Ana Sayfa > Neler, neler yapmışlar! ***

Bobinli Dummy Load

(1/4) > >>

TB6BHK:
Kıymetli arkadaşlar. Acizane ben Hüsnü Köktürk TB6CAAyıllar önce yüksek güçteki vericilere iri hacımlı yük direnci bulma güçlüğünü ortadan kaldıran bir çalışma yapmıştım. Görmenizde yarar olabilir. Prensip; bilinenin tam tersi yük direnci olarak karbon direnç değil--bilakis akortlu ve frekans ayarlı verici bobini kullanmak.! Negatif bir geri beslenim yardımıyla enerji bobinden dışarı çıkamıyor ve enerji ısı halinde bobin üzerinde kalıyor. Isının fazla olması halinde bobin telinin kalınlaştırılması veya bobinin bakır bir boru üzerine sarılıp ısının emilmesi yoluna gidilebilir. Ayar kritikliğini önlemek için fazla kapasite ihtiva etmeyen uygun hava aralıklı varyabl kondansatör kullanılmalıdır. Anten soketine bağlanan swr ve watt metre ikilisi daima 0 swr  ve maksimim gücü göstermelidir ki ayar esnasında cihaz bir zarara uğramasın.
http://site.mynet.com/husnu_kokturk/koryuk.htm
[img width= height=]http://site.mynet.com/husnu_kokturk/resimler/shema-dummy-load.jpg[/img]

TA1AJ:
Hüsnü Ağabey siteye hoşgeldin, seni 1977 den beri trac dergilerinden tanıyorum, çok memnun oldum, değerli bilgi ve tecrübelerini paylaşmanı bekliyoruz,

selamlar. 73 de Muharrem.

TB6BHK:
Eksik olma Muharrem kardeşim gerçekten yıllar sonra tanınmak bile hoş bir duygu oluyor, Ben epeyce amatörlük ve yeniliklerden uzak kaldım, buralardan ve sizlerden eminim istifadem olacaktır, ancak bu tip amatör sitelere girmekte güçlük çekiyorum. Bir email adresi veriyorum, olurya hükmü geçmiş email oluyor ve yeniden siteye giriş istediğimde kullandığım email kayıtlı gözüküyor, yeni email isteniyor, site programları işlem görmemiş adres ve isimleri canli ve kulanım dahilinde gösteriyor, bir iki uğraşınca neredeyse sahtekar pozisyonuna giriyorum.
Selamlar 73  Türkiye

TA7BB:
merhaba hüsnü bey siteye hoş geldiniz.
sizi eski trac mecmualarda ki yazılarınızdan tanıyordum ama burada görünce kendimi eski günlerde hissettim
katılımlarınızdan istifade etmek istiyoruz.
herşey gönlünüzce olsun
ömer yenigün
de ta7bb  73

TA5DC:
Hüsnü bey hoşgeldiniz.sizleri burda görmek çok güzel.Bir çok çalışmanız var.Başarılarınızın devamını dilerim.73s

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git