Gönderen Konu: toshiba laptop ile program sorunu  (Okunma sayısı 218 defa)

Çevrimdışı TA8MS

toshiba laptop ile program sorunu
« : 27 Temmuz 2009, 15:52:43 »
araç üzerindeki cihazları proğramlaya bilmek için aldığım mmx versiyonu toshiba laptop ile com1 den aselsan 4000 serisini proğramlayabiliyorum ancak 4800 serisi ve motorola serilerini (rib li)mesela gm380-cp-gp 380 proğramlayamıyorum yardımcı olabilecek arkadaş varmı

Çevrimdışı TA2M

Ynt: toshiba laptop ile program sorunu
« Yanıtla #1 : 27 Temmuz 2009, 17:47:38 »
Bazı notebookların COM port sinyal seviyeleri düşük oluyor.

Kullandığınız Rib'ler besleme voltajını COM port üzerinden alıyorsa , harici bir besleme kaynağı kullanıp deneyebilirsiniz.
73,

Mustafa, TA2M

Çevrimdışı TA8E

« Yanıtla #2 : 13 Ağustos 2009, 11:18:26 »
Değerli arkadaşım
GM 300 vs telsizleri programlamaya çalışırken önce bilgisayar cihazla bağlantı yapıyormu onu kontrol ediniz ve hata kodu alıyorsanız bu kodları bazı web sayfalarında bulabilirsiniz. Genelde problem blgisayarın çok hızlı olmasından kaynaklanıyor.GM/GP 300 ler imal edildiğinde en hızlı bilgisayar 486 idi. Bu arada tabii başka sorunlarda olabilir arkadaşlar yardımcı olacaklardır.Saygılar..DE TA8E

Çevrimdışı TA8AY

« Yanıtla #3 : 14 Ağustos 2009, 15:20:47 »
usb haberleşme standartı 2.0 a yükseldi,hızı baya bi arttı ama bildiğim kadarıyla rs 232 haberleşme hızı hiç değişmedi.sorun bence sayın TA2EY nin dediği gibi port sinyal seviyesiyle alakalı.zaten son zamanlarda rs 232 haberleşmesi yapan her devreye kesinlikle max232 gibi buffer görevi gören entegreler kullanıyorlar.cihazın bilgisayara,bilgisayarında cihaza zarar verme ihtimalini düşürüyorlar.
iyi çalışmalar

Çevrimdışı TA2E

« Yanıtla #4 : 15 Ağustos 2009, 09:31:00 »
motorola serileri max 232 serisi  veya orjinal motorola rib'lerle yapılır harici 9V DC olmadan olmaz.laptoplarla deneme yapamadım ama öncelik riblerdir.
Ayrıca motorola proğramlarını açabildikten sonra F9 ile setup computer menüsü altında F3 ile com testi ile ok oluşturmanız gerekir rastgele başlayamazsınız.Kolay gelsin.
TA2JU
Çağrı işareti olmayan ve bitlik'te resmi olmayanlara cevap vermeyeceğim.
TA2E

Çevrimdışı TA8MS

« Yanıtla #5 : 03 Eylül 2009, 13:43:24 »
arkadaşlar arada  kullandığım  rib max 232 li bir devre sinyal seviyesi düşük geldiği için bağlantı sağlıyamıyor diye tahmin ediyorum çünkü rib voltajını az  yükselttim gp380  okuttum ama gm 380 i hala okutamıyorum rib voltajını normale yani 5v aldığımda normal bilgisayarda sorunsuz çalışıyoracaba ribi max lı değilde transistorlu mu yapsam 73