Atila Bey,
Süperonline Fiber internet ve Prelli modemle ilgili biraz araştırma yaptığımda forumlarda birçok şikayet okudum.
http://superonline.net/yardim/modemler.aspxyukardaki linkte süperonlinın kullandığı modemlerin firmwareleri var, öncelikle modeminizin firmwarei güncelmi kontrol edin, bazı şikayetler bundan kaynaklanıyordu.
Sizin sorununuz ise forumlarda okuduğum sorunlardan edindiğim bilgiler doğrultusunda yorumlayarak söylüyorum. Süperonline tarafından modeme konulan kullanıcı kısıtlaması, 5 bilgisayar bağlantısıyla sınırlandırmışlar, telefon desteğiyle bu sayıyı artırdıklarını söyleyenler var, doğrumudur bilmiyorum.
modeminiz üzerinden internete açılan kişileri sınırlandırma yöntemi modem üzerinde açılan oturumla kontrol edilmeye çalışılıyor, siz NAT ile modeminizi internetten gelen trafiğe açtığınızda bu oturum limiti doluyor ve diğer cihazlar internete erişemiyor.
Aslında bu kullanıcı sınırını aşmanın bir yöntemi var. Router kullanarak modeme tek bir IP den erişmek.
INTERNET----FIBER MODEM---ROUTER-----DIGER PC/PDA/YAZICI/VS
şeklinde bir bağlantıyla sorun çözülür, ama umarım buna gerek kalmaz. Modeminizin modelini ve firmware versiyonunu yazarsanız, belki modeme süperonline denetiminde olmayan bir firmware yükleyerek bu limit sorunu çözülebilir. Veya süperonline destek hattı bu kullanıcı sınırını kaldırır ve sorununuz çözülür, burda onların kaygıları muhtemelen bireysel satış yaptıkları hatların ticari olarak kullanılması.
ben yine forumları okumaya devam edeyim belki sorunu çözmüş birisine raslarım :)
73