Kıymetli Arkadaşlar,
Benzer durumların daha çok bilgi eksikliğinden kaynaklandığını, bu tür hatalı durumları yazarken, serzenişte bulunmanın yanı sıra, yeni arkadaşlarımıza yol gösterecek bilgileri vermemizin iyi olacağını düşünüyorum. Mesela çağrı yapmadan önce ne kadar bekleneceği, frekansın boş olup olmadığının sorulması, daha sonra çağrı yapılması, bu arada frekans kullanılıyor ise yanlışlıkla çağrı yapmış isek özür dilenmesi v.b. gibi işletme kurallarını buraya aktarabilirsek iyi olacaktır. Hem de eski arkadaşlarımız da bilgilerini tazelemiş olurlar. Şahsen ben çok faydalanacağımı düşünüyorum.
Bu tür yanlışların bir sebebi de, daha önce içinde bulunduğumuz haberleşme guruplarının kurallarının amatörlükte de geçerli olduğunu düşünmemizdir. Mesela ben CB kullanırken bir arkadaş CB kurallarına uymayan bir şey yaptığında "Adam CB'ci değil tüpçü sanki" derdik. Yani CB yi kullanan taksicilerin ve tüpçülerin CB kurallarına uymaması bizi rahatsız ederdi. Benzetmemizi ona göre yapardık. Ama bu işi kuralına göre yapan taksici ve tüpçüleri de takdir ederdik. Yani, her grubun kendi kuralları vardır, bu kurallara uymak gerekir. BİTLİK'te de durum böyle değil midir? Kurallara uygun mesajlar yıllardır BİTLİK'te durabiliyor. Ama kurallara uymayan mesajlar rahatsızlık yaratıyor ve siliniyor.
Eski arkadaşlarımdan, bize yol gösterecek işletme kurallarını ara ara bizlere hatırlatmalarını rica ediyorum. Yeni arkadaşlarımızın ise, biraz çabalayarak katıldıkları amatör camiasının kurallarını benimsemelerinin çok daha iyi olacağını düşünüyorum.
İyi çalışmalar dilerim.
73
Bilal Ekmekci, TA8A