Gönderen Konu: 2009 Yılı Ücret Tarifesi, FREKANS BAŞI ÜCRET TALEBİ.2, YENİ YASAYA TEPKİ  (Okunma sayısı 1954 defa)

Çevrimdışı TA1HZ

Değerli Arkadaşlar,
Geçtiğimiz günlerde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna ruhsatnamemde kayıtlı cihazlarımı başka bir amatöre devrettiğim takdirde ruhsatname ve kullanma ücreti olarak ne ödenmesi gerektiğini sormuştum. Sn. Abdullah KARAKAŞ-Spektrum Yönetimi Dairesi Başkanı imzalı ekli liste bu akşam tarafıma ulaştı. Sizlerle paylaşmak isterim.
Ruhsatname Ücreti : 22.40 TL

1 HF Mobil Cihaz ( Yaesu FT-ONE ) 112.-TL

1 HF-VHF-UHF Mobil Cihaz ( Yaesu FT-857 ) ( 11.20+22.40+112.00 ) 145.60 TL

1 VHF-UHF Mobil cihaz ( Yaesu FT-8800 ) ( 11.20+22.40) 33.60 TL 

1 VHF-UHF El cihazı ( Kenwood TH-D7 ) ( 11.20+22.40) 33.60 TL 

"2009 yılı ücret tarifesi üzerinden ücretlendirme yapılmıştır" şeklinde bir ibare vardır. Hesaplamanın nasıl yapıldığı konusunda detay bilgi bulunmamaktadır.
Ruhsatname yenileyen arkadaşlardan bilgi veren olursa sevinirim.

73ler de TA1HZ
Tevfik Aydın KAZANCIOĞLU
TA1HZ
Konum KN41MC

Çevrimdışı TA5FW

Ynt: 2009 Yılı Ücret Tarifesi için cevap geldi.
« Yanıtla #1 : 08 Ocak 2009, 19:54:17 »
Merhaba Tevfik bey,

Bu tarifeye göre BTK TA nın en zengin kurumu olmayı hedefliyor sanıyorum.
Birdek sizden bu kadar tahsilat yaptıysalar, Büyük Şehir Belediyelerinden köşe olacaklar o zaman. hi h hi :) Gerçi onlar ödemezler birşey olmaz. Ama siz sakın ! Ödememezlik yapmayın. :)

Bilgilendirme için teşekkür ederim.
Korhan BÜKEN
73's de TA5FW

Çevrimdışı TA1HZ

« Yanıtla #2 : 08 Ocak 2009, 20:19:55 »
Korhan Hocam,
Ben allahtan geçen sene içinde ruhsatnamemi yenilemiştim. Bu arada her yıl "kullanma ücreti" ödeyen kimse var mı? GSM operatörleri tarafından otomatikman faturaya eklenen ücret dışında BTK'ya yıllık ücret ödeyen amatör varsa lütfen özelden ( ta1hz@yahoo.com.tr ye ) bilgi versin lütfen.
73ler de TA1HZ
Tevfik Aydın KAZANCIOĞLU
TA1HZ
Konum KN41MC

Çevrimdışı TA2E

« Yanıtla #3 : 08 Ocak 2009, 20:26:08 »
Hepimize geçmiş olsun bu tarifelere bakarak.
Meydanın boş kaldığı belli oldu.
TA2JU
Çağrı işareti olmayan ve bitlik'te resmi olmayanlara cevap vermeyeceğim.
TA2E

Çevrimdışı TA2AOF

« Yanıtla #4 : 08 Ocak 2009, 20:36:22 »
MEYDANI KİMLERİN BOŞ BIRAKTIGINI YAZMAYA GEREK VAR MI
Paranın nereden geldiğini öğrenmek istersen, nereye harcandığına bak (imamı azam hz)
Faik ÖZKAN
locator : KN61LK

Çevrimdışı TA1HZ

2009 Yılı Ücret Tarifesi için cevap geldi.
« Yanıtla #5 : 08 Ocak 2009, 20:58:07 »
http://www.tk.gov.tr/Spektrum_Yonetimi/telsizucrettarifesi.htm

Değerli Arkadaşlar,
Meydanları politikacılara bırakarak ekli linki bilgilerinize sunuyorum.
1.  TELSİZ RUHSATNAME ÜCRETLERİ   
 a.  Telsiz verici-alıcı cihazları (karada kullanılan, ruhsatnamede kayıtlı her cihaz için) 01.01.2009 tarihi İtibarı ile Geçerli Ücret (TL)   
 1)  Mobil telsiz (Araç/portatif/el) 22,40
 2)  Tekrarlayıcı (sabit/seyyar) telsiz 112,00
 3) Sabit telsiz 56,00

2 TELSİZ KULLANMA ÜCRETLERİ                            ( HER YIL İÇİN)   
 a.  Kara telsiz sistemleri   
 1)  LF, MF ve HF telsiz sistemleri (ruhsatnamede kayıtlı her cihazda bulunan kanal adedi başına) 112,00
 2)  Kara VHF, UHF ve SHF telsiz sistemleri   
a)   Frekans tahsisi yapılmış her kanal için ayrı ayrı olmak üzere, sistemdeki sabit ve mobil telsiz cihaz adedi başına (Her 12,5 kHz’lik band genişliği bir kanal olarak hesap edilir.)   
 1)  Her simpleks kanal için 11,20
 2)  Her simpleks role kanalı için 22,40

3)  Her dupleks kanal için 33,60
 4)  Her dupleks role kanalı için 44,80

Bu hesapta hangi mantığın kulanıldığını galiba buldum!!! Klasik Aristo mantığı yerine Hristo mantığı kullanılıyor galiba. Zira bu hesapta bizim amatör cihazlarda bir simpleks bir simpleks röle kanalı var. Sayın Bitlik Devredilecek/Devir alınacak Amatör TELSİZLER bölümüne ilan veren arkadaşlarımız bundan sonra 99kn/32 kn/16kn gibi ibareleri kullanırken lütfen dikkatli olsunlar. Sonra 99x11.20TL den 1000TL yi bir 4011 için Vakıfbank Şubesine hiç zorluk çekmeden yatırır halde bulurlar kendilerini. Sınav harcı olark 0.86 TLyi yatırırken zorlanıyorduk, sağolsunlar bizi ve veznedarı düşünüp işi kolaylaştırmışlar.
Hesaplamada başka bir yol izlenmediği için şu an şanslı gibiyiz.
73ler de TA1HZ
Tevfik Aydın KAZANCIOĞLU
TA1HZ
Konum KN41MC

Çevrimdışı TB2CCC

« Yanıtla #6 : 09 Ocak 2009, 11:56:45 »

Arkadaşlar malesef üzerinde çalışılan yeni yönetmelik çıkana kadar 1.yazıda belirtilen ücretlendirme üzerinden tahakkuk edecektir.(BTK dan tlf.ile alınan bilgilerdir.)

"I know what is to be young
But you don’t know what is to be old! !"
      Stay with love.....(Sevgi ile kalın) ©

NOT:Çağrı işareti içermeyen MSN listesine ekleme taleplerinde, MSN adres bilgisi PM yada mail ile bildirilmeyenler reddedilecektir.

Çevrimdışı TA3ATA

AMATÖR TELSİZDEN HER FREKANS BAŞI ÜCRET TALEBİ..
« Yanıtla #7 : 09 Ocak 2009, 13:51:25 »
ARKADAŞLAR SELAMLAR...
ANTALYA BÖLGESİNDEN BİRAZ ÖNCE QSO YAPTIĞIM AMATÖR ARKADAŞIM, YENİ ALDIĞI AMATÖR TELSİZİNE RUHSAT ÇIKARTMAK İÇİN MERSİN BTK'YA MÜRACAT ETTİĞİNDE YENİ RUHSAT TARİFESİNE GÖRE ÜCRET TALEP EDİLMİŞ.BURAYA KADAR NORMAL..AMMA.."HANGİ FREKANSTA ÇALIŞTIRACAKSINIZ,FREKANS BAŞINA ÜCRET ÖDENMESİ GEREKİR" ŞEKLİNDE AÇIKLAMA İLE KARŞILAŞMIŞ ARKADAŞ.. BANA ÇOK TUHAF GELDİ.YA  SİZLERE....AMATÖR FREKANSLARDA 100 AYRI FREKANS OLDUĞUNU VARSAYARSAK SİZLER YAPIN HESABINI.. EVET YENİ KANUNDA FREKANS BAŞINA ÜCRET ÖDEME MADDESİ VAR.. AMA AMATÖR FREKANSLAR İÇİN BİR AÇIKLAMA YOK..UMUYOR VE DİLİYORUM Kİ BU "ACAYİP" UYGULAMANIN YENİ ÇIKACAK "YÖNETMELİK"TE YER ALMAMASI..73'LER
***UNUTMA...!!   
SANA IŞIK TUTANA ARKANI DÖNERSEN; GÖRECEĞİN TEK ŞEY KENDİ KARANLIĞINDIR..***

TA3ATA.M.TURGAY
Best Regards
(Ex..TB3JJ)
ta3ata@hotmail.com

Çevrimdışı TA3ATA

AMATÖR TELSİZDEN HER FREKANS BAŞI ÜCRET TALEBİ.2.
« Yanıtla #8 : 09 Ocak 2009, 14:23:51 »
"btk ile yeni görüşmemden sonra ehliyetler n eysede mevcut ruhsatlar ve izinler neler varsa   sahiblerine yazı i,le bildirim olucak yada sitede genel ilan yapacaklar bunları toplayıp yeni ruhsatlar vereceklermiş yani btk olunca  tk diye bir kurum olmayınca tüm lisanslar ve ruhsatlar  btk olarak değiştirilecekmiş, bu sebele tüm frekans v.s eski tahsisedilen mevzular geçersiz kılınacağı gibi yeni ruhsatlarla beraber yeni sistem uygulanacakmış""

"yanlız tkdaki memur arkadaşta çok rahatsız konudan bizimde yapacağımız bişi yok çok saçma geliyor diyor ayrıca senin dediğin gibi dedim satışına izin verdiğiniz cihazlar var bunların izinlerinde 144  148   430   440  yazıyor ee ozaman satışlarını durduracakmısınız bakın ben cihaz aldım iade ettim aldığım firmada şaşkın oda şikayet edecek ne olcak dedim tam bir kaos   dedim.. memur arkadaşta bakalım bekliyoruz bir değişiklik düzen yoksa çok canlar yanacak çok şeyler değişecek diyor bizde şaşkınız diyor"

AYNI ARKADAŞIMIN SON DAKİKA GÖRÜŞMESİNE AİT PASAJLAR..YORUMSUZ OLARAK SUNULUR
***UNUTMA...!!   
SANA IŞIK TUTANA ARKANI DÖNERSEN; GÖRECEĞİN TEK ŞEY KENDİ KARANLIĞINDIR..***

TA3ATA.M.TURGAY
Best Regards
(Ex..TB3JJ)
ta3ata@hotmail.com

Çevrimdışı TA1HZ

Ynt: AMATÖR TELSİZDEN HER FREKANS BAŞI ÜCRET TALEBİ..
« Yanıtla #9 : 09 Ocak 2009, 17:55:17 »
Değerli Arkadaşlar,
Biz yapmıştık hesabı. Yaesu ft-857 gibi bir cihaz için 45.300.-TL ( KIRK BEŞ BİN ÜÇ YÜZ TURKISH LIRA) . Anayasa-kanun- yönetmelik-tüzük ve yönerge şeklinde bir hiyerarşi söz konusudur ve kanunda amatörlere özel bir madde bu konuda NE YAZIK Kİ yok. Yönetmelikle bunun düzeltilebilmesi mümkün değil. Tek şansımız eğer BTK uygun görürse bizi Madde 37  (3) Kurum düzenlemelerinde belirlenen ve işletilmesi için frekans tahsisine ihtiyaç duyulmayan özel amaçlar için tahsis edilmiş frekans bantlarında ve çıkış gücünde çalışan Kurumca onaylı telsiz cihaz ve sistemleri, herhangi bir telsiz kurma ve kullanma iznine ve telsiz ruhsatnamesine ihtiyaç göstermeksizin kullanılabilir.
e sokarsa kurtarabiliriz herhalde.
73ler
de TA1HZ
Tevfik Aydın KAZANCIOĞLU
TA1HZ
Konum KN41MC

Çevrimdışı TA1HZ

Ynt: AMATÖR TELSİZDEN HER FREKANS BAŞI ÜCRET TALEBİ.2.
« Yanıtla #10 : 09 Ocak 2009, 18:12:29 »
Değerli Arkadaşlar,
Aralık 16, 2008, 08:30:59 pm  tarih ve saatli  BİTLİK / Bir sorum var! / 42.500.- YTL si olan var mı?? Yeni yasadaki ücretlere bir yorum!!! başlıklı yazımı okursanız bu durum hakkında neler anlatmaya çalıştığımı göreceksiniz. Bu sözlerimden bazı değerli AMATÖR arkadaşlar alınabilir, ama İTİNAYLA HURDALIKTAN TOPLANMIŞ ASELSAN 4021 vb SIFIRA YAKIN CİHAZ ilanına +80 bakı yapılırken bizim bu mesaj trafiği ortalama 20-22 bakı ile ( toplam 408 bakı - 17 yanıt  ) milleti ne kadar ilgilendirdiği ortaya çıkmış durumda.
Kimse kırılmasın diyorum ama eğer ruhsatlı cihaz sahipleri frekans başı 11.2 TL den 1000lerce TL ödemek zorunda kalır ya da hobiyi RESMEN bırakmak zorunda kalırsa ruhsatsız cihaz sahipleride 0 TL maliyetle etrafta çok rahat gezemezler herhalde. Resmi ruhsat sahibi amatörler ve ruhsatsız cihaz kullanmak zorunda kalanların bir araya gelip ciddi olarak bu olaya MÜDAHİL olmaları gerekmektedir.
RADYO AMATÖRLÜĞÜ BİREYSEL BİR HOBİDİR. DERNEKLERDEN BİR AKTİVİTE BEKLEMEDEN HER KOYUN KENDİ BACAĞINDAN ASILIR MANTIĞI İLE İŞ YAPMAMIZ LAZIM.
Esas mesleğim Tıp Doktorluğu ama hukukçu arkadaşlarımdan destek alıp bazı şeyleri yazıp çizmeye çalışıyorum. Bu kadar amatörün içinde her halde avukat olan bir iki kişide vardır. Bir zahmet biraz teknik destek versinler. Yoksa RADYO AMATÖRLÜĞÜ NİYETİNE, EL FATİHA!!! MERHUMA HAKLARINIZI HELAL EDİNİZ!!!!!73 de TA1HZ
Tevfik Aydın KAZANCIOĞLU
TA1HZ
Konum KN41MC

Çevrimdışı 1B1AB

« Yanıtla #11 : 09 Ocak 2009, 19:29:55 »

Tevfik bey, sizlerin de belirtiğiniz gibi burda büyük bir hata yapılmış eminim bu frekans başı ücret talebi PMR için düşünülmüş bir bedel olmalı. O zaman bir soru sorulmalı Türkiyedeki amatör radio cemiyetleri ne yapıyor! niye bu hata yapılmazdan önce faaliyete geçilmemiş?  dünyanın her yerinde amatörlükten anlamıyan örnek olarak İngilterede Offcom gibi kuruluşlar frekanslardan sorumlu olur, onlar da başı boş birakılsa mutlak hata olacaktır, gel bak ki olmuyor çünkü RSGB devamlı istişare yaparak uyarmakta ve yanlışlar yapılmazdan önçe önlemektedir. Eminim bu Türkiye haricinde diğer ülkeler için de geçerlidir.

73'ler. Geçmiş olsun!

Çevrimdışı TA1HZ

« Yanıtla #12 : 09 Ocak 2009, 20:25:37 »
Soyer Hocam,
PMR lar yada ABD'deki ismiyle FRS'ler bedelsiz kullanıma hitap eden-çok kısa mesafe haberleşmesi için kullanılan cihazlar. Sadece çok az sayıda kanal pek çok kullanıcının genel kullanımına tahsisli olup bunları kullanmak için hiç bir ülkede izin/ehliyet/ruhsat alınmasına gerek yoktur. Diğer profesyonel frekanslarda kesinlikle ruhsat/pek çok durumda ehliyet alınması gerekmektedir. Frekans kullanımı TİCARİ bir PAZARdır.  Tüm Dünya'da ITU tarafından belirlenmiş olan amatör frekansların amatörlere PAZARLANMASI gibi bir durum söz konusu değildir. Dolayısıyla daha önceki yasada mevcut olan radyo amatörlüğü ile ilgili bir-iki ÖNEMSİZ!!! ayrıntı yasadan çıkarılınca AMATÖR ve PROFESYONEL aynı kefeye konmuş oldu. Burada çok büyük ihtimal ile sorumlu konuya tam hakim olmayan birkaç politikacı veya bürokrat.
Şahsi olarak ben BTK'ya bana yolladıkları ve kanunun yoruma pek yer bırakmayan anlatıma uymayan bedel için detay soru yolluyorum. Kanun metni ve ekli liste gayet açık: Amatör ile profesyonel arasında fark yoktur. Kanal tanımı HF-VHF-UHF için açıktır. Mersin BTK Bölge'nin belirttiği kanunun doğru açılımıdır. Hesaplanması gereken miktar CİDDİ boyutlardadır.
BTK ya kanunu yazıldığı şekilde uygulayacaktır ve bu TA'da radyo amatörlüğünün ÖLÜM FERMANI olacaktır. İkinci olasılık 37.madde kapsamında bakıp yönetmelikte amatör radyo cihazlarını kapsam dışı bırakacaktır. Bu da resmi ithalat yapan ve ABD'de 780$ olan bir cihazı 1500+$ a satan/satmak zorunda kalan ticari kuruluşların radyo amatörlerine yönelik satışlarının sonu olacaktır. Benzer cihaz Almanya'da 750€ İngiltere'de 750pounda satılmakta.
Yönetmelik çıkmadan ortalık netleşmeyecektir. Ancak yönetmelik MİLYAR $ların konuşulduğu GSM pazarının yanında multiband cihaz için 45.300.TL den bahsettiğimiz RADYO AMATÖRLÜĞÜ için BTK önceliklerinde kaçıncı sırada olur tahmin edersiniz.
Yapılması gereken ÇOK ACİL olarak amatörlüğü öldürecek ve kaçak cihaz olayını körükleyecek bu mali kararları geçici olarak ortadan kaldıracak bir yönetmeliğin çıkmasının sağlanması, ardından gerekiyorsa şu meşhur şubelerin bölge milletvekillerine biraz ikna kabiliyetlerini kullanıp UYGUN bir yasanın çıkarılmasının sağlanmasıdır. Zira son çıkan yasa TELSİZ YASASIndan ziyade GSM YASASI olarak adlandırılabilecek durumdadır.
SON SÖZ: Ben gerek 'emergency md' lüğü esnasında gerek bugüne dek olan kısa HF maceramda tatmin oldum sayılır, vhf-uhf bandlarsa bandlar, HF'te DXCC-contest ise DXCC contest. En kötü olasılık antenimi söker cihazlarımı mühürler, çay bahçelerinde ' Mirim,VP6DX sabahın 6sında 59 gümbür gümbür gelirken iki italyanın arasından nasılda sıyrıldım' diye ahkam kesip eski günleri anarım. Ama genç arkadaşlar( ki bunlardan biri TB1J oğlum) ne yaparlar bilemiyorum. Harçlıklarını full biriktirse bile her halde ruhsatlı Icom IC-91'in kullanma ücretini ödemek için bayramlarda oldukça çok sayıda el öpmek zorunda kalacak!!!!
73ler de TA1HZ
Tevfik Aydın KAZANCIOĞLU
TA1HZ
Konum KN41MC

Çevrimdışı TA2AOF

« Yanıtla #13 : 09 Ocak 2009, 21:45:23 »
seviniyordum amatör belge aldım çok şanslıyım diye sevincim bogazımda kaldı desem yalan olmaz. mayıs ayında da A belge için morsa girecektim  ama bu gidişle ne mors kaldı ne başka bir birşey içimdeki bütün heyecan  benden önce bilgilendirme yazısı yazan arkadaşların (onlarada açık bir şekilde yazdıkları için teşekkür ederim)yazıları sonucu söndü bitti tükendi. çeşitli zorluklar sonucu alabildigim adıma ruhsatlı kenwood th f7 yi de iki taş arasına koyup noter huzurunda imha etmek.
saygılarımla

Faik ÖZKAN
TB2NOJ
Paranın nereden geldiğini öğrenmek istersen, nereye harcandığına bak (imamı azam hz)
Faik ÖZKAN
locator : KN61LK

Çevrimdışı TA3F

« Yanıtla #14 : 09 Ocak 2009, 21:54:26 »
ARKADASLAR TUM RESMI KURUM VE ÜNİVERSİTELERDEN AYRICA ÖZEL ÜNİVERSİTELERDEN BILE TELSIZ KUNLANIM UCRETI KALKMIŞ.O AÇIĞI BİZE YERLEŞŞŞŞ     GALİBA (NOT BILGI BTK DAN ALINMIŞTIR)

Çevrimdışı TB2CCC

« Yanıtla #15 : 10 Ocak 2009, 11:01:14 »

Arkadaşlar hiç sinirlenip de moralimizi bozmıyalım.Bunun böyle olacağı belli idi zaten.Ben bu konuya daha taslak komisyonlarda görüşülürken hatta son onayı veren M.S.Bakanlığının onayı geciktirmesinde bu kokuları alıp ilgilenecek arkadaşlara,kuruluşlara,cemiyetlere bilgi vermiştim.

Yanlış hesap Bağdat'tan falan dönmez dönse idi Buch dönerdi.Adam senelerdir çöreklendi kaldı orada. :-)

Şimdi hertürlü gecikme zammı veya diğer yaptırımları göze alarak yeni çıkacak olan (daha hazırlık safhasında) yönetmeliği beklemek ve çıkmadan girişimlerde bulunmaktır.

Diyelim ki VHF ve UHF yi 100 kanal olarak sineye çektik. HF frekanslarını da 1 Hz. stepler halinde mi değerlendirecekler. :-) Ben o paraya 5 tane uydu atar başka işler yaparım. :-)

Serin kanlı ve sağlıcakla kalın.Sevgiler.  73

NOT:Çağrı işareti içermeyen MSN listesine ekleme taleplerinde, MSN adres bilgisi PM yada mail ile bildirilmeyenler reddedilecektir.

Çevrimdışı TB2CCC

« Yanıtla #16 : 10 Ocak 2009, 11:56:05 »

Duyanlar duymayanlara duyuruyor zaten.  :-)   :-)   73.

Çevrimdışı TA3FB

« Yanıtla #17 : 10 Ocak 2009, 12:02:14 »
Bu konuda girişimler varsa, çıkıp burada veya bir yerlerde amatörleri bilgiledirecek açıklama yapmaları gerekmektedir. Amatör Telsizcileri toparlayan sivil toplum örgütleri bu konuda ne yapmaktadır? Bence bu tür oluşumların esas görevleri bu tür durumlardaki tavırlarıdır. Tavırları nedir? Kimse bilmiyor sanırım.
Kral çıplak arkadaşlar.......
TA3FB
Çanakkale

Çevrimdışı TB2CCC

« Yanıtla #18 : 10 Ocak 2009, 12:30:28 »

Arkadaşlar TRAC Genek başkanı Sn.Aziz ŞASA ile yaptığım görüşmede bu konu ve diğer saçma uygulamalar için yoğun çalışmalar içinde olduklarını belirtti.Kendisinden arkadaşları biraz olsun rahatlatması bakımından bir bildiri yayınlamasını rica ettim.Müsbet bir netice almadan bilgi vermek yanlış olur dediler.

Bekleyip göreceğiz.İnşaallah güzel şeyler olacaktır umut ediyorum.Sevgi ile kalın.  73

Çevrimdışı TB2CCC

Ynt: YENİ YASAYA TEPKİ GÖSTERELİM
« Yanıtla #19 : 10 Ocak 2009, 13:04:29 »

Arkadaşlar TRAC Genek başkanı Sn.Aziz ŞASA ile yaptığım görüşmede bu konu ve diğer saçma uygulamalar için yoğun çalışmalar içinde olduklarını belirtti.Kendisinden arkadaşları biraz olsun rahatlatması bakımından bir bildiri yayınlamasını rica ettim.Müsbet bir netice almadan bilgi vermek yanlış olur dediler.

Bekleyip göreceğiz.İnşaallah güzel şeyler olacaktır umut ediyorum.Sevgi ile kalın.  73