Coşkun Bey,
Klavyenize sağlık. "Yurt'ta barış, Dünya'da barış" Bunu bir unutmasak çok iyi olur.
Savaşa hayır, hele komşumda kan dökecek savaşa HEPTEN HAYIR!! Dolduruşa gelmemek lazım.
Ayrıca, Amerikan Başkanı ne diyor?? "Öncelikli olan kendi ülkemin çıkarlarıdır" Hiç bir şey bilmiyorsak, dolduruşa gelmeden kendi ülkemizin çıkarlarını birinci öncelik olarak düşünmemiz lazım. Savaşa girdiğimde komşumun kanı dökülecek, peki benim ülkemin ne çıkarı olacak? (OLACAK MI?) Maşa olarak kullananlar aferin diyecekler, sonra beni ortaya çıkan bölge sorunları ile baş başa bırakacaklar. Bundan ötesi yok! Afganistan'a bakın, Irak'a bakın, göreceksiniz.
Biz burada Suriye'nin burnunun dibinde yaşıyoruz. 2 yıldan beri Gaziantep'in zararı en az 3 milyar dolardır. Oradaki savaştan kaçıp gelenlerin benim sosyal düzenimi bozmalarından bahsetmiyorum.
Ben kendimi Gaziantep'te İKİNCİ SINIF VATANDAŞ olarak hissediyorum. Gaziantep'te, Kilis'te yaşayan Türk Vatandaşı, kendi hasta çocuğunu Suriyeli'nin çocuğu gibi yazdırıp kart almaya çalışıyor. Çünkü o kart sahibi olan kişi, Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cuzdanı sahibi bir Türk Vatandaşının erişemeyeceği haklara kavuşuyor. Hem de fizanda değil, benim memleketimde.
Benim dedem burada Fransızın topuna tüfeğine aylarca karşı koymuş, bu şehri terk etmemiş. Ben de terk etmeyeceğim! Fakat şu anda Savaş Çığırtkanlığı yapanların bu gemiyi terk edip güvenli gemilere kaçacağını biliyorum.
Bu hep böyledir. Savaşlardan kazanç sağlayanlar savaş çığırtkanlığı yaparlar. Bu çığırtkanların sermayesi, savaşta akan kan, gözyaşı ve ölümlerdir.
Nerede olursa olsun, SAVAŞA HAYIR!!!
73
Bilal Ekmekci, TA8A