Gönderen Konu: TA1F'yi anarken  (Okunma sayısı 313 defa)

Çevrimdışı TA8A

TA1F'yi anarken
« : 17 Ocak 2009, 08:46:58 »
Kıymetli Arkadaşlar,

TA1F Tuncer Topdemir'i 2000 yılında bir trafik kazasında kaybettik. Kendisi Türkiyedeki Radyo Amatörlüğünün orta kuşağından bir arkadaşımızdı. Çok yardımseverdi. Neredeyse tüm röleler onun elinden geçmiştir.

Kendisinii rahmetle anıyorum.

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA2M

Ynt: TA1F'yi anarken
« Yanıtla #1 : 17 Ocak 2009, 10:23:12 »

Türk Radyo Amatörlüğüne katkılarını unutmadık. Allah rahmet eylesin , nur içinde yatsın...
« Son Düzenleme: 17 Ocak 2009, 10:40:09 Gönderen: TA2EY »
73,

Mustafa, TA2M

Çevrimdışı TB2CCC

« Yanıtla #2 : 17 Ocak 2009, 14:01:18 »

Rahmetli kardeşimi saygı ile anarken bu camiaya verdiği katkılar inkar edilemez.

Nur içinde yatsın.ALLAH ramet eylesin. Sevgi ile kalın. 73
"I know what is to be young
But you don’t know what is to be old! !"
      Stay with love.....(Sevgi ile kalın) ©

NOT:Çağrı işareti içermeyen MSN listesine ekleme taleplerinde, MSN adres bilgisi PM yada mail ile bildirilmeyenler reddedilecektir.

Çevrimdışı TA2AOF

« Yanıtla #3 : 17 Ocak 2009, 17:51:53 »
Ben kendisini internet ortamında araştırma yaparken ve silintkeylere bakarken resmini ve adını okudum kendisini tanımadım ama anlaşılan o ki iz bırakmak için yaşlı olarak ölmeye gerek yok muş kişiler kısa zamanda olsa geride adın dan söz ettirecek işler yapabiliyorlarmış. siz degerli arkadaşların bu kardeşimizi unutmayışınızdan belli. bende kendisine ALLAH'dan rahmet geride kalan kederli ailesine ve dostlarına sabrı cemil diliyorum
Paranın nereden geldiğini öğrenmek istersen, nereye harcandığına bak (imamı azam hz)
Faik ÖZKAN
locator : KN61LK

Çevrimdışı TA5FW

« Yanıtla #4 : 17 Ocak 2009, 18:18:16 »

Rahmetli TA1F Tuncer Topdemir ebediyete uğurlanışının 9. yılında saygıyla anıyoruz.
Mekanı cennet olsun, nur içinde yatsın.
Allah rahmet eylesin.
Korhan BÜKEN
73's de TA5FW

Çevrimdışı TA1AJ

« Yanıtla #5 : 17 Ocak 2009, 21:49:46 »
Pek Kıymetli Arkadaşımız TA1F (Silent Key) Tuncer, seni unutmayacağız. Mekanın Cennet olsun.
Allah rahmet etsin.

Çevrimdışı TA1D

Ynt: 1 Florida dinlemede derdi.
« Yanıtla #6 : 19 Ocak 2009, 15:47:34 »
1972 de TRAC Cağaloğlundaiken tanışmıştım Tuncerle.
Her Cumartesi Cemiyete gider  diğer arkadaşlarla toplanırdık.Dönüşte aynı otobüsle o Şehreminine bende Çapaya giderdim.
Vefatına kadar geçen sürede Kendisini kardeş gibi sevdiğim bir kişi oldu.
TA8A Bilal beyin dediği gibi o döneme kadar bir çok role ve cihazda emeği oldu.
Herkeze yardımcı olmayı seven Hem havada duyulan Hem de meslek olarak Cihazlar ve tamire hakim bir insandı.
Ölümünü kabullenmek çok zor oldu.
Allah rahmet eylesin,nur içinde yatsın.

TA1D K.Mehmet Başak

Çevrimdışı TA2FE

« Yanıtla #7 : 19 Ocak 2009, 16:26:45 »
TA1F nin Anısına,

İlk amatör olduğum yıllarda İstanbul Beyazıt Yangın  kulesindeki rölemizin 145:600 de çalışmakta idi . Ama malzeme yetersizliğinden ancak yakın çevrede etkili olabiliyordu. Bir Cumartesi anteni yapmak üzere sözleştik . Bana daha sonra anlattığı şekli ile beni pek iyi tanımayan ama meraklı olduğumu bildiğini söylemişti. Bende kendisini tanır severdim ama çok yakın değildik.
Neyse röleye gideceğimiz sabah bir fırtına bir yağmur yani gök yarıldı zannedersin. Ben  Beyazıt kulesine gidiyorum ama bir taraftanda kesin bu havada gelmez!! ben biraz bekler derneğe giderim artık diye düşünürken bir baktımki gelmiş bir yeşil askeri yağmurluk giymiş bir adette bana getirmiş . İşte dedim bu çılgın adamdan arkadaş olur.
İşte TA1F Tuncer Topdemir  o günden sonra hal ve davranışları amatörlük düşüncesini örnek aldığım, başım sıkıştığı zaman koştuğum, beraber hurdalarda anten direklerinin tepesinde dolaştığım dolaştığım hiç bir şey yapamaz isek evinde hurdaları karıştırıp zevk aldığımız bir dostum oldu. Bizim gurup arkadaşlarımızdan birini dediği gibi her hurdaya gidişimizde adı geçmemesi mümkün değil.
Allah rahmet eylesin.
Dostluğu çok derin arkadaşım sen rahat uyu aynen senden gördüklerimi uyguluyorum.
Kimseden mal saklamadım sadece işine yaratmaz ise geri istedim.
Verdiğin herşeyi hala kullanıyorum . İşim bitip de yenisini alırsam söz eskisini başka bir amatöre vereceğim.

Sen rahat uyu TA1F Tuncer TOPDEMİR:

Emin
TA2FE
TA2FE
Emin Bora DEMİREL
05322930222
Loc: KN 40 PT
Tuzla - İstanbul

Çevrimdışı TA2BN

« Yanıtla #8 : 27 Ocak 2009, 23:14:19 »

TANGO ALFA BIR FLORIDA,Veya   namı diger   BIR FOX

Rahmetli teknik müdürümüz , icinde kötülük barınamayan , isteyene  elinde avucunda  bazen sırtındakine
 bazende  dacia marka vitesini sadece kendisinin gecirebildigi arabasına varana kadar  verebilen,nalet tatarlıgı tuttugu zamanlar haric her turlu ağır şakayı bile  kaldırabilen , istediğin marka  telsizin en pis  arızası ile karşılaşıp'' yahu müdürüm ben bunla bir  gün uğraştım bana sıkıntı geldi , bir de sen uğraşırmısın deyip rahatça kırılmadan telsizi önüne koyabileceğin(  telsizi yapıncada ulan bana gene çaktınız ama  yermiyim oğlum biz kaçın kurrasıyız ben hasoyum  akşam çoraplarımı çıkarmadan uyuyacağım derdi sadece),iyilik timsali , kimsenin olmadığı kadar trac  ruhu taşıyan insan , ALLAH' ın  çok sevgili kulu olduğundan herhalde aramızdan erken ayrıldın , hurdalıktaki COLLINS leri göremedin, yokluk zamanında bir ft-243 kristal  ve bir 6v6 ile bir adet 807  lamba ile sayısız qso lar yaptın , kimsenin okumadığı kadar teknik yayın okudun tefsirin yetemediği zamanda patronumuz AZMİ agabeyden yardım almasını bildin , balıkçı dostu  örnek insan mezarında rahat uyu , bu satırları yazarken senin Cennet Bahçelerinde olduğunu zannediyorum, çünklü sen o mertebeye  layıksın .Ne mutlu böyle bir evlat yetiştiren anne ve babaya .

REBI OKE
 TA2BN

Çevrimdışı TA7IV

« Yanıtla #9 : 28 Ocak 2009, 20:46:45 »
Sevgili Tuncer'i ben de rahmet,sevgi ve saygıyla anıyorum.
70' li yıllarda,lambalı dinazorlarla dolu istasyonunda heyecanımızı hiç kaybetmeden,uykusuz,sabahlara kadar radyonun tadını çıkarırdık...İyilik,sevgi ve insanlık timsaliydi..Çok erken gitti...

TA7IV,Mehmet Mete