat 2014, 21:55:35 »
Simavi bey bu işlerin cılkı cıktı  sonra siz neden telsiz kullanıyorsunuz  keşke herşey analog olarak kalsaydı ben arac telefonumdan memnundum  el de taşınan tipi vardı işimide görüyordu şimdi akıllı  telefonlar işi  tadını kacırdı  bu aralarda  kreki kartları iel ilgili sigorta yaptınız adıyla dolandırıcılık hat safhada üşenmeyin tüm kredi kartlarınızı yenileyin  numaraları değişip yeni kart gelince numaraları en azından bir süreliğine kimsede olmamış oluyor  dikkat .73

Çevrimdışı TA6A

« Yanıtla #8 : 26 Şubat 2014, 08:52:55 »
İnternet ortamında sadece sanal kredi kartı kullanıyorum, aynı kart PayPal hesabına bağlı. Birşey alacağım zaman karta gerekli olan miktarı yüklüyorum diğer zamanlarda bakiyesi 0 TL. Tavsiye ederim.
Zoru başarırız, imkânsız biraz zaman alır.