Kaan bey,
Kaydedeceğiniz codeplug dosyası cihazınızın tüm konfigürasyon bilgilerini içereceği için , sorunun neden/nereden kaynaklandığını tespit edebilmek için yardımcı olur düşüncesiyle sizden talep edilmiştir.
Tabii ki sorunun buradan kaynaklanmadığını düşünüyorsanız siz daha iyi bilirsiniz.
İsmail bey,
Sizinde çok iyi bildiğiniz üzere eski telsizlerde frekansları belirleyen kristaller ve değişik konfigürasyon ayarları için jumper (kısa devre fişleri ) mevcuttu. Bu jumper pozisyonlarını değiştirerek cihazı değişik ton, frekans yada başka özelliklerde çalıştırabiliyorduk. İşte bu jumperlar CODE PLUGS olarak adlandırılıyordu. Sonrasında imal edilen telsizlerde bulunan bir mikro işlemci, cihazın tüm özelliklerini ve konfigürasyon bilgilerini içerisinde bulundurup eski modeldeki jumper'ların bir çoğunun görevini üstlenmiş bulunmaktadır. Bu mikroişlemcilere yüklenen bilgiler cihazın tüm özelliklerini, ayarlarını vs. içerdiğinden dolayı bu bilgileri içeren dosyalar halen "codeplug" olarak adlandırılmaktadır.
Codeplug dosyası, RSS (Radio Service Software) yada CPS (Customer Programming Software) yazılımları tarafından cihazdan okunarak herhangi bir hata yada arıza nedeniyle ihtiyaç duyulması durumunda kullanılmak üzere bigisayara kaydedilir.
Bilgisayar aracılığıyla telsiz programlamanın 1. adımı ve olmazsa olmazı , cihaza müdahale etmeden önce orjinal halinin bir yedeğini alarak muhafaza etmektir.
Bir şekilde orjinal yedeği alınmamış ve işlemci içerisindeki yazılımı bozulmuş olan cihazları onarabilmek için ise , cihazın özelliklerini içeren yeni bir codeplug dosyası LAB yada DEPOT yazılımları aracılığıyla üretilebilir.
73,
Mustafa , TA2EY