Gönderen Konu: Radyo Amatörlüğü ve bürokrasi.....  (Okunma sayısı 187 defa)

Çevrimdışı TB2CCC

Radyo Amatörlüğü ve bürokrasi.....
« : 14 Aralık 2008, 13:36:44 »

Sevgili arkadaşlar eski ve özellikle yeni Amatör olmuş arkadaşlara yol göstermek,bilgilendirmek bakımından başınızdan geçen ilginç bürokratik,sosyal çatışmaları buradan paylaşalım istedim.

Çoğu saçma olan bakalım neler ile karşılaşmış arkadaşlarımız.Hem bilgilendirme hem de ders olacak hikayelerinizi bu başlık altında yazarsanız bu güzel hobinin bir diğer yüzünü de görmüş olacağız.

MİSAL: "Senin bu telsizin yüzünden TV seyremiyor,tlf.la konuşamaz oldum."

"Buzdolabım senin yüzünden çalışmaz oldu..."

" Garaj kapım senin telsizin yüzünden açık kaldığından arabamı çaldılar..."

" O çatıya koyduğun acayip antenler ile casusluk mu yapıyorsun ?  "

" Oğlum senin bu hobin yüzünden yönetici ile papaz oldum..."

" Bu ütünün tamir parasını sen vereceksin...."

" Arkadaşım sen polissin galiba...bana şu konuda yardımcı olurmusun..."

" Bu cihazdan bende alsam köydeki babam ile görüşebilirmiyim ?..."

Falan gibi. Sevgi ile kalın.  :-)   :-)   :-)
"I know what is to be young
But you don’t know what is to be old! !"
      Stay with love.....(Sevgi ile kalın) ©

NOT:Çağrı işareti içermeyen MSN listesine ekleme taleplerinde, MSN adres bilgisi PM yada mail ile bildirilmeyenler reddedilecektir.

Çevrimdışı TB5CVN

TA Callbook kaydı

Şükrü Özkarabacak
    MERSİN
  • OM/YL
  • TARSUS'TAN TB5CVN ŞÜKRÜ ÖZKARABACAK
Ynt: Radyo Amatörlüğü ve bürokrasi.....
« Yanıtla #1 : 14 Aralık 2008, 14:41:45 »
Bir zamanlar LİNCOLN marka bir telsizim vardı. Aşağı komşumuzun normal kablolu ev telefonuna sarkma yapıyordu (o zamanlar SWR filan bihaberdik) yani resmen telefondan sesimi dinliyordu. Kendisine izah ettim . Önce tamam dedi. Bir kaç ay ses seda çıkmadı taki bir ay yüksek telefon faturası gelene kadar:) Neymiş efendim hattına girmişiz fatura ondan yüksek gelmiş.

Çevrimdışı TA4A

Ynt: Radyo Amatörlüğü ve bürokrasi.....
« Yanıtla #2 : 14 Aralık 2008, 20:27:02 »
Banada Dipol anteni gererken Radar istasyonundan emekli birisi "Telsiz ile Uçakların radarlarını karıştırabilirsin Bu gerdiğin anten kanunen yasak demişti" Bende Ben vatan haini değilim işim olmaz, o zaman Türkiyede bu işin yapan Binlerce kişi var demiştim" Üst komşumuzun cep telefonunun rehberinide ben sildirmişim :D
Mehmet Raşid ÖĞÜNÇ
116 SD 019 - 116 VE 101 - 116 MU 055 - 116 FT 002
QTH: Isparta - KM57GS
0 505 586 7116
Yaesu FTDX101D - Hermes-Lite2 - M0PLK Deltaloop
Online Log : http://www.hrdlog.net/ViewLogbook.aspx?user=TA4A