Korhan Bey,
bu konu ile ilgili refleks yapan, konuyu açan benim, gelen yanıtlar hep benim yazdıklarım üzerine. dolayısı ile her ne kadar yaram olmasa da üzerime alınmam çok normal. ben herhangi bir şekilde konuyu kişiselleştirme yoluna gitmedim ama siz neden konuyu kişiselleştirilmiş gibi algıladınız anlamadım. konunun kişiselleştirilmesinin bana faydası veya zararı olmaz ama başkalarına ne kadar zararı olur bilemem. ama zaten ben konuyu kişiselleştirecek bir adım atmadım, siz üzerinize alındınız.
sizin de değinizi gibi; ben de inandığım için fikrimi savunanlardanım.
peki sizin yazdığınız cümleyi şu şekilde değiştirelim, sanıyorum ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız:
Ama tartışma konularının iki ucunda yer alanlarda ikiye ayrılırlar. Aynı köşede olsalarda birisi inandığı için o fikiri savunur. Diğeride fayda sağladığı için o köşede yer alır. Yani bir fikir olarak burada ikinci el ürünlerin içinde kaçak ve sahte ürün de satılıyor. Bu ürünler amatör camiadaki arkadaşlarımızı zarara uğratmasın diyenler, birde biz bu şekilde para kazanamıyoruz, bütün amatörler kendi aralarında alışveriş yapıyor, dalgamıza taş atmayın, hepsini yasaklatalım, adına da amatörleri kaçak ve sahte üründen koruyalım diyenler olacaktır. Önemli olan siz karşı köşede yer alsanız bile ne için orada olduğunuzu söyleyebilmeniz önemldir.
sizin zamanında yazdığınız o yazıyı okudum. çok da güzel yazmışsınız. elinize sağlık. ama üç beş kişi bunu yapıyor diye bütün herkesi de zan altında bırakmanın bir anlamı yok. o zaman rahatsız olanlar bir zahmet uğraşsın da bu kişilerin peşine düşsün. çünkü kaçak satanlar bitlik üzerinden de bir şekilde kılıfına uydurup kaçak satıyor. bunları hepimiz biliyoruz.
ben de yasal yollardan malzeme ve telsiz almak istiyorum. isteklerinizin hepsine katılıyorum. tedarikçi arkadaşlarımızın baki kalmalarını istiyorum. bence bu konuda farklı düşünmüyoruz.
ancak sanıyorum beni yanlış anladınız ya da anlamak istemiyorsunuz. böyle bir girişim her neden olursa olsun karşı değilim. kişi ticaretle uğraşıyodur bunu yapar. bu sorun değil. sorun bunun amatörlüğe hizmet kisvesi altında yapılması ve geçtim etik yanını yasalara aykırı olması. bir amatör telsizci amatör telsizci sıfatıyla faturalı ürün satamaz, işletmesinin tanıtımını yapamaz. bir kişi faturalı ürün satıyorsa tüccardır. bunda bir sıkıntı yok. ama bu kişinin tüccarlığı ile amatör telsizciliği yan yana gelirse suç olur. dayanağım da aşağıdadır. ben böyle düşünüyorum, bu yapılanı doğru ve iyi niyetli bulmadım ve bunu dile getirdim. eminim benim gibi düşünüp de polemiğe girmek istemeyen çok insan var. bu olayı da daha başka taraflara çekmenin bir anlamı yok.
Özel Telsiz Sistemleri Yönetmeliği, EK-4,
Madde-2.b) Amatör telsizci: Hiçbir maddi, kişisel veya siyasi çıkar gözetmeden, sadece kendi istek ve
çabası ile telsiz iletişim teknikleri alanında kendini yetiştirmek amacıyla ulusal ve uluslararası amatör
telsizcilik faaliyetinde bulunmak isteyen ve amatör telsizcilik belgesine sahip olan gerçek kişi.