Gönderen Konu: Randevu talebi  (Okunma sayısı 347 defa)

Çevrimdışı TA1CH

Randevu talebi
« : 20 Kasım 2013, 20:52:25 »
Arkadaşlar hangi günlerde ve hangi saatlerde hfde   qso için musaitsiniz  veya qrv oluyorsunuz . lütfen musait olduğunuz  zamanı yazarmısınız .73

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
  • BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİR. 0506 053 27 68
Ynt: Randevu talebi
« Yanıtla #1 : 20 Kasım 2013, 21:03:10 »
saat 10.00 ila 22.00 arası herhangi bir işim olmadığı taktirde  genelde hf 40 metre bandında rx-tx halindeyim

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #2 : 20 Kasım 2013, 21:14:54 »
 Arkadaşlar burdan randevu vermeyecekseniz sekreterlerinize not bırakabilirim .73

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #3 : 20 Kasım 2013, 21:29:24 »
arkadaşlar  gene ne icat etti bu dediğinizi duyar gibiyim   gecenlerde actığım  yabancılarla nasıl konuşulur  başlığı altında http://www.telsizciler.org/index.php?topic=28881.0   arkadaşlar cok güzel örnekler ile bu konuyu   acıkladılar ve cok eğitici oldu
ben cok faydalandım ama malesef  gecenlerde yapılan  yarışmaya gerek zaman gereksede  hala okuyup pratik yapmadığım için cekinip  katılmadım  .istiyorum ki tabii sizlerdende katılım olursa  7092 zaten amatör arkadaşlar  randevusuz cıkıp görüşüyoruz .ama ben müsait olduğunuz bir  zamanda   keşke olanak olsada her bölgeden bir kac arkadaşta  aynı anda qrv olsa  hep birlikte bir  frekansta buluşalım yanlızca ingilizce    Türkce kullanmadan birbirimizle  qso yapalım  benimle demiyorum herkez bir biriyle ama sadece ingilizce  hem pratilk yapmış olalım hemde bir birimize qsl kart yollayalım  bilmem ilgilenir zaman bulabilirmisiniz acelemiz yok siz ne zaman musaitsiniz onu yazın
 ortak bir  zamanı belirleyelim  . 73

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #4 : 20 Kasım 2013, 21:32:15 »
öğrenmek isteyen öğretmek isteyen örnek olmak isteyen eğlenmek isteyen belkide gülmek isteyen herkezi bekliyorum  malum yeni öğrenecez  .

Çevrimdışı TA7MKS

« Yanıtla #5 : 20 Kasım 2013, 22:16:44 »
mesut bey mrb.
bi HF cihaz alayim ilk işim bu dediğnizi yapmak yani davetinize icabet emek, hem de seve seve. 73
73

Çevrimdışı TA4ACV

« Yanıtla #6 : 20 Kasım 2013, 23:03:05 »
Güzel fikir. benim belli olmuyor gündüz zaman olunca 15 metre
akşama dogru 20 40 80 160 metre değişiyor.. ama sürekli dinlemede kaldıgım HF frekans yok.. çok gürültü oluyor. o yuzden vhf uhf de taramada bırakıyorum.

HF de kulaklık olmadan kullanınca birşey anlamıyorum :)

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #7 : 21 Kasım 2013, 15:24:15 »
Efendim ben Guglielmo Marconi.  Nin bir yakınıyım qso yapmak için bir randevu talep edecektim ne zaman. Müsaitsiniz acaba (araya hatırlı birini kolayım bakalım randevu alabilecekmiyiz )73

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #8 : 25 Kasım 2013, 21:36:01 »
Teklifim halen geçerli ne zaman müsaitseniz planlı bol katılımlı yabancı dil kullanarak qso ya davetlisiniz.

Çevrimdışı TA3SA

« Yanıtla #9 : 26 Kasım 2013, 11:34:53 »

Mesut Bey,pazar günleri durumu müsait arkadaşlar ile 7003,5 khz frekansında, TA'da , CW çalışan arkadaşlarımız ile buluşmaya gayret ediyoruz. Katılım çok fazla olamasa da bu uygulamamız uzunca bir süredir devam etmekte. Bilgi açısından tekrar etmekte fayda olduğu inancındayım, bilmeyen arkadaşlarımız için.

Hem kendimizi sınamak, hem CW çalışmak, dinlemek , maksatlı CW merağı olan arkadaşlarımızı pazar günleri genelde 11.00 dan sonra 7003,5 khz'e bekliyoruz.

Ali KARABAŞ
de TA3SA      KN40LE
ta3sa@hotmail.com
Sözde değil, özde amatör ruh..Anlayana..!!!

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #10 : 26 Kasım 2013, 12:44:23 »
Ali bey  teşekkür ederim  davetiniz için  frekanstan  haberim var zaman zaman ( şua başkanım duymasın  ) takip ediyorum . zaman zaman  ceşitli başlıklarda  yazılar yazıyorum   artık yazıyı yazdıktan sonra  birde  niyetimi   yada  yazımın ana fikrini  kısaca daha iyi anlaşılmak adına  yazmayı düşünüyorum  bu  konunu ana fikride şudur   hava bandında kule ile  ucaklar arasındaki konuşmalarda bakıyorum  genelde ingilizce  arada türkcede konuşmalar geciyor ama  konu önemli olunca zannediyorumki  trafik herkezce iyi anlaşılabilsin diye bu dilde konuşuluyor   . bizde  hfde kendi görüşmelerim ve arkadaşların coğunlukta  zaten selamlaşma ve karşılıklı raporlaşmadan sonra qso bitiyor  hf malum  dünyanın heryanından duyulmakta bu işi tabiki kısa olacaksa pratik yaparak hem tüm dünyanın  anlayabileceği bir dil olan ingilizce acaba yapabilirmiyiz yada yapsak nasıl olur diye düşündüğüm için pratik yapmak ve  cekincelerimizi yenmek adına  bir calışma yapmak istemiştim konunun özeti budur  selamlar  inşallah yakında cw ilede  kafa şişirmeye başlayacağım  .73