Ana Sayfa > Neler, neler yapmışlar! ***

Bobinli Dummy Load

<< < (3/4) > >>

TB6BHK:
Değerli Hasan Turgut ve Ömer Yıldız  arkadaşlarım. Uzunca bir cevap yazmıştım ama kayda almadığımdan kontrol esnasında kayboldu. Benim 3-4  sitem kapandı, bazılarını ben sildim.  Bu yazı yeni sitenim panosuna konmamış, unutulmuş, devreler haliyle zarara uğradı. Adresler değişti ne zahmetlere uğradım. Şemaların bazışı  unutuldu. hiç konmadı.
 Bu çalışmalar CB döneminde yapılmıştı. Siz hangi frekansta çalışacaksanız, bobin turlarında değişiklik yapabilirsiniz.
Cihazın esası verici çıkış gücünü tel bir bobin üzerine verip enerjiyi ısıya çevirme esasına dayanır.
UYARI !!!    Yüksek güçlerde diğer  kör yüklerde olduğu gibi sağlık konusunun  ortaya çıkabileceğini unutmayalım.
http://www.geocities.ws/husnu66tr/koryuk.htm

husnu66tr@yahoo.com
73 Hüsnü Köktürk

TB6BHK:
Sitenin silinmesi ve şemaların kaybolma ihtimali düşünülerek  foto ve şemayi BİTLİK arşivine ekliyorum
73 Hüsnü Köktürk

TA2AOG_SK:
Abi bobin kör yük sayılmaz ki, anten gibi çalışır.

TB6BHK:
Osman bey
Benzer devrelerle bu araca  anten bağladığım da oldu. Dinleyen istasyon bana bitik raporu verdi.
 Bakır bobin Yüksek güçlere tahammüllü. karbon direnç gibi hemen yanmıyor. Bobini anten gibi çalışır olarak düşünsek,! Antenle uğraşanlar bilirler. Anten sadece bir tel parçası veya sadece bir bobin değildir. Akorda gelince çalışan   bir araçtır. Hele frekans 28MHz gibi bayağı düşükse birkaç metre uzunlukta özel ayarlı aliminyum çubuk gerekir. . Anten akortlu olunca lamba veya transistör aşırı ısınmaz, çünki enerjiyi anında anten yoluyla dışarı atar. Anten akortsuz ise enerjinin bir kısmı atılamaz ve atılamayan enerji çıkış transistörünün  veya çıkış lambasının üzerinde kalır. Neticede lamba veya çıkış transistörü yanar.
Bir anten uzmanına desek ki bak biz yeni bir anten ürettik anten boyu 28MHz de yok denecek kadar az. Uzmanın antenimizi beğenmeyeceği kanısındayım.
Normal olmayan antenler veya antensiz çalışma çıkış devresini yakar.  Hatırladığım kadarıyla bu işlerle uğraşırken vericim hiç bozukmadı. Çıkış devresine bir zarar gelmedi.
Bana kalırsa bu devre anten gibi çalışmıyor, enerjiyi anten gibi dışarı atabilseydi bobinin ısınmaması lazım gelirdi.  Çıkıştaki enerji  bu düzenek sayesinde havaya gitmiyor şase üzerine boşalıyor. Neticenin alındığı durumlarda enerji  sızıntısını önlemek için cihazı sac bir kutuya koymakta fayda var.

Osman Güler bey bu çalışma yıllar öncesi tarafımdan yapılmış fakat tamamen halledilmiş, kanunları çıkarılmış değildi. Çalışmalar tamamlanamadı. Öyle olsa idi kesin olarak şu frekansa şu bobini kullanacaksın derdim. Seçenekler biraz fazla idi.  Şu anda ise yanımda ne anten ne de bir verici var tam takır kuru bakır
73 Hüsnü Köktürk

TB6BHK:
Çok çok özür.

TA1AJ   Muharrem Nişancı    İstanbul
TA7BB  Ömer Yenigün           Giresun
TA5DC    Murat Türe          Konya 

kardeşlerimden çok çok özür. 2010 senesi  Bitliği iyi tanımama neticesi malesef isimlerinizi göremedim. Ancak 2012 mayısında görüyorum. Utanç içindeyim, Tavuk karası olmuşum.

Murat Türe Kardeş siz bir zamanları yahoo mail kısmına bayram ve kandil kutlama mesajları atıyordunuz.  Son yıllarda göremedim.
 73  Hüsnü Köktürk

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git