Gönderen Konu: NEDEN 7092  (Okunma sayısı 1189 defa)

Çevrimdışı TA2HZ

NEDEN 7092
« : 19 Haziran 2011, 09:04:41 »
Arkadaşlar affınıza sığınarak birşey sormak istiyorum acaba 40mtr banttında neden biz türk ler 7092de devamlı orda kalıyoruz bize tapuladılarmı orasını ben yıllardır dinlerim ve yıllardır hep aynı şeyler yok ruslar gelir dimize zır zır sarkarlar onları aklınca kovan kovmaya calışan sanki babamızın malıymış gibi ve hepsinden önemlisi yıllardır 7092 deki o ses günün belli bir saati başlar ve saat lerce süren o iğrenc ses zır zır zır sanki overlok makinesi bağlamışlar gibi bunun yokmudur bir caresi bizler ömür boyu bu şeyleri cekmek zorundamıyız ben derimki 7092 değilde başka bir ortak frekans ta buluşulsa ne olur olmazmı acaba siz büyüklerimin acaba bu konudaki önerileriniz ne olabilir saygılarımı sunar iyicalışmalar dilerim 73s
TA2HZ

Yusuf Ayka
aykayusuf@gmail.com
0551 862 60 62
QTH KN40SX İZMİT/KOCAELİ

Sevgide serbestlik. Saygıda mecburiyet..

Çevrimdışı TA3SA

Ynt: NEDEN 7092
« Yanıtla #1 : 19 Haziran 2011, 20:39:12 »
Sayın Yusuf Bey ; başlığı açtığınız andan itibaren ilgi ile bekledim yorum yapacak arkadaşlarımızı...Belki hafta sonu tatili olması,belki boş bir konu olduğu düşünülmesi belki de "yorum yapmak sıkıntıya sokar" düşüncesi ağır basmış olacak ki başlığınıza o kadar tıklamaya yorum gelmedi...

Uzun lafın kısası "ne zaman gerçek bir radyo amatörü" oluruz camia olarak,cihazlarımızın gücünü birilerini kovmak için değil ülkemiz için kullanırız, kısa dalga hf cihazımızın tanburunu çevirince başka frekanslarında olduğunu fark ederiz, saatlerce muhabbet için değil başka arkadaşlarında o frekansta çağrı yapabileceğini düşünerek mandala basarız , hata yapar isek bizleri uyaran arkadaşlarımıza diklenmek yerine özür dileyip doğrusunu yapabilmek için gayret sarfederiz yada en sonuncusu aklıma gelen 7092 yi çok seviyor tapusunu sandıktan çıkaramıyorsak ,enterfereleri duymamak için cihazımızı "OFF" konuma alırız..

Nacizane düşüncelerim bunlar... Saygılarımla..
Ali KARABAŞ
de TA3SA      KN40LE
ta3sa@hotmail.com
Sözde değil, özde amatör ruh..Anlayana..!!!

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #2 : 20 Haziran 2011, 13:13:28 »
Kıymetli Arkadaşlar,

7092 KHz. frekansın kullanımı ne zaman başladı hatırlamıyorum. Dediğiniz gibi tapu söz konusu değil. Bir alışkanlık diyelim. Eğer 7092 yi takip ediyorsanız bazı arkadaşlar 7111 KHz. i de kullanmaya başladılar. Yani bu frekans değişmez değil.

Hiç bir frekans bizim tapulu malımız olmadığı için iki amatörün bir frekansta buluşma kuralı şöyle işler. Anlaştığınız frekansa gelirsiniz. başka konuşma var mı diye en az bir dakika beklersiniz. Eğer konuşma yok ise önce o frekansın boş olup olmadığını "Bu frekans kullanılıyor mu?" ya da ingilizce olarak "Is this frequency in use" diye sorarsınız. Eğer cevap gelmez ise o zaman çağrınıza başlarsınız.

Bu arada Ruslar konuşuyor ise onları rahatsız etmemek için  izleyeceğiniz bir kaç yol var.

Eğer dil sorununuz yok ise QSK ile usulüne uygun olarak görüşmeyi böler, derdinizi anlatır ve kısa olarak çağrınızı yaparsınız. Cevap aldığınızda ise karşıdaki arkadaşınıza 5 KHz. yukarı/aşağı gelmesini söylersiniz ve Ruslara teşekkür eder ayrılırsınız.

Başka bir yol ise arkadaşınızın çağrı yapmasını beklemektir. Propagasyon sebebi ile o arkadaşınız Rusları duymuyor olabilir. Arkadaşınızın çağrısını duyunca hemen 5 KHz. yukarı/aşağı gelmesini söylersiniz ve oradan görüşmenize devam edersiniz.

Üçüncü yol ise dil sorununuz olması durumunda kullanacağınız bir yoldur. Ruslar görüşürken konuşma aralarında arkadaşınızı kısa olarak çağırırsınız. Cevap aldığınızda ise hemen 5 KHz. aşağı/yukarı kaymasını söyler görüşmenize yeni frekansta devam edersiniz.

Bunu yapmazsanız ve inatla Rusları kaçırmaya çalışırsanız ne olur? İşte o zaman CB bandında, kanalı tapuladığını düşünen ve sizi kovan Tüpçülerin durumuna düşersiniz. Allah göstermesin!

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA2HZ

« Yanıtla #3 : 20 Haziran 2011, 13:55:50 »
Sayın Bilal Bey ve Sayın Ali Bey dediklerinize yerden göğe kadar katılıyorum benim şahsım olarak ben ne rus lardan nede bir başka yabancının devamlı kullandığımız 7092 altına yada üstüne gelipte bizi rahatsız ettiğinden asla yakınmamak tayım bu gayet normalbir olay takibi olacaktır fakat uzun zamandan beridir şöyle birşey gözlem liyorum işte ruslar geldimi liner acıp onları bi şekilde akıllarınca kovalamak konuşmalarında aşalayıcı laflarda bulunmak bunlar hoş şeyler olmasa gerek ve arkadan gelen yeni nesil amatörlerede iyibir örnek olmucaktır ve hepsinden önemlisi ülkemizi tamamen kücük düşürmektedir bu tip olayalar ve birde yıllardır 7092 deki o ses dün pazar günü sabah saat 08 30 sularında işten eve geldim ve cihazı actığımda o iğrenc seslen karşılaştım o meşhur zır zır sesi bugün pazartesi ve saat 13 43 o ses daha halen var bu sesi ben ve diğer arkadaşlarda yıllardır dinliyor ama hic kimsede birşey yapma yada ona benzer bir formul cabasına girmiyor benim dediğim o hani tapusumu bizdemi diye biz bu olayları daha ne kadar cekicez sinir bozucu sesleri onun icin benderim ki 7092 değilde başka bir frekans olsun madem öyle böyle birşey olması sanırım mümkün dür değilmi.saygılarımı sunar iyicalışmalar dilerim 73s
TA2HZ

Yusuf Ayka
aykayusuf@gmail.com
0551 862 60 62
QTH KN40SX İZMİT/KOCAELİ

Sevgide serbestlik. Saygıda mecburiyet..

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #4 : 23 Nisan 2013, 21:10:45 »
Her ne kadar az daha unutuyordum başlığı altında bu konu acılmışsada bende hiç aklımdan cıkmıyor diyerek  sözlerime başlamak istiyorum. sizlerle bu gün başıma gelen bir olayı anlatmak istiyorum .bugun 7092 başlayan  ta2 mes   erhan bey ile görüşmemize  daha sonra 7080 de  devam ederken hep doğal bir s parazit olduğunu düşümdüğüm  daha doğrusu buna inanmak istediğim  o meşhur  parazit peşimizden geldi  sonra 1100 de gectiğimizde  yine aynı parazitlenme midir ama kesinlikle insan yapımı olan bir cihazdan cıktığına emin olduğum  parazit   peşimize geldi  bende  erhan beye saturn halkalarının  birbirine carparak bu paraziti cıkardığını söyleyerek   tabiki  parazite herhangibir olumsuz söz söylemeden  görüşmemize son verdik .sonuc olarak   7092 problemlerini  cözmenin FORMULU  bende var  . ama cözülenedek  bireysel olarak tavsiyem hic dile getirip sakın sıkıntılardan söz etmeyin sonra sizide hedef alır konuşturmazlar . benden söylemesi  selam ve saygılar sunuyorum . mesut öz  ta1ch

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #5 : 23 Nisan 2013, 21:19:46 »
arkadaşlar 1100 olan frekans 7100 dür ve daha cok gezdik ama hepsini yazmadım   yanlış yazdığım için kusura bakmayın . 73

Çevrimdışı TA3ALP

« Yanıtla #6 : 24 Nisan 2013, 22:01:13 »
Mesut bey 1100 khz derken benimde aklıma birşey geldi.  Sesli görüşme yapılabilecek en düşük frekans kaçtır acaba bilen arkadaşımız varmıdır.
Temeli Adalet Olan Devletimiz Varola....
emre.alpaslan@adalet.gov.tr                        GSM : 0536 4832110     

Çevrimdışı TA1MC

« Yanıtla #7 : 26 Nisan 2013, 16:06:17 »
Bizim dahil olduğumuz region planında 1.8 mhz sesli görüşme yapılabilecek en alt frekanstır daha altında cw veya nb (Narrow band digital)  modunda çalışma yaplabileceği gösteriliyor.

http://www.iaru-r1.org/index.php?option=com_content&view=article&id=840:updated-hf-band-plan-2011&catid=41:hf&Itemid=93
TA1MC
MURAT ÇOKLAR LOC:KN40HA
05075687965
ta1amc@hotmail.com