Gönderen Konu: savaş zamanı amatör telsizcilik  (Okunma sayısı 459 defa)

Çevrimdışı TA3ALP

Ynt: savaş zamanı amatör telsizcilik
« Yanıtla #20 : 08 Eylül 2013, 12:52:11 »
Savaş anında TYK nın yürürlüğe girerek Telsiz Susması emri verilmesinin sebebini düşman radarlarının yerleşim yerlerini tesbitini zorlaştırmak için biliyorum.

Savaş anında amatör telsizcilik yapılmaz, yamyada gerek olmaz. Aksi halde düşmana casusluk yapmaktan ve  yargılama yapılmaksızın evinizdeki anten direğinize asılmanız kesindir diye düşünüyorum.
Temeli Adalet Olan Devletimiz Varola....
emre.alpaslan@adalet.gov.tr                        GSM : 0536 4832110     

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
  • BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİR. 0506 053 27 68
« Yanıtla #21 : 08 Eylül 2013, 13:18:10 »
Alp hocam bilmediğimden soruyorum
rf sinyallerinin  radar la ne ilgisi olabilir
rf sinyalleri bahsettiğiniz sistemlerin çalışmalarını
olumsuz yönde mi etkiliyor.eğer böyle bir durum var ise
bu hf için de mi geçerlidir. eğer hf için de olumsuz bir etki
gösteriyor ve sistemlerin sağlıklı çalışması nı etkiliyorsa
yurt dışından yayın yapan hf ler de bu sistemleri etkiler bu durumda onlara
karşı hiç bir şey yapılamaz dünyadaki hf haberleşmesi devam edecektir
bilmediğimden soruyorum hayırlı çalışmalar 

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #22 : 08 Eylül 2013, 16:00:14 »
Bu sistemler hakkında hic bir bilgimiz yok. Bildiğimizi zannettiğimiz bilgilerde  sadece bizim. Nasıl bilmemizi istiyorlarsa onlardan. İbaret bence. Doğrusuda bu askeri sistemler internetten. Öğrenilmez  ne yazsak  boş  . 73

Çevrimdışı TA3ALP

« Yanıtla #23 : 08 Eylül 2013, 16:16:00 »
Hayati bey ; her ne kadar yürürlükten kaldırılmış olsada Telsiz Yayın Kontrolünün amacı herhangi bir savaş v.s. durumda düşman gemilerinin, uçaklarının v.s. birliklerinin sizin haberleşme cihazlarından yayılan elektromanyetik sinyalleri kerteriz alarak veya kestirme yaparak yön bulmalarını veya sizin telsizle yapacağınız konuşmalardan herhangi bir istihbarati bilgiler almasını engellemek amacı iledir.
Şu anki teknolojide buna gerek duyulmadığı içinde artık Telsiz Yayın Kontrolüne gerek duyulmamaktadır.

Çevrimdışı TA3ALP

« Yanıtla #24 : 08 Eylül 2013, 16:16:57 »
Yıllar öncesinde savaş uöaklarının yerleşim yerlerini görmelerini engellemek için karartma yapıldığı gibi...

Çevrimdışı TA6A

« Yanıtla #25 : 08 Eylül 2013, 23:23:17 »
Doğru tespit. Tepemizde kaç tane izleme uydusu geçiş yapıyor biliyor muyuz? Artık maden ocakları bile uydudan tespit edilebiliyor, sen istediğin kadar telsizi sustur, elektriği kapa, vuracak olan çoktan hedef tespitlerini yapmıştır. Irak savaşı sırasında Global Bird diye uydu fotoğrafları veren bir siteye paralı üye oldum. Normal kullanıcılara verdiği fotoğraflar 3-4 megabayt lık şeylerdi, paralı olunca Bağdat'ın birkaç fotoğrafını aldım herbiri 25 megabaytın üzerindeydi ve boyutları o kadar büyüktü ki adeta sayfa sayfa içinde dolaşıyordum. Düşünün bu sivil ticari olmayan bir kullanıcıya sattığı fotoğraf. Ya şirketlere sattıkları yada askeri amaçlı fotoğraflar nasıldır?

Körfez savaşından bu yana çok zaman geçti ve teknolojide katlanarak gelişti. Ben inanıyorum ki gerek insansız hava araçları ile, gerek AWACS gibi araçalarla ve gerekse alçak yörünge uyduları ile artık yerdeki sigara paketini bile görüyorlardır.
Zoru başarırız, imkânsız biraz zaman alır.

Çevrimdışı TA2E

« Yanıtla #26 : 09 Eylül 2013, 16:49:48 »
ALP BEY,
BU KADAR KARMAŞIKLAŞAN VE ÇOĞALAN  RF DÜNYASINDA TYK NIN OLMAMASI ÇOK NORMAL;
 ESKİ USLUPLE (Casusluk falan)İNSANLARI KORKUTMAYIN ,GEREK DE YOK ARTIK.
HERKES HERKESİ YUKARIDAN İZLİYOR.
ATATÜRK NE DEMİŞ ;İSTİKBAL GÖKLERDEDİR  belkide uzayı kastetti.Adamların jetonunu Atam düşürmüş olabilir.Bizimki hâlâ düşmüyor.

SADECE VE SADECE ATAM GİBİ;
''YURTTA SULH CİHANDA SULH''
DİYORUM
TA2JU
Çağrı işareti olmayan ve bitlik'te resmi olmayanlara cevap vermeyeceğim.
TA2E