Gönderen Konu: 2009 Yılı Ücret Tarifesi, FREKANS BAŞI ÜCRET TALEBİ.2, YENİ YASAYA TEPKİ  (Okunma sayısı 988 defa)

Çevrimdışı TB4CTE

Ynt: AMATÖR TELSİZDEN HER FREKANS BAŞI ÜCRET TALEBİ..
« Yanıtla #20 : 10 Ocak 2009, 14:23:33 »
ARKADAŞLAR SELAMLAR...
ANTALYA BÖLGESİNDEN BİRAZ ÖNCE QSO YAPTIĞIM AMATÖR ARKADAŞIM, YENİ ALDIĞI AMATÖR TELSİZİNE RUHSAT ÇIKARTMAK İÇİN MERSİN BTK'YA MÜRACAT ETTİĞİNDE YENİ RUHSAT TARİFESİNE GÖRE ÜCRET TALEP EDİLMİŞ.BURAYA KADAR NORMAL..AMMA.."HANGİ FREKANSTA ÇALIŞTIRACAKSINIZ,FREKANS BAŞINA ÜCRET ÖDENMESİ GEREKİR" ŞEKLİNDE AÇIKLAMA İLE KARŞILAŞMIŞ ARKADAŞ.. BANA ÇOK TUHAF GELDİ.YA  SİZLERE....AMATÖR FREKANSLARDA 100 AYRI FREKANS OLDUĞUNU VARSAYARSAK SİZLER YAPIN HESABINI.. EVET YENİ KANUNDA FREKANS BAŞINA ÜCRET ÖDEME MADDESİ VAR.. AMA AMATÖR FREKANSLAR İÇİN BİR AÇIKLAMA YOK..UMUYOR VE DİLİYORUM Kİ BU "ACAYİP" UYGULAMANIN YENİ ÇIKACAK "YÖNETMELİK"TE YER ALMAMASI..73'LER

evet arkadaşım malesef bu olay gözümüzün önünde ceryan etti mersinle yapılmış olan görüşmede ve btk nın sayfasında yeni ibaresi ile belirtilmiş olan fiyatlar ve ücretler gayet açık zaten elektronik haberleşme kanunun geri dönmesinden ve bizi harçlardan muaf tutan maddenin bu taslaktan çıkarılması bu olayın sinyalini aylar önce vermişti zaten eğer itiraz edilecekse toplu bir şekilde itiraz edilecekse bunun SÜRATLE yapılması lazım bazı amatör cemiyetler konuyla yoğun bir şekilde ilgileniyor öte yandan amatörlük bir yana bu işin ticaretini yapan firmalarda var istanbulda ve ankarada onlarında bu konuya seyirci kalacaklarını sanmıyorum zaten seyirci kalırsalarsa türkiyeye ithal ettikleri cihazların turşusunu kuracaklar gibi görünüyor çünkü hiç bir amatör legal cihaz satın alamayacaktır şimdilik 73 ler TB4CTE ANTALYA

Çevrimdışı TA5FW

Ynt: AMATÖR TELSİZDEN HER FREKANS BAŞI ÜCRET TALEBİ.2.
« Yanıtla #21 : 10 Ocak 2009, 14:27:18 »
Değerli Radyo Amatörleri,

Anayasamızda kazanılmış haklar iptal edilemez ve geri alınamaz der.
Biz radyo amatörlerine tahsis edilmiş frekanslar var, uluslararası iletişim kurumlarıyla ülkemiz iletişim otoritesi de bu anlaşmalara imza atmış durumdadır. Uluslararası platformdan başlayarak kazanılan hakları kimsenin keyfi olarak iptal etme yada rant halinde getirmeye gücü yetmez ! Bu ülkenin telsiz haberleşmesinden faydalanan başta Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü, Belediyeler, Sağlık Bakanlığı, Kızılay, Sivil Savunma gibi pek çok kurumları var. Bu kurumlar içinden Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğünü çıkaralım onlar özel yapılar desek bile geriye kalan kurumların yıllık bütçeleriyle bu telsiz frekans tahsis ve kullanım ücretlerini ödeyemezler.

Bir takım sivri zekalı saha tecrübesi olmayan kişilerin kapalı kapılar ardında oturup kanun ve yönetmelik yazmalarının sonuç bu tip garip durumların ortaya çıkması normaldir. Konuyla alakalı kişileri davet edip görüş almadan yola çıkılması ve bizlerinde bu duruma sessiz kalmamı bu neticeyi ortaya çıkarmaktadır. Şimdi bizlerin ana yasal hakkımızı kullanarak, il millet vekillerimizi ziyaret ederek konu hakkında bilgilendirmemiz gerekmektedir. Vekillerimizi radyo amatörlüğü hakkında ve şuan ki sıkıntılarımız hakkında bilgi vermemiz gerekmektedir.

Bunu yaparken de ortak bir statreji ve ortak bir ağız benimsemeliyiz ! Herkes başka bir ağızdan konuşmamalıdır ! Ortak izlenen taktik sonucu başarıya götürür. Bizler kim olduğumuzu, ne yaptığımızı, ne için yaptığımızı, şuan ki koşullarımızı anlatırsak sonuçta istek ve tavsiyelerimizi iletirsek bu yanlışa bir son verilebileceğini düşünüyorum.

Bu çalışmayı TRAC Şubeleri olarak ortak zeminde organize edelim ve ortak eylem planımızı uygulamaya koyalım ! Şube yöneticilerimizden alacağınız konuyla ilgili bilgi doğrultusunda her radyo amatörü kendi ilindeki vekillerine e-posta atarak ulaşması ayrıca konunun önemini göstermek için uygun olacaktır.

Yapılan yanlışları görüp sessiz kalmak yada görmezlikten gelmekten vazgeçelim ! Madem hepimiz için bu hobi değerli o zaman herkesin anayasal hakkını kullanarak katılımcı vatandaş olmalarını ve ülkeyi yöneten vekillerimize destek vermelerini ve bu konu hakkındaki yanlışı görmeleri için gerekeni yapmalarını rica ediyorum.
Korhan BÜKEN
73's de TA5FW

Çevrimdışı TA5FW

Ynt: 2009 Yılı Ücret Tarifesi için cevap geldi.
« Yanıtla #22 : 10 Ocak 2009, 14:28:50 »
Değerli Radyo Amatörleri,

Biz radyo amatörlerine tahsis edilmiş frekanslar var, uluslararası iletişim kurumlarıyla ülkemiz iletişim otoritesi de bu anlaşmalara imza atmış durumdadır. Uluslararası platformdan başlayarak kazanılan hakları kimsenin keyfi olarak iptal etme yada rant halinde getirmeye gücü yetmez ! Bu ülkenin telsiz haberleşmesinden faydalanan başta Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü, Belediyeler, Sağlık Bakanlığı, Kızılay, Sivil Savunma gibi pek çok kurumları var. Bu kurumlar içinden Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğünü çıkaralım onlar özel yapılar desek bile geriye kalan kurumların yıllık bütçeleriyle bu telsiz frekans tahsis ve kullanım ücretlerini ödeyemezler.

Bir takım sivri zekalı saha tecrübesi olmayan kişilerin kapalı kapılar ardında oturup kanun ve yönetmelik yazmalarının sonuç bu tip garip durumların ortaya çıkması normaldir. Konuyla alakalı kişileri davet edip görüş almadan yola çıkılması ve bizlerinde bu duruma sessiz kalmamı bu neticeyi ortaya çıkarmaktadır. Şimdi bizlerin ana yasal hakkımızı kullanarak, il millet vekillerimizi ziyaret ederek konu hakkında bilgilendirmemiz gerekmektedir. Vekillerimizi radyo amatörlüğü hakkında ve şuan ki sıkıntılarımız hakkında bilgi vermemiz gerekmektedir.

Bunu yaparken de ortak bir statreji ve ortak bir ağız benimsemeliyiz ! Herkes başka bir ağızdan konuşmamalıdır ! Ortak izlenen taktik sonucu başarıya götürür. Bizler kim olduğumuzu, ne yaptığımızı, ne için yaptığımızı, şuan ki koşullarımızı anlatırsak sonuçta istek ve tavsiyelerimizi iletirsek bu yanlışa bir son verilebileceğini düşünüyorum.

Bu çalışmayı TRAC Şubeleri olarak ortak zeminde organize edelim ve ortak eylem planımızı uygulamaya koyalım ! Şube yöneticilerimizden alacağınız konuyla ilgili bilgi doğrultusunda her radyo amatörü kendi ilindeki vekillerine e-posta atarak ulaşması ayrıca konunun önemini göstermek için uygun olacaktır.

Yapılan yanlışları görüp sessiz kalmak yada görmezlikten gelmekten vazgeçelim ! Madem hepimiz için bu hobi değerli o zaman herkesin anayasal hakkını kullanarak katılımcı vatandaş olmalarını ve ülkeyi yöneten vekillerimize destek vermelerini ve bu konu hakkındaki yanlışı görmeleri için gerekeni yapmalarını rica ediyorum.
Korhan BÜKEN
73's de TA5FW

Çevrimdışı TA1HZ

« Yanıtla #23 : 10 Ocak 2009, 14:38:49 »
Biz radyo amatörlerine tahsis edilmiş frekanslar var, uluslararası iletişim kurumlarıyla ülkemiz iletişim otoritesi de bu anlaşmalara imza atmış durumdadır.

Korhan Hocam,
burada kazanılmış hakkın iptali söz konusu değil. Söz konusu olan olay daha öncede ödenen bir ücretin yeni çıkan yasadaki düzenleme ile fahiş düzeyde artıyor olması. Hukukçu arkadaşlar lütfen yanlışım varsa düzeltsinler.Burada bizler ne yazık ki önce tahakkuk edecek ücretleri itiraz şerhi koyarak ödemek, ardından dava açarak ya da itiraz yazısı ile başvurarak hakkımızı aramak durumunda kalabiliriz. Benim bütün sıkıntım, daha önceki Sabit Vericiler ile ilgili yaşanan sıkıntıda olduğu gibi tahakkuk fişi elimize gelince bağırmak yerine önceden önlem alınmasını sağlamak!!!!

Bu arada Fikret Hocam 100kanal VHF-UHF yi sineye çekerken 1120 TL hafifleyeceğini göz ardı ediyor galiba.Yok param çok diyorsa bir haftasonu Anadolu yakasında bir balık restoranına çağırırsa gitmemezlik etmeyiz valla..
73ler
de TA1HZ
Tevfik Aydın KAZANCIOĞLU
TA1HZ
Konum KN41MC

Çevrimdışı TA5FW

« Yanıtla #24 : 10 Ocak 2009, 14:50:43 »
Tevfik hocam,

BTK biz radyo amatörlerine tahsis edilmiş frekansı yeniden tahsis etmeye kalkarsa buna nedir ?
Radyo amatörünün kazanılmış hakkını iptal ettim ve bunu yeniden tek tek tahsis ediyorum demektir.
Ayrıca başka bir amatörün dile getirdiği gibi aynı frekansı pek çok kişiye tahsis edecekler. Bu aynı biletin 10 kişiye satılması gibi aynı frekansın 100 lerce kişiye tahsis edilerek haksız kazanç sağlanmaya çalışılmasıdır. Frekans tahsisi özel olarak bir kuruma, bir şirkete özel yapılır. Aynı frekansı başka bir kurum yada şirkete tahsis edemezsiniz.

Bu yolda giderlerse Adana da 145.500MHz tahsisini alırım sadece ben konuşurum yada diğer konuşanlardan kiramı alırım. Birde gider çağrı işaretimi değiştirir TA5KW alır birde röle kanal tahsisi alır röle işletmeciliğine başlarım. :)))

Zorla radyo amatörünü tüccar yapacaklar. Vallaha helal olsun.
Sat elindeki kaynakları yabancılara sonra mali kaynak bulacam diye zırvala.... :)
Korhan BÜKEN
73's de TA5FW

Çevrimdışı TB2CCC

« Yanıtla #25 : 10 Ocak 2009, 15:05:58 »

Bu arada Fikret Hocam 100kanal VHF-UHF yi sineye çekerken 1120 TL hafifleyeceğini göz ardı ediyor galiba.Yok param çok diyorsa bir haftasonu Anadolu yakasında bir balık restoranına çağırırsa gitmemezlik etmeyiz valla..
73ler
de TA1HZ

Tevfik kardeşim inan hergün İBB nin sitesinden balık hal fiyatlarına bakıyorum.Kilosu 5 TL. olan hamsi,istavriti bile alamaz oldum bu emekli maaşım ile.

Benim verdiğim misal sadece VHF için idi.Varsayalım hesabı ile idi.Yoksa başım üstüne buraları zaten 30-35 tane balık restoranı oldu onlarda bu günlerde sinek avlıyorlar.

Şaka bir tarafa ben 1953 den beri bu hobinin içindeyim.Ne saçmalıklar gördük ve görmeye de devam ediyoruz.İnanın son 3-4 gündür konuyu açmadığım,paylaşmadığım (Resmi ve g.resmi) merci kalmadı.

Arkadaşları ikaz ettiğim halde aynı konu şu anda 3 başlık altında devam ediyor.Özellikle TRAC Gn.Bşk.'ı Sn.Aziz bey ile görüştüm.Yoğun bir şekilde ilgileniliyor.Yönetmelik değil Telsiz kanununun yeniden değişmesi gündemde imiş.Haklı olarak şimdiden bir açıklama yapmak istemiyorlar,çünki ortada daha birşey yok.

ANAYASA hükümlerine gelince o konuya hiç girmek istemiyorum.Verilen veya verilmiş haklar geri alınır mı alınmaz mı veya dumura uğratılır mı yorumunu sizlere bırakıyorum.Son günlerin malum olayındaki uygulamalar misaldir. NO COMMENT !...

Şimdilik bekle gör politikası izlemek zorundayız.Sevgi ile kalın. 73
"I know what is to be young
But you don’t know what is to be old! !"
      Stay with love.....(Sevgi ile kalın) ©

NOT:Çağrı işareti içermeyen MSN listesine ekleme taleplerinde, MSN adres bilgisi PM yada mail ile bildirilmeyenler reddedilecektir.

Çevrimdışı TB2CCC

« Yanıtla #26 : 10 Ocak 2009, 15:17:29 »

Bu konu hakkında bir konuya daha değinmek istiyorum.Bu konu sadece biz Amatörlerin sorunu değildir.Ellerinde resmi ithalat ve resmi satıcı belgesi taşıyan satıcı firmalarıda yakından ilgilendiriyor.

Onlarında taşın altına ellerini koymaları gerekli girişimleri göstermeleri gerekir düşüncesindeyim.
"I know what is to be young
But you don’t know what is to be old! !"
      Stay with love.....(Sevgi ile kalın) ©

NOT:Çağrı işareti içermeyen MSN listesine ekleme taleplerinde, MSN adres bilgisi PM yada mail ile bildirilmeyenler reddedilecektir.

Çevrimdışı TB1BTJ

« Yanıtla #27 : 10 Ocak 2009, 17:51:41 »
tabiiki bu mantıkla resmi ithalattan kimse mal edinmez ancak illegal kullanıma yarar Bu işe karşı durması gerekenler ithalatçı ve mümessillerdir..73 TB1CTJ
TB1BTJ
OP.JAN ACEMOĞLU
LOC.KN41LB

Çevrimdışı TB1BTJ

« Yanıtla #28 : 10 Ocak 2009, 17:58:27 »
tevfik hocam şimdi bende bir ıc 91 var bunun için ruhsat yenilemeye giderken step ayarını 5 mhz e mi düşürüp gitsem yoksa 12,5 mhz e mi yükseltsem ne tavsiye edersin.yada param kadar ödesem de karşı istasyon 145,550 de konuşurken gel ,145,575 yapalım derse "kusura bakma amatör arkadaşım ben 575 için para yatırmadım gelemem mi  diyicem  şaka bir yana kanun yapıcılar ezbere kanun yaptıgı müddetçe bu haller normal :)) sanırım sonradan ilave edilecek yönetmelik veya tebliğle bu  hatadan dönülür ama ne kadar zaman alır kimin nasıl canı yanar bilinmez bu arada yaşım 40 ama senin mahdumla beraber bende bayramda el öpmeye talibim kadroya yazabilirsin 73ler .TB1CTJ JAN ACEMOĞLU
TB1BTJ
OP.JAN ACEMOĞLU
LOC.KN41LB

Çevrimdışı TB1CLT

« Yanıtla #29 : 11 Ocak 2009, 00:32:26 »
Madde 28 – Aşağıdaki telsiz tesis ve cihazları ruhsata bağlı olup harca tabi değildir:
a) Hastane ve sağlık hizmetleri ile ilgili telsiz cihazları,
b) Mütekabiliyet esasına bağlı olarak, yabancı devletlerin Türkiye'deki temsilciliklerine
ait telsiz tesisleri,
c) Radyo - televizyon yayın amacı ile yayın yapılmamak ve amatör bantda çalışmak
kaydıyla yükseköğretim kurumlarında ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretim maksadıyla
ders aracı olarak kullanılan telsiz cihazları,
d) Kızılay'ın görevlerinin yürütülmesinde kullanacağı telsiz cihazları,
e) (Değişik: 28/5/1986 - 3293/6 md.) İçişleri Bakanlığı ve bağlı kuruluşları, her türlü

Çevrimdışı TA1HZ

« Yanıtla #30 : 11 Ocak 2009, 12:37:42 »
Madde 28 – Aşağıdaki telsiz tesis ve cihazları ruhsata bağlı olup harca tabi değildir:
a) Hastane ve sağlık hizmetleri ile ilgili telsiz cihazları,
b) Mütekabiliyet esasına bağlı olarak, yabancı devletlerin Türkiye'deki temsilciliklerine
ait telsiz tesisleri,
c) Radyo - televizyon yayın amacı ile yayın yapılmamak ve amatör bantda çalışmak
kaydıyla yükseköğretim kurumlarında ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretim maksadıyla
ders aracı olarak kullanılan telsiz cihazları,
d) Kızılay'ın görevlerinin yürütülmesinde kullanacağı telsiz cihazları,
e) (Değişik: 28/5/1986 - 3293/6 md.) İçişleri Bakanlığı ve bağlı kuruluşları, her türlü

Arkadaşlar eski yasa tarih oldu. ELEKTRONİK HABERLEŞME KANUNU  Kanun No. 5809  Kabul Tarihi: 5/11/2008
Yazdığınız madde eski yasadan alıntı. Artık geçerli değil.
BTK ya 2. yazıyı yolladım. Gelecek cevabı yine sizlerin bilgisine sunacağım.
73ler
de TA1HZ
Tevfik Aydın KAZANCIOĞLU
TA1HZ
Konum KN41MC

Çevrimdışı TA9J

« Yanıtla #31 : 11 Ocak 2009, 22:19:51 »
Yasayı okuduğumda elimizi cebimize atmamız gerekeceği kanısına vardım.

Ancak
-radyo amatörlerine tahsis edilmiş frekanslar, bizim talebimizle olmamıştır. Herhangi bir kuruluş kendisi için frekans talep eder. Ona göre ücretlendirilir.  ve o frekans ona ait olmuş olur. Örneğin Kars'ta BOtaş'ın rölesi var. Frekans tahsis edilmiş ve o frekans ona aittir. Şimdi ilk olarak ücret ödeyen tüm amatör bandı sahiplenecekmi?

-Bence genel olarak tahsis edilmiş frekanslar için böyle bir ücretin talep edilmesi pek hukuki değildir. Değildir diyorum ama tutunacak hukuki dal da bulamyorum.

-Arkadaşlar da açıklamışlar. Geçmişte kazanılmış hak diye bir husus vardır. Çıkarılan yasalar geçmişte elde edilmiş hakları geri alamaz. Bu Anayasal bir hak.  Hani şöyle bir yasa çıkarılamaz. Tüm amatör telsiz belgeleri iptal edildi. Yeni kurallara göre herkes sınava girecektir.

- Eğer bana yazı filan gelirse  bu ücreti ödemeyeceğim. yazı gelirse kazanılmış hakkımı gasp eden bir yasa olduğu için yargı yoluna başvuracağım. 

Bu forumda yazılan yazılar ve endişelere katılıyorum.

Çevrimdışı TA3CP

« Yanıtla #32 : 11 Ocak 2009, 23:05:01 »
Konu başlığı altındaki mesajları ve konuyu ben de endişe ile takip ediyorum. Yapıcı ve eleştirel düşünenlere teşekkürler.
Konu içerisinde devam ederken merak ettiğim bir soruyu eski veya eski yönetmelikler konusunda bilgisi olanların cevaplandırmasından memnuniyet duyacağım.
Şu an TYK-3 e tabiyiz. Daha önceki yıllarda Amatör Radyocular'ın TYK-1 e tabi olduklarını duydum. TYK-1 e tabi olmak inanin çok ciddi bir imkan. Bunun aslı var mı? Var ise hangi yıl TYK-3 e geçiş oldu. Zor durumda kalır isek bir dilekçe yazıp bu konuya dikkati çekmeye ihtiyacımız olabilir. Böylece Amatör Radyoculuğun önceki yıllardaki (kanuni) imkanları (buna Radyo Amatörleri Hakları demek istemiyorum, gönüllülük esasında imkan dememiz daha uygun olacak sanırım) ile bugünlerdeki (kanuni) imkanlarını karşılaştırabiliriz.
Saygılarımla
TA3CP Haluk, 73

Çevrimdışı TA1IG

Ynt: 2009 Yılı Ücret Tarifesi için cevap geldi.
« Yanıtla #33 : 12 Ocak 2009, 12:54:49 »
Değerli radyo amatörleri
Bu konuyu burada tartışmaya açmadan önce, bağlı olduğunuz derneğe(eğer varsa, yoksa zaten trac herkesin hamisi durumundadır) yasa tasarısı hakkında bilgi edinmeyi düşündünüzmü? Olayın vahameti ortadadır ve yanlışlıktan uygulamaya konmadan dönülmesi lazımdır.Yasayı koyanlar ne yaptıklarının farkında olmadan ticari firmalarla bizi aynı kefeye koyup hareket etmişler ve bu sonuç ki yasanın  hala nasıl uygulanacağını uygulayıcılar bile bilmemektedir.Yinede ortaya çıkan sonuç Türkiye'de bütün amatörlerin bir araya gelerek hak arama durumu hasıl olmuştur.Yukarıda yazılan ve bazı terbiye seviyesini aşan fikirler için daha fazla birşey söylemek istemiyorum.TRAC genel merkezinden gerekli açıklama yapılacaktır.Yılda 40 tl (yeni) bir derneğe çok görüp sonra başımıza gelenler konusunda kıyameti koparmanın kimseye faydası olacağını zannetmiyorum.Bu işlerden biraz ders alınması lazımdır.Bu olayı başımıza gelmeden engellenebilmesi, güçlü ve katılımcı olmamızı sağlayan dernekler bu işler için vardır.TRAC tan başka bu işin peşinde olan varmıdır bilmem ama herkes şapkasını önüne koyup düşünsün.Ayda ödenen bu paraların giderleri karşılamadığı, bağış ve ek katkılarımızla yürütmeye çalıştığımızı bilmeyenlere hatırlatmak isterim.Şimdi bu şartlar altında herkesin elinin taş altında olmasını bekliyorum.Sizler bizlere destek olun ki bizler tüm Türkiye'ye destek olalım.Klavyenin başına geçip hesap sormaya çalışmak işin kolay kısmı.Bu işlerin nasıl yapıldığı ve ne bağlantılarla yürüyüldüğü konusunda fikriniz olduğunu zannetmiyorum.Bilseydiniz buradan ortaya konuşmak yerine arayıp ne yapabiliriz diye sorardınız. Sağlıcakla kalın 73's.TA1IG İlker Gönültaş İstanbul şube başkanı, Genel Merkez Genel Saymanı.

Çevrimdışı TA8A

Bu konu hakkında söyleyeceğimiz her şeyi söyledik. Bundan sonra tartışılmasının lüzumsuz olduğunu düşünüyorum. O sebeple ilgili konuları birleştirdim ve kilitledim.

73

Bilal Ekmekci, TA8A