Arkadaşlar,
Çalıştıramadığım 80m sentezleyici osilatörünün macerasının sonunun hikayesi aşağıdadır:
Şu anda sabaha karşı saat 04.18 ve 80m pll kartını çalıştırdım. Hatta hiç denemediğim BF245 ile çalışıyor.Hatam ki bu gerçekten affedilmez, MC12080 10'a bölücünün 4 no'lu bacağına 820 ohm direnç bağlamayı unutmuşum. Bu direnç yoksa entegre çalışmıyor.
Dolayısıyla benim frekansmetrem 40MHz üstünü göremediğinden, sinyal ise 63Mhz olduğu için cihazı çalışmıyor sandım. Şu anda 10'a bölünen sinyal, enkoderle 6200-6500 KHz ler arası değişiyor. Yani cihaz kilitlendi. Yani Mesut kardeşimde bana yeni bir kilit gönderme masrafındanda kurtulmuş oldu.
Şimdi sıra RX-TX katını yapmaya geldi. Buradaki muayyenler Neosid katoloğuna göre ;
10,7 MHz lik muayyenin 12 sarım sekonderini söküp yerine 24 sarım saracağız. 1 3/4 turluk primer yerinede 5 tur saracağız. Bunun kod numarası ise Neosid 5016
Bu şekilde muayyen 3,5Mhz frekansına rezonansa gelecek ve bu sinyali geçirecek.
Şimdi PLL devreyi birkaç gün test edeceğim.
**********Bu arada Tekirdağ, Teknik elektronik TA1ED; METİN KORKMAZ arkadaşıma yaptığı karşılıksız katkı için çok çok teşekkür ederim. Almanya HAM RADYO fuarında iyi eğlenceler dilerim.*********
73, 73, 73...........