Merhaba arkadaşlar,
Bulgaristan gezimiz üç gün sürdü. Üç gün de dolu solu geçti. Çok güzelliklere şahit olduk ama bunların hepsini paylaşma imkâ
nım yok. Oradaki Türk kardeşlerimiz bizleri tam manasıyla bağırlarına bastılar. Çamdere (Borovitse) Köyü,Yatacık (Kitnitsa) Kö-
yü ve Hâller Köylerinde güzel hatıralarımız oldu. Özellikle Yatacık Köyü'nde her yıl düzenlenen Dayanışma (keşkekli) Günü'nü u-
nutamayacağım.Çünkü; benim memleketim olan Manisa'nın Demirci ilçesinde yapılan keşkeğin tıpkısıydı.Bu da beni ayrıca hem şa
şırttı hem de memnun etti. Şunu da belirteyim bizim köyümüz yörük köyüdür. Bulgaristan ile ilgisi yok.Bu da gösteriyor ki oradaki soydaşlarımız benliklerini büyük ölçüde korumuşlar.Bu dayanışma gününe civar köylerden ve Türkiye'den de katılanlar vardı.
Kırcaali'de dil konusunda hiç sıkıntı yaşamadık. Çünkü nüfusun %98'ini Türkler oluşturuyordu. Şehir ve Köyler Türkiye'dey
mişsiniz gibi hissettiriyordu. Osmanlı onlara boşuna "Evlad-ı Fatihan" dememiş. Atalarımız nereyi fethetmişlerse oraya Anadolu insa
nını yerleştirmişler. Bu da oraların fethedildiğinin delili olmuş.
"Arda Boylarında" türküsünü hepimiz çok severiz. İşte bu türkünün yakılmasına neden olayı öğreniyoruz. Türkünün geçtiği
yerleri de görmüş oluyoruz. İşte oraları Türk soydaşlarımızın kendi yurtları haline gelmiş.
YAZININ ve RESİMLERİN GERİ KALANLARI İÇİN LÜTFEN WEB SİTEMİ ZİYARET EDİNİZ.
http://ta3en.com/bulgaristan.gezisi.htmYAKINDA BİR GEZİMİZ DAHA VAR. HEM YURT İÇİ HEM YURT DIŞI OLARAK YAPILACAK.
Görüşmek üzere herkese 73...