Gönderen Konu: Süperonline fiber İnternet Modem  (Okunma sayısı 271 defa)

Çevrimdışı TA1DX

Süperonline fiber İnternet Modem
« : 27 Ekim 2011, 17:34:58 »
Arkadaşlar, TTNET kullanırken, ADSL modem portunu yönlendirerek PC'min server gibi çalışmasını sağlamıştım. (APRS UI-web server) aynı şekilde domain yönlendirme ile de web sayfası yayınlayabiliyordum. Şimdi fiber internete geçtim ve Pirelli modem var. Bu modemde port yönlendirme yaptığımda, ya da yaptığımı sandığımda, modeme bağlı diğer PC'ler internete giremiyor.

Yardıma ihtiyacım var. Süperonline teknik servisi aramadım, çünkü telefonla yapılan işlemler kalıcı olmuyor. Çalıştıktan sonra tekrar bozulursa müdahale etme şansım yok, Gene telefonda bir saat dert anlatmakla geçecek. Yazılı bir döküman bulabilirsem, her zaman kontrol bende olacaktır..

Teşekkürler..

Çevrimdışı TA2M

Ynt: Süperonline fiber İnternet Modem
« Yanıtla #1 : 27 Ekim 2011, 18:20:40 »
Atila bey merhaba,

Modeminizin modelini vermemişsiniz. Ancak aynı marka cihazların benzer arayüz kullanacakları düşüncesiyle Pirelli DRG A125G modemin kurulumunun resimli anlatımının yapıldığı buradaki site size yardımcı olabilir.
73,

Mustafa, TA2M

Çevrimdışı TA1AVI

TA Callbook kaydı

Veli İhsan Serin
    İSTANBUL
  • Etkinlikçi
  • OM/YL
  • *
  • iyiye karşı iyi, kötüye karşı adaletli ol.
« Yanıtla #2 : 27 Ekim 2011, 19:11:37 »
Atila Bey,

Süperonline Fiber internet ve Prelli modemle ilgili biraz araştırma yaptığımda forumlarda birçok şikayet okudum.

http://superonline.net/yardim/modemler.aspx

yukardaki linkte süperonlinın kullandığı modemlerin firmwareleri var, öncelikle modeminizin firmwarei güncelmi kontrol edin, bazı şikayetler bundan kaynaklanıyordu.

Sizin sorununuz ise forumlarda okuduğum sorunlardan edindiğim bilgiler doğrultusunda yorumlayarak söylüyorum. Süperonline tarafından modeme konulan kullanıcı kısıtlaması, 5 bilgisayar bağlantısıyla sınırlandırmışlar, telefon desteğiyle bu sayıyı artırdıklarını söyleyenler var, doğrumudur bilmiyorum.

modeminiz üzerinden internete açılan kişileri sınırlandırma yöntemi modem üzerinde açılan oturumla kontrol edilmeye çalışılıyor, siz NAT ile modeminizi internetten gelen trafiğe açtığınızda bu oturum limiti doluyor ve diğer cihazlar internete erişemiyor.

Aslında bu kullanıcı sınırını aşmanın bir yöntemi var. Router kullanarak modeme tek bir IP den erişmek.

INTERNET----FIBER MODEM---ROUTER-----DIGER PC/PDA/YAZICI/VS

şeklinde bir bağlantıyla sorun çözülür, ama umarım buna gerek kalmaz. Modeminizin modelini ve firmware versiyonunu yazarsanız, belki modeme süperonline denetiminde olmayan bir firmware yükleyerek bu limit sorunu çözülebilir. Veya süperonline destek hattı bu kullanıcı sınırını kaldırır ve sorununuz çözülür, burda onların kaygıları muhtemelen bireysel satış yaptıkları hatların ticari olarak kullanılması.

ben yine forumları okumaya devam edeyim belki sorunu çözmüş birisine raslarım :)

73
de TA1AVI, name is VELİ İHSAN SERİN, QTH:KN41MB, 73 de TA1AVI SK
-----------------------------------------------------------------
Eski Çağrı İşareti: TB8CIA, TB1CI

Çevrimdışı TA1DX

« Yanıtla #3 : 28 Ekim 2011, 09:14:34 »
Mustafa Bey, Veli İhsan Bey, Arkadaşlar,

Modemim Pirelli E4202, verdiğiniz linklerden versiyonunun güncel olduğunu gördüm.  Yazdıklarınızı okuyunca, aslında hiç birşey bilmediğimi de sevinçle öğrenmiş bulunuyorum, ne güzel ki öğreneceğim yeni bir şey çıktı karşıma.. Ben araştırmaya-kurcalamaya devam ediyorum. Sizlerinde değerli katkılarınız için şimdiden çok teşekkürler..

Çevrimdışı TA1AVI

TA Callbook kaydı

Veli İhsan Serin
    İSTANBUL
  • Etkinlikçi
  • OM/YL
  • *
« Yanıtla #4 : 28 Ekim 2011, 12:17:20 »
bu linkte detaylı bir kullanım klavuzu var.

http://www.pclabs.com.tr/forum/topic/114183-superonline-fiber-internet-tilgin-prelli-modem-ile-evde-server-ve-host/

DMZ yi deneyin, firewallı kapatmayı yada en düşük seviyeye almayı deneyin, çoğu ev kullanımı modem logları detaylı tutumuyor ama log tutuyorsa logu e-posta ile gönderirseniz daha iyi tespit yapabiliriz.

Çevrimdışı TA2M

« Yanıtla #5 : 28 Ekim 2011, 14:26:26 »
Atila bey,

Bu web safasında da resimli olarak Pirelli modem port açma işlemi anlatılıyor.
73,

Mustafa, TA2M

Çevrimdışı TA1MD

« Yanıtla #6 : 28 Ekim 2011, 15:15:19 »
DMZ kullanılırsa sadece tek bir bilgisayar internete girebilir. modemde eğer böyle bir kısıtlama varsa ve kaldırılamıyorsa yapılacak en mantıklı şey modemden sonra başka bir router kullanıp, dmz ile dışarıdan gelen tüm bağlantıları bu router'a yönlendirip, ağınızı bu router üzerinden kurmaktır diye düşünüyorum. böylece modem sadece kendisine bağlı tek bir cihaz varmış gibi sorun çıkartmayacaktır. Lan paketleriniz modeme gitmeyecek sadece wan için pc-router-modem-internet şeklinde bir yol izleyecektir.

Çevrimdışı TA1DX

« Yanıtla #7 : 01 Kasım 2011, 20:09:57 »
Arkadaşlar, teşekkürler, konuyu hallettim.  Alakanıza çok teşekkürler..
1- Öncelikle Modem arayüzüne girdim, Yönlendirme yapmak istediğim PC nin IP numarasını öğrendim.

2- daha sonra PORT YÖNLENDİRME bölümünü buldum

3- burada YENİ yi seçtim.

4- PORT numarası olarak UI-Webserver 8080 kullanıyor ama bu port Team Viewer ile kesiştiği için 8888 olarak hem UI den değiştirdim, hemde buraya kaydettim.

Evet, şimdi  http://92.44.186.131/ tıklayıp APRS Web Serverime bağlanabilirsiniz..

Tekrar teşekkürler.. İyiki varsınız..

Çevrimdışı TA1AVI

TA Callbook kaydı

Veli İhsan Serin
    İSTANBUL
  • Etkinlikçi
  • OM/YL
  • *
« Yanıtla #8 : 05 Kasım 2011, 05:49:20 »
Atila Bey sorunu çözmenize sevindim, sayfayı görünce bi tanede ben hazırladım :) http://tb1ci.dyndns.org google maps dende birkaç harita yaptım...