Gönderen Konu: Eskilerden bir bildiri 1970 lerin sonu gibi  (Okunma sayısı 452 defa)

Çevrimdışı TA8A

Eskilerden bir bildiri 1970 lerin sonu gibi
« : 05 Eylül 2013, 10:23:56 »
Kıymetli Arkadaşlar,

3222 Sayılı Kanunun değişmesi için çeşitli çalışmalar yapıldı. Ben de aşağıda gördüğünüz bildirilerden hazırladım. Resimlerin üzerine tıkladığınızda daha büyük görebilirsiniz. Adını ve adresini bulabildiğim siyasilere, ünlülere, bürokratlara ve faydası olacağını umduğum kişilere her seferinde onlarca olmak üzere toplamda bir kaç yüz adet mektup ile gönderdim. Bu çalışmam 1970 lerin sonlarından, 3222 sayılı kanun değişene kadar devam etti.

Bu bildiriyi normal dosya kağıdına değil de, daha ince olan Pelür kağıdına yazardım. Çünkü bu bildirileri daktilo ile yazdığımdan, pelür kağıt kullanınca bir seferde 4 adet kopya çıkarabiliyordum. 1980 den sonra Gaziantep'te bir firma teksir ile çoğaltma yapmaya başladı. Teksir ile çoğaltmak için bu iş için özel yapılmış mumlu kağıtlara bir kopya yine daktilo ile yazmak gerekiyordu. Fakat her birini ayrı ayrı yazmaktan daha iyi idi.

Diyeceksiniz ki 1970 lerde de teksir ile çoğaltma vardı, niçin kendine eziyet ettin! Haklısınız, 1970 lerde teksir ile çoğaltma vardı, fakat teksir makinelerinin hepsi resmi kurumlardaydı. Zamanın şartlarından dolayı hiç bir resmi kurum benim bu BİLDİRİ'mi teksir ile çoğaltmadı. Zaten bu işi para ile yapan firma bile başlarda hayır dedi. Sonra tanıdık bul, durumu anlat, kanka ol, derken iyi niyetime inanınca çoğaltmaya başladılar.

Sağlıcakla kalınız.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA3EP

Ynt: Eskilerden bir bildiri 1970 lerin sonu gibi
« Yanıtla #1 : 05 Eylül 2013, 10:36:11 »
Bilal bey, elleriniz kollarınız dert görmesin. Sizlerin o günlerdeki bu çalışmalarınız sayesinde bügun bizler rahatça lisans alabiliyoruz, amatör telsizcilik faaliyetleri yapabiliyoruz.
Saygılarımla
73
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #2 : 05 Eylül 2013, 10:39:33 »
Ahmet abi maşallah ne göz varmış sizdede  ne cabuk okudunuz. Bilal bey bu yazıları yazdığınızda kac yaşında idiniz .

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #3 : 05 Eylül 2013, 10:43:35 »
Mesut Abi,

Tevellüt 1960. Sen belle ki yaş 18.

73

Bilal, TA8A

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #4 : 05 Eylül 2013, 10:49:12 »
abi yaş 48 gibi duruyo  sanki bu yazılarıda 18 yaşında biri yazmamış 48 yaşında biri yazmış gibi  ne diyeceğimi bilemiyorum yazıyamı  heyecenlanmalı  18 yaşında bir  gencin yazmasınamı  bilemedim şimdi  . sizle aramızdaki  mesafeyi ölcmeye  nasıl bir alet kullansak acep . 73

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #5 : 05 Eylül 2013, 10:56:05 »
Mesut bey, bu arada bir de işyerindeyim, bilgisayarda açık başka ekranlar üzerinde iş çalışmaları da yapıyorum. Formül şu: Resme tıklıyorsunuz ayrı ekranda açılıyor, bir daha tıklıyorsunuz yazılar koskocaman oluyor...
Bu arada Bilal beyle aynı yılda doğmuşuz, ama o amatörlük yarışında bana bir kaç yüzyıl kadar fazladan tur bindirmiş, bu nedenle ayrıca tebrik ediyorum kendisini...
73
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #6 : 05 Eylül 2013, 12:12:36 »
Ahmet bey teşekkürler   ben Bilal beyi değil  o genç delikanlıyı  tebrik ediyorum  yaşından beklenmeyecek bir  iş yapmış
kurduğu cümleler düşünceler  bir yana  nasıl bir cesaretle yetkililere böyle önemli bir yazı  yollamayı akıl etmiş  biz okulda gec kağıdını  alamazken  :)

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #7 : 06 Eylül 2013, 12:47:45 »
Mesut Amca,

O zamanki cesaret = CAHİL CESARETİ. Yoksa başka bir şey değil.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA3GO

« Yanıtla #8 : 06 Eylül 2013, 15:31:02 »
Merhaba,
Teşekkür ederim Bilal Amca!

İyi günler.
73 DE TA3GO
Can OKUR

Çevrimdışı TA5FA

« Yanıtla #9 : 06 Eylül 2013, 16:11:35 »
Emmim biz daha ilkokuldayken sen büroratları köşeye sıkıştırmaya başlamışsın. Tenhada bir yakalayıverseydin o yıllarda olur amma olsun bir kaçyıl rötarlıda olsa olmuş emeği geçen tüm emmi ve abilerimize sonsuz tşk.

Sağlıcakla
https://www.youtube.com/user/ta5fa?sub_confirmation=1
https://ta5fa.blogspot.com/
İzle >>> https://youtu.be/Kt_XnG0Th4M      Sonuç ;      "Etkili iletişimin %20'si bildikleriniz ve %80'i bildikleriniz hakkında nasıl hissettiğinizdir." - Jim Rohn

Çevrimdışı TA4SO

« Yanıtla #10 : 06 Eylül 2013, 21:45:47 »
Bilal Amca,

Forumda çeşitli kurallar koyuyorsunuz diye  sizi benim de eleştirdiğim olmuştu.

Ama 18 yaşında ülkemizde amatörlüğün serbest bırakılması için yaptıklarınızı görünce şahsen utandım.

Saygı ve hürmetle 73...
http://www.qrz.com/db/TA4SO?
TA4SO - Eski TA4ASO - TB4FP - Şadan ÖZDEN

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #11 : 06 Eylül 2013, 22:06:51 »
Şadan hocam Bilal bey kaybetmeden. Kıymetini bilmemiz gereken. Az sayıdaki  insanlardan. Bu insanlar içerisinde sizde varsınız   Aslında tüm amatör telsizci arkadaşlarımızın  kaybetmeden değerlerini bilmeliyiz  napalım  kıyamadım şimdi :)   73

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #12 : 07 Eylül 2013, 11:33:09 »
Şadan Hocam,

Kurallar konusuna açıklık getirmek istiyorum. Ben BİTLİK'te kuralları KOYMUYORUM! Yalnızca kuralları OLUŞTURUYORUM. Nasıl diyeceksiniz. BİTLİK'te bir sorun oluyor. Bu sorun arkadaşları rahatsız ediyor ya da zarar görüyorlar, o zaman bu konuda kural OLUŞTURMAYA ihtiyaç doğuyor. Ben de kuralı OLUŞTURUYORUM.

Yani her kuralın bir sebebi ve hikayesi vardır. Yoksa gece ak sakallı dedeyi rüyamda görüp, sabah kural KOYMUYORUM.

Aslında, yaşarken muhatap olduğumuz kuralların hepsinin bir sebebi ve bir hikayesi vardır. Mesela ben havacılığa biraz yakınım. Eğitimlerimiz başlarken hocalarımızın ilk söyledikleri şey şu idi. "Havacılıkta kurallar kan ile yazılmıştır. Bu sebeple kurallara saygı gösterin." Çok şükür BİTLİK'te kurallar kan dökülmesi sonucu yazılmıyor. Dediğim gibi, görülen zararların ve rahatsızlıkların devam etmemesi için BİTLİK'te kural OLUŞTURUYORUM, kural KOYMUYORUM.

Sağlıcakla kalınız.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #13 : 07 Eylül 2013, 11:52:01 »
Kıymetli Arkadaşlar,

Övgü dolu yazılarınız için teşekkür ederim. Fakat benim çalışmalarımın, toplamda yapılan çalışmalar içerisinde devede kulak olduğunu hatırlatmak isterim.

3222 sayılı kanunun değişmesi için yapılan çalışmalar neredeyse kanunun çıktığı gün başlamıştır. 1940 lı yıllarda, 1950 li yıllarda devam etmiştir. 1960 lı yılların başından itibaren TRAC çatısı altında bu çalışmalar devam etmiştir. Bu çalışmaları TRAC dergisinin eski sayılarında bulabilirsiniz.

Daha öncesi ile ilgili olarak pek çok çalışmadan birini aktarmak isterim. 1949 yılında başlayan bu çalışma sonucu bir dernek kuruldu ve bir dergi yayınlanmaya başladı. Bu derginin birinci sayısından bir kaç sayfayı aşağıda paylaşıyorum.

Yokluklar içerisinde neler yapılmış. Biz şu anda varlıklar içerisinde bir şey yapamıyorsak oturup düşünmek lazım!!

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA2BU

« Yanıtla #14 : 07 Eylül 2013, 19:42:25 »
Bilal hocam,

Şahsınızda, memleketime radyo amatörlüğünün gelmesinde ve yasallaşmasında emeği olan herkese teşekkür ederim.

Rahmetli babam, yurtdışında merak sardığı bu hobiyi iyi ki bana da aşılamış...

Ancak şunu da belirtmeden geçemiyeceğim 1985 yılına kadar evde hiçbir verici cihazın bulunmasına da izin vermemiş; sadece radyo kılıklı HF/SSB alıcıma izin vermişti... Ki kendi de '64 de yurtdışı hizmeti bitişinde dönerken hiçbir TX cihaz getirmemişti.

73

Engin Candoğan
ta2bu/4

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #15 : 08 Eylül 2013, 20:10:13 »
Engin Bey,

Dedim ya, bizimkisi CAHİL cesareti. Başımıza ne geleceğini bilmiyorduk. Neyse, Bulursam 1970 li yılların başından bir kaç telgraf yayınlayacağım. Oradaki kimlerin başına ne gelmiş, biraz anlaşılıyor.

Sağlıcakla kalınız,

73

Bilal Ekmekci, TA8A