Gönderen Konu: Motorola Radius GM300 Programlama Sorunu  (Okunma sayısı 262 defa)

Çevrimdışı TA2AEC

Motorola Radius GM300 Programlama Sorunu
« : 31 Aralık 2008, 08:21:05 »
Motorola Radius GM300 UHF cihazı bilgisayarda okutmaya çalıştığımda ekranda invalid opcode 7 diye bir uyarı alıyorum ve cihazı okumuyor. İlk önce kullandığım RIB den şüphelendim ancak biraz araştırdığımda bir çok kişinin bu sorunu yaşadığını öğrendim. Sorunu yaşayanlardan bir arkadaş, başka cihazlara normalde program yapabildiğini ancak elindeki bir cihazda bahsettiğim sorunu yaşadığını yazmış. Bu hata ile ilgili fikri olan arkadaşımız varmı?

Kullandığım bilgisayar 486 DX işlemcili Laptop
Yazılım olarak bir çok versiyonu denedim..

Çevrimdışı TA2M

Ynt: Motorola Radius GM300 Programlama Sorunu
« Yanıtla #1 : 31 Aralık 2008, 19:04:11 »
Merhaba Erdem,

verdiğin şemadaki pin numaraları (BUS+ ve GND) benim bulduklarımla farklılık gösteriyor.

Birde aşağıdaki şemada gösterilen şekilde pinleri bağlayarak deneyebilirsin.

Ayrıca OPCODE#7 hatasının genellikle aşağıdaki sebeplerden kaynaklandığı bildiriliyor.

1. Bazı cihazlarda , RIB'den gelen program voltajı düşük kalıyor (Yeni bir pil ile deneyin yada programlayıcıyı harici bir güç kaynağına bağlayın )

2.RSS windows'un DOS penceresinde çalıştırıldığında bu hata mesajı ile karşılaşılabiliyor (Programı gerçek DOS ortamında çalıştırın)

3.Bu problemden kurtulmanın bir başka yolu , RSS'i yeniden kurmaktır.

Kaynak: http://www.batlabs.com/gm300.html  ,  http://www.batlabs.com/maxrad.html
73,

Mustafa, TA2M

Çevrimdışı TA2AEC

Ynt: Motorola Radius GM300 Programlama Sorunu
« Yanıtla #2 : 01 Ocak 2009, 21:54:48 »
Bilgi için çok teşekkür ederim Mustafa abi. Bu gün problemi giderip programı yapabildim. Bu arada yazımda bahsettiğim bilgisayar, tavsiye edilen düşük hızlara sahip, dos işletim sistemli bir bilgisayardı ancak o bilgisayarda telsizi okutamadım. Bu gün XP tabanlı P4 işlemcili bir bilgisayarda com port baud hızını 1200 e düşürerek aynı RSS ile yeniden denedim ve sonuçta hatayı almadan programı yapabildim.
Bolu'dan selamlar...