Gönderen Konu: ÖZEL TELSİZ SİSTEMLERİ YÖNETMELİĞİ.(Amatör Telsizler dahil) YENİ  (Okunma sayısı 1344 defa)

Çevrimdışı TB2CCC

"I know what is to be young
But you don’t know what is to be old! !"
      Stay with love.....(Sevgi ile kalın) ©

NOT:Çağrı işareti içermeyen MSN listesine ekleme taleplerinde, MSN adres bilgisi PM yada mail ile bildirilmeyenler reddedilecektir.

Çevrimdışı TA3E

Sayın tb2ccc bu müjdeli mesaj için çok teşekkür ederim.

Bu gün amatör telsizcilik için önemli bir tarihtir.

Beklediğimiz yönetmelik nihayet yayınlandı.

Tüm amatör arkadaşlara , camiaya hayırlı olsun.

TA3EL-ALİ
Alirıza ÖZSARAN - TA3E (TA3EL) - 555 025 16 77 
Küçük şahsiyetler; kişilerle uğraşır.
Vasat şahsiyetler; olaylarla uğraşır.
Büyük şahsiyetler; Fikirlerle uğraşır.

Çevrimdışı TA8A

Bu yönetmeliği ve Amatörlerle ilgili diğer bazı mevzuatı www.tacallbook.org adresinde bürokrasi bölümüne ekledim. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü de bir yönetmelik yayınlayacak. Bu yönetmelik yayınlanınca TA Callbook bürokrasi bölümündeki eski bilgileri güncelleyeceğim.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA1DX

Yeni Yönetmelik Hayırlı Olsun.

Benim gördüğüm yenilikler:
80 Metre bandı kesintisiz kullanımda, (3500-3800 KHz)
40 metre bandı genişledi (7000-7200 KHz) (B sınıflar 5 Watt ile sadece 7000-7100 arası)

B sınıfı Amatör arkadaşların HF Bandında SADECE 7000-7100 ve 28000-29700 KHz aralıklarında "KENDİ YAPTIKLARI" ve "5 Watt'ı GEÇMEYEN"  cihazlar ile çalışma yapabileceklerini "TEKRAR" hatırlatmak isterim.  Unutmayın, "AMATÖR DÜRÜSTTÜR" ve Bu dürüstlük; sizleri, HF'de bu bantların dışında duyanlar için de "GEÇERLİDİR".

Güvenlik Sertifikası konusuna gelince, sanırım acı çekmekten hoşlanan bir milletiz ki, yeni yönetmelikte hiç bir yerde geçmediği halde, güvenlik sertifikası konusunu "KAŞIYIP" duruyoruz.   Arkadaşlar bu "KONUYU" kapatın, arkanıza yaslanın ve "UNUTUN-UNUTTURUN".    Daha ne diyeyim?

Atila, TA1DX
« Son Düzenleme: 20 Temmuz 2009, 17:16:11 Gönderen: TA1DX »

Çevrimdışı TA4A

Yurt Dışından Cihaz getirme işi nasıl olucak acaba şimdi ? Bugün Gümrük müdürü ile görüştüm Telsizler çok sıkıntılı dedi BTK' dan Yurt dışından telsiz alabilir ithal edebilir belgesi getirirsen Gümrük vergisini ödedikten sonra istediğin cihazı geçirebilirsin dediler.
Mehmet Raşid ÖĞÜNÇ
116 AT 105 - 116 SD 019 - 116 VE 101 - 116 MU 055 - 116 FT 002
QTH: Isparta - KM57GS
0 505 586 7116
Yaesu FTDX101D - Hermes-Lite2 - ECO ART.78 3 Band Yagi
Online Log : http://www.hrdlog.net/ViewLogbook.aspx?user=TA4A

Çevrimdışı TA1DX

Yurt dışından,  CE belgeli ve onaylı cihaz listesinde olan cihazları ithal edebilirsiniz. Tabiki gümrük vs ödeyeceksiniz. 

Çevrimdışı TB2CCC

Maalesef yeni yönetmelikte bu ve buna benzer olaylara yer verilmediği için hala eski prosedürler geçerlidir.Hatta gelip de Spektrum daire masası listesinde bazı marka ve modeller olmadığı için elinizde o belge de olsa geri giden cihazlar vardır.

Onun için bence siz hobi değiştirin balık falan tutun.  :-))  Sevgi ile kalın.

NOT:Çağrı işareti içermeyen MSN listesine ekleme taleplerinde, MSN adres bilgisi PM yada mail ile bildirilmeyenler reddedilecektir.

Çevrimdışı TB2CCC

İthaline izin verilen cihazları aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz. 73

http://www.tk.gov.tr/Spektrum_Yonetimi/sinif2/sinif2.htm

Çevrimdışı TA5FW

Cihaz ithalatı BTK nin elinde değil ki !!!
Cihaz ithalatını Dış Ticaret Müsteşarlığı denetler. Onun için İthal izini olan cihazlarda sadece izini alan ithalatçı firma için geçerlidir.
Eğer siz cihaz getiriyorsanız yeniden Dış Ticaret e başvurup ithalat işlemlerini kendi adınıza yapmanız gerekiyor.
Evet çok saçma ama zamanında T.K nin elindeyken yetki durum T.K izin verdiğim cihazı getir, gümrüğünü öde, getir gümrük belgesini istasyon ruhsatına kayıt edeyim diyordu. Sonra yetki Dış Ticarete geçti olay bozuldu. :=)
Eeee adı üzerinde Ticaret Müsteşarlığı adamlar para basacaklar !!! Her bir dosya açılımı 1.000 TL idi o zaman. Ondan sonra TSE var, gümrük var, varda var. hi hi hi

Şimdi kimse hayal kurmasın !!!  :)

Korhan BÜKEN
73's de TA5FW

Çevrimdışı TA3FB

Geçiş dönemi ama zamanla taşlar yerine oturacak. Umarım bir kargaşa olmaz. EMC ile ilgili iyimserim.
Şimdi başka bir konu gündeme gelmeye başladı. Kiminle görüştüysem cihaz faturasından bahsediyor. Madem ruhsat kalktı bunun faturası nerde diye sorabilirlermiş. Anlamadığım şu, cihazla beraber faturamı gezdirmeye başlayacağız? Yoksa illa işler kötü olsun diye felaket senaryolarımı yazıyoruz.
Her gün binlerce cep telefonu el değiştiriyor. Herkes kendine kayıtlı faturalı cep telefonunu mu kullanıyor? Birisine hediye telefon alıyoruz faturasını hediye ettiğimiz kişi üzerine mi kestiriyoruz? Yurtdışından telefon getiriyorsun 3-5 lira para verip kullanıma açtırıyorsun.
Kötümser olduğum noktalarda var ancak onları burada yazmak istemiyorum.
Bu yönetmelik, doğru, dürüst, ilkeli ve adabıyla iş yapanların önünü açmıştır. Gerisini bu gruba girmeyenler düşünsün.
Sağlıcakla kalın
Barış
Çanakkale

Çevrimdışı TA8A

Kıymetli Arkadaşlar,

Son IMEI numarası uygulaması başladıktan sonra cep telefonları kanuni oldu. Firmalar ithal ettikleri cihazların listesini BTK'ya veriyorlar. O da bir liste oluşturuyor. Bu listede olmayan IMEI numaralı telefon bir müddet sonra kesiliyor. Bireysel olarak gelen cihazlar da işlemleri yapıldıktan sonra kayıtlı hale geliyor. En azından elindeki telefonun çalışması, onun resmi yollardan yurda girdiğinin göstergesi oluyor. Bu işle ilgili resmi kurumlar bunu bildikleri için tek olan cep telefonuna pek karışmıyorlar. Arada çeşitli sebeplerle kaçanlar olsa da kağıt üzerinde sistem böyle görünüyor.

Ama bizim taşıdığımız cihaz zaten baştan sabıkalı! Adı telsiz! Ben bu sabıkalı telsiz imajından korkuyorum. Bir hikaye anlatayım. 1989 dan beri üzerimde telsiz taşıyorum ve doğuyu, batıyı, kuzeyi, güneyi geziyorum. Kontrollerde soruyorlar, amatör telsizcilik belgemi gösteriyorum olay halloluyordu. Yanımda amatör bir abimle (TA1U) Elazığ'dan uçağa biniyoruz. Çantamda FT-51 var. X-Ray'den cihazı gören polis çantayı açmamı istedi. Ben de açtım ve telsizi çıkardım. Belgesini sordu, her zamanki alışkanlıkla Amatör Telsizcilik Belgemi çıkardım ve gösterdim. Polis FT-51 i aldı, seri numarasını buldu ve bu numarayı benim verdiğim belgede aramaya başladı. Bulamayınca bana söylediği tek cümle şu oldu. "Beyefendi bana bu cihazın seri numarasının olduğu bir belge gösterir misiniz?" Her ihtimale karşı ruhsat fotokopisini de taşıdığımdam çıkardım ruhsatı gösterdim. Cihazın seri numarasını ruhsattan kontrol etti ve teşekkür etti. Bununla bitti mi hayır? Yanımda bulunan profesyonel ICOM cihazın seri numarasını ruhsattan bulamayınca anında etrafımız sarıldı, bizi bir köşeye aldılar ve bu cihazın belgesini de istiyoruz dediler. İşyerimi aradım, faturasını fakslattım seri numarasını kontrol ettiler ve abluka kaldırıldı. 

O günden sonra eski cihazlarımı elimden çıkardım. Bir ay önce aldığım ICOM IC-2725 in ise fatura fotokopisi altına yapıştırımış vaziyette duruyor.

Bu taşıdığımız cihazın adı telsiz olmasa iş çok kolay. Ama bir ümidim var. PMR telsizler biraz daha yaygınlaşırsa milletin telsize gözü alışır ve belki biz de aradan sıyırırız.

Keyf için, hobi için yaptığım bir işin benim başımı ağrıtması en son isteyeceğim şeydir.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TB2CCC

Sn.Bilal kardeşim yazdıklarına noktasına kadar katılıyorum.Uygulamalar aynen böyle yapılıyor.Buna benzer durumlardan günlerce nezarette kalan arkadaşlarımız bile olmuştur.

Yine de siz siz olun gerekli bütün belgelerinizi yanınızda veya evinizde bulundurun.Sevgi ile kalın. 73

Çevrimdışı TA8A

Kıymetli Arkadaşlar,

Hatırlarsanız Amatör Telsiz Yönetmeliği ile ilgili olarak sabırlı olmanızı iyi şeyler olacağını söylemiştim. http://www.telsizciler.org/index.php/topic,6829.msg13933.html#msg13933

Şimdi de EMC, Güvenlik sertifikası konusunda mesaj yazmamanızı, resmi kurumlar nezdinde bir girişimde bulunmamanızı ve sabretmenizi rica ediyorum. Bu sebeple yukarıdaki mesajların içerisinden EMC ya da güvenlik sertifikası ile ilgili olanları sildim.

Ayrıca "Bir sorum var" bölümündeki "Bu çelişkiyi biri bana izah etsin lütfen!.." konulu mesajları da bu sebeple sildim.

Biraz daha sabır lütfen.

73

Bilal Ekmekci, TA8A
« Son Düzenleme: 22 Temmuz 2009, 17:46:05 Gönderen: TA8A »

Çevrimdışı TA3ADK

Herkese selamlar ve saygılar ,

Bu yönetmelikten sonra kimsenin fatura soracağını zannetmiyorum . Lisansınız yenınızdaysa ve cihazınız sadece amatör bandlarda çalışmakta ise bir sorun olmayacaktır . Yönetmelik açık açık Herhgni bir bildirim , izin vs ye ihtiyaç olmadığını yazmış .

Yalnız ben aracıma bir çıktısını koydum mesela . Olurda bir kontrolde sorun olursa yönetmeliği gösteririm diye . Ki bu maddeden sonra kolluk kuvvetinin fatura soracağını sanmam .

FATURA dediğimiz şey mali bir belge , evimizde ki , arabamızda ki yada üstümüzdeki herşeyin faturasını saklamak zorunda mıyız ? Telsiz faturasının , pantolon faturasından farklı olmadığı düşünmüyorum .

Bu serbestinin neler getireceğini bilemiyorum ama varolan durumları kötüye götürmemesini umuyorum . Gerçi , sağlanan 7Mhz imkanının nasıl kullanıldığını üzülerek görüyorum . Kurumların bizi başlarından atma heveslerini de çok üzülerek görüyorum . Korkarım amatör yetiştirmek ve amatör seçmek konusunda ciddi bir sorun var ve çözümde ufukta görünmüyor ...

Herşeyin iyiye gitmesini dilerim ...
  Barış

Çevrimdışı TA8A

Kıymetli Arkadaşlar,

EMC yönetmeliğinin Radyo Amatör İstasyonlarına uygulanıp, uygulanmayacağı şu anda sonuçlandırılmış bir konu değildir. Resmi kurumlar nezdinde yanlış anlaşılmaya meydan vermemek için EMC konusunu BİTLİK'te tartışmayalım istiyorum.

Ocak ayında da Radyo Amatörlerinin milyarlarca lira kanal ücreti (42.500 TL hatırlıyorum) ödeyeceği konusunda yorumlamalar çıkmıştı ve ben de aynı şekilde davranıp, mesajları silmiş ve sizden resmi kurumları bir müddet rahat bırakmanız ricasında bulunmuştum. Bunun sonucunun ne olduğunu geçen hafta yayınlanan yönetmelik ile gördük. Bırakın 42.500 TL ücret ödemeyi, ruhsat bile tarih oldu.

Daha önceki ricam sırasında yaşanan gelişmeleri ve yapılanları www.trac.org.tr sayfasında TA1E Aziz Şasa'nın yazısında okuyabilirsiniz.

Benzer çalışmalar EMC konusunda da devam etmekte olup yukarıdaki ricamı yeniliyorum.

Lütfen EMC konusunda bir yorumda veya tartışmada bulunmayalım. Resmi Kurumlara bu konuda müracaat yapmayalım ve gelişmeleri bekleyelim.

Yukarıdaki EMC konusu geçen mesajları tekrar silmek zorunda kaldım. Anlayışla karşılayacağınızı ümit ediyorum.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA1TC

Bilal Bey,

Madem bu EMC kousuu unutturmak istiyorsunuz o halde yönetimi sizin elinizde olan www.tacallbook.org Sitesinde Bürokrasi başlığı altında yayınladığınız

1- Elektronik Haberleşme Cihazlarına Güvenlik Sertifikası Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelik (EMC Yönetmeliği)
2- Sabit Amatör Telsizlerimiz için EMC Yönetmeliği doğrultusunda yapmamız gerekenler

başlıklı konuları da ivedilikle silmenizi öneriyorum.

Amman biri orda yazılı olanları uygulamaya kalkmasın ve BTK nın kulağına kar suyu kaçırmasın dimi ....
E. UĞUR BALÇIK
ta1tc@ta1tc.com
www.ta1tc.com
0532-2754691

Çevrimdışı TA8A

Uğur Bey,

Bahsettiğiniz bilgilerin karşısına "Amatör Telsizciliğin bu kapsama girip girmediği yeni düzenlemelerde belli olacaktır." ibaresini yazdım.

İlginiz için teşekkürler.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA3CD

Selamlar, süresi dolan belgenin yenilenmesi hususunda sanırım mevzuat mevcut olmadığı için kesin bir bilgiye erişemedim.Özel Telsiz Sistemleri Yönetmeliği içinde:  "Madde -5 -  (5) Ulusal ve uluslararası amatör telsizcilik faaliyetinde bulunmak isteyenlere, KEGM tarafından Amatör Telsizcilik Belgesi verilir."  ibaresi mevcut.Ancak KEGM ye bağlı Telsiz İşletme Müdürlüğü'ne telefon ile sorulduğunda , adres BTK olarak gösteriliyor.

Süresi dolan belgemi yenilemek için ne yapmam gerekiyor?