Gönderen Konu: GM 300 LİNK AYARI İÇİN YARDIM  (Okunma sayısı 415 defa)

Çevrimdışı TA7AS

GM 300 LİNK AYARI İÇİN YARDIM
« : 31 Temmuz 2012, 11:16:17 »
ARKADAŞLAR YAKLAŞIK 10 GÜNDÜR BURADA GM 300 CİHAZLARIN LİNK BAĞLANTI HAKKINDA BİLGİ ALIŞ VERİŞİNDE OLDUK.
YARDIMCI OLAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM... DEVAMINDA 1 SORUM OLACAK CİHAZLARI LİNK OLARAK BĞLADIKTAN SONRA
1 TANESİ SİMPLEX AKTARMA OLARAK ÇALIŞACAK, 2. CİHAZ ROLEYE AYARLANACAK RX-TX FARKLI FİREKANS OLACAK. LİNK SİSTEMİNİN BUŞEKİLDE ÇALIŞMASI İÇİN XP PROĞRAMINDA OPSİYON  AYARLARININ DA YAPILMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM NASIL OLMASI GEREKİYOR... YARDIMCI OLACAK ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDERİM....

Çevrimdışı TA5S

Ynt: GM 300 LİNK AYARI İÇİN YARDIM
« Yanıtla #1 : 01 Ağustos 2012, 01:08:28 »
ıkı gm 300 bır bırıne baglayan kaplo orjınal bır kaplo ıse gerek yok ayarlara bazen tek gondermelı kaplolar var sayet ondan kullanıyorsanız dıger tarafına da aynı sekılde kaplo yapılırsa rx tx aktıf olur ve calısır
Hilmi ÖZBEK
ESKİŞEHİR

TA5S   
Zoru başarırız imkansızlık biraz zaman alır....73

Çevrimdışı TA7AS

« Yanıtla #2 : 09 Ağustos 2012, 20:31:24 »
Cihazlarin kablo baglantisi ciftyonlu dos programinda cor cikisini aktif eden aksesuar menusunu
sunu bulamadim..

Çevrimdışı TA9V

« Yanıtla #3 : 09 Ağustos 2012, 22:35:19 »
Mustafa Bey mrb.lar
Bahsetmiş olduğunuz MENÜ her GM300 de yok.
Bende 3 adet GM 300 var sadece birinde cor çıkışını aktif edeceğimiz menü bulunmaktadır.
Radyonun frimware sinimi güncellemek gerekiyor bu konuda benimde bilgiye ihtiyacım bulunmaktadır.
Tecrübeli arkadaşlarımız buradan paylaşırlarsa daha etkili ve verimli bir çalışma olacaktır kanısındayım.
ta9v.73. - ta9v@hotmail.com - 0533 641 07 22 -  41 51 15 E - 41 12 22 N

Çevrimdışı TB5CIV

« Yanıtla #4 : 17 Ağustos 2012, 17:24:33 »

Çevrimdışı TA8L

« Yanıtla #5 : 17 Ağustos 2012, 23:17:02 »
Arkadaşlar Motorola GM300 VHF veya UHF mobil telsizden cross repeater yapmak yapmak isteyenler aşağıdaki link ten şemasını indirebilirler.

Link. http://domtoren.com/990/rptr.pdf
TA8L
Enver İLİKÇİOĞLU
ta8l@yahoo.com
www.grad.org.tr
05054842418
GAZİANTEP

Çevrimdışı TA7AS

« Yanıtla #6 : 20 Ağustos 2012, 23:07:26 »
ENVER BEY PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM GM 300 CİHAZLARIN 8 NUMARALI PİN UCUNDAN ' COR ' ÇIKIŞINI AKTİF
EDEMİYORUM BU KONUDA YARDIMCI OLACAK ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDERİM...

Çevrimdışı TA2M

« Yanıtla #7 : 21 Ağustos 2012, 12:46:24 »
COR çıkışını aktif edebilmek için:

Alıcı olarak kullandığınız cihazınızı DOS RSS ile okuttuktan sonra ana menü altında  sırasıyla F4 (Change/View) , F2 (Radio Wide Configuration), F9 (Other Accesory) ve EXT ACCESSORY kısmı "Radius Rick-RX oluncaya kadar F3 yada F4 tuşuna basarak seçiminizi yapın. Sonrasında F10 ve F10 tuşu ile geri çıkıp F3 , F8 tuşlarıyla cihazı programlayın.

73,
Mustafa , TA2EY
73,

Mustafa, TA2M

Çevrimdışı TA2M

« Yanıtla #8 : 25 Ağustos 2012, 22:50:03 »
cihazı okutup bilgisayara kaydedeceğin codeplug dosyasını ve GM300.DBF dosyasını ta2ey@hotmail.com adresine gönderebilir misin?
73,
Mustafa , TA2EY
73,

Mustafa, TA2M

Çevrimdışı TB5CIV

« Yanıtla #9 : 25 Ağustos 2012, 22:53:20 »
Mustafa Ve Kaan Bey Adanadan Herkese Selamlar.
Aşağıda Linkini verdiğim sitede bu radius maxtrac gm300 vs vs için geniş bir izahat var,
Olmadı Benim 5pinli radyo için yaptığım Rj45 Giriş Çıkışlı Coru kendinizin işlemciden aktif Edebileceğiniz kabloyu yapın,
Sounsuz Olarak Çalışacağı Kanaatindeyim.
73s de tb5civ...
http://www.repeater-builder.com/maxtrac/maxtrac-interfacing.html

Çevrimdışı TB5CIV

« Yanıtla #10 : 25 Ağustos 2012, 22:59:19 »
Ta2ey Mustafa Abi Merhaba.
Rica Etsem Bu CODEPLUG Deyimini Detaylı Bir şekilde İzah Edebilirmisin?
Codeplug Dosyası Nedir Nasıldır???
73s de tb5civ...

Çevrimdışı TA2M

« Yanıtla #11 : 26 Ağustos 2012, 19:37:04 »
Kaan bey,

Kaydedeceğiniz codeplug dosyası cihazınızın tüm konfigürasyon bilgilerini içereceği için , sorunun neden/nereden kaynaklandığını tespit edebilmek için yardımcı olur düşüncesiyle sizden talep edilmiştir.

Tabii ki sorunun buradan kaynaklanmadığını düşünüyorsanız siz daha iyi bilirsiniz.

İsmail bey,
Sizinde çok iyi bildiğiniz üzere eski telsizlerde frekansları belirleyen kristaller ve değişik konfigürasyon ayarları için jumper (kısa devre fişleri ) mevcuttu. Bu jumper pozisyonlarını değiştirerek cihazı değişik ton, frekans yada başka özelliklerde çalıştırabiliyorduk. İşte bu jumperlar CODE PLUGS olarak adlandırılıyordu. Sonrasında imal edilen telsizlerde bulunan bir mikro işlemci, cihazın tüm özelliklerini ve konfigürasyon bilgilerini içerisinde bulundurup eski modeldeki jumper'ların bir çoğunun görevini üstlenmiş bulunmaktadır. Bu mikroişlemcilere yüklenen bilgiler cihazın tüm özelliklerini, ayarlarını vs. içerdiğinden dolayı bu bilgileri içeren dosyalar halen "codeplug" olarak adlandırılmaktadır.

Codeplug dosyası, RSS (Radio Service Software) yada CPS (Customer Programming Software) yazılımları tarafından cihazdan okunarak herhangi bir hata yada arıza nedeniyle ihtiyaç duyulması durumunda kullanılmak üzere bigisayara kaydedilir.

Bilgisayar aracılığıyla telsiz programlamanın 1. adımı ve olmazsa olmazı , cihaza müdahale etmeden önce orjinal halinin bir yedeğini alarak muhafaza etmektir.

Bir şekilde orjinal yedeği alınmamış ve işlemci içerisindeki yazılımı bozulmuş olan cihazları onarabilmek için ise , cihazın özelliklerini içeren yeni bir codeplug dosyası LAB yada DEPOT yazılımları aracılığıyla üretilebilir.

73,
Mustafa , TA2EY

73,

Mustafa, TA2M

Çevrimdışı TA5S

« Yanıtla #12 : 27 Ağustos 2012, 01:38:46 »
harıka anlatım gm 300 lınk olarak kullanacaksanız Mustafa Abının tarıf ettıgı gıbı cıhaz okunduktan sonra yapılacak ıslemlerle cor sınyalını aktıf etmenız gerekmekte bunu da bana zamanında Enver  abı öğretmıstı ta8l baya bır ugrastan sonra buldum ve ayar o sekle geldıgınde lınk calısmaya baslamıstı Mustafa beyın dedıklernı uygularsanız lınk saat gıbı calısacaktır.
Hilmi ÖZBEK
ESKİŞEHİR

TA5S   
Zoru başarırız imkansızlık biraz zaman alır....73

Çevrimdışı TB5CIV

« Yanıtla #13 : 30 Ağustos 2012, 19:04:21 »
Mustafa Abi Yüreğine sağlık.Geniş Çaplı İzahatin İçin Teşekkürler.
Ve Şu anda yeni Bir Arşiv Oluşturmam gerekiyor o halde codeplugs arşivi.
mustafa abi bu flash upgrade olayından bir bilginiz varmı acaba
bir cihazın codeplugunu okutup başka bir cihaza komple yaabilirmiyiz acaba
şöyleki bazı cihazlar trunk menüsüne haiz bunu analog bir cihazın içeriğini okutup Flash Ara birimi ile yazabilirmiyiz acaba?
73s de tb5civ.

Çevrimdışı TA2M

« Yanıtla #14 : 02 Eylül 2012, 08:53:14 »
Kaan bey,
Bana gönderdiğiniz codeplug dosyası m34gmc00d3__ modeli cihaza ait ve bu cihazın menüsünde COR çıkışını aktif edebileceğiniz aksesuar kısmı mevcut değil. Bu model cihazların pin görevleri sabit olarak verilmiştir.
Bu nedenle elinizdeki cihazı aktarıcı olarak çalıştırabilmek için, İsmail beyin verdiği devre şeması ile iki cihazı mikrofon konnektörleri aracılığıyla bağlayarak kullanabilirsiniz. Ancak bu devrenin COR kontrolu için cihaz içerisinde  bazı değişiklikler yapılması gerekmektedir. Detaylı bilgi burada mevcuttur.

İsmail merhaba,
Maalesef Flash hususuna hiç girmedim.
Nedenine gelince, elimde bu tarz programlanabilir cihaz ve Flash yazabilmek için gerekli özel donanım mevcut değil.

Kaydedilmiş bir codeplug'ı bir başka cihaza kopyalamak (CLONE) için öncelikle model numaralarının aynı olması gerekiyor. Eğer model numaraları farklı ise (Logic board farklı ise) cihaz hata mesajı verir ve yazılımla okuma yada yazma mümkün olmaz.

Trunk menülü bir cihaza analog menülü bir cihazın codeplug'ını yazıp yazamayacağın hususunda daha önce çalışma yapmadığım için birşey diyemiyorum. Ancak bu işlemler için LAB / DEPOT yazılımlarının kullanılması gerektiğini ve yeni boş bir codeplug üretilerek bunun cihaza yüklenmesi sonrasında istenen frekansların yazılabileceği yönünde mesajlar okuduğumu hatırlıyorum.

73,
Mustafa , TA2EY
73,

Mustafa, TA2M