Gönderen Konu: bir anı bin istek  (Okunma sayısı 309 defa)

Çevrimdışı TA1CH

bir anı bin istek
« : 24 Eylül 2013, 12:07:59 »
Sanırım 17 18 yaşlarında idim topkapıda  arkadaş ile hurdacıları ve dükkanları dolaşıyordum  bir dükkanda buyük telsizler arasında ortayaşların sonlarında  olan iki abey gördük iceri girdik bizimde bu işlere meraklıolduğumuzu söyledik  ben sınava girmiş tim ama belgemi henüz almamıştım  dükkandaki amatör abeylerin birisi  Kadri Doda  diğeri Yalcın Kılan  amatör ağabeylerimizdi   . orda gemi telsizlerini tamir ediyordu Kadri abi sohbet ilerleyince Yalcın abi  cennet mahallesindeki  evinde olan istasyonu görmeye davet etti bizi  fırsatı kacırmadık tabiki  istasyona girdik  antenler hf telsizler heyecan  sormayın  hemen hfden örnek bir görüşme  sonrasında kocaman bir siyah  işletme defteri  bu nedir dedim yapılan qso lar kayıt yapılıyor resmi bir  iş  dedi  tabiki telsizcilik gözümde artık nasılsın  kac geliyorumdan  bambaşka bir yere gitmişti  .hepte  amatör telsizci olduktan sonra  2 metreciler denilen  arkadaşlardan olduğum yılarda bile  A  sınıfına  hep özendim  hep onlar gözümde buyuk bir yerde idiler mors lazım öğrenenedek neler cektim sonunda 2 sefer sınava girerek     A sınıfını aldım   ama bir baktımki işletme defteri tarih olmuş  hf  halk bandına acılmış   kodsuz cağrılar isimle   cağrı yapmalar qsl kart e qsl olmuş velhasıl gec kalmışım  ve başa döndüm hala kac geliyorumdan öteye gecemedim .zaten amatörlüğün bizi cezbeden tarafı  daha resmi olması konuşmaların resmibir uslüp icerisinde yapılması  değimiydi  şimdilerde  bu resmiyet  kalmadı  ve cazibesini saygınlığını yitirmeye başladı .
Eskiden el öpmek vardı kücükler buyuklerin ellerinden öperdi  şimdilerde kalmadı  ama bizler eski  geleneklerimize sahip cıkmalıyız   şimdilerde  kalmayan  eski qsl kart göndermeye  bir onaylı olmasada   aslında bir arkadaş yaptırsa  örnek bir kayıt defteri hepimiz edinsek kullansak  eskiye
Ve amatörlüğe sahip cıksak