Mustafa Bey,
tekrar merhabalar, gönderdiğiniz programı IBM Thinkpad Pentium MMX bir laptop'a kurdum, seri port ayarınıda kendime göre düzenledim. ui-view32 programınıda kurarak internete bağlanmadan test etmeye başladım, 144.800Mhz de cevreden gelen beacon ları duyabiliyorum, göndermede yapabiliyordum ama ilk gün çok fazla gürültü vardı, birde validation number i girmeyi unutmuşum bir türlü sonuç alamadım.
bugun yaptığım denemede ilk olarak YM1IST yi duydum ama bir türlü gönderme yapamadım, benim gönderdiğim beacon sanki duyduklarımdan kısa gibi geldi, yaptığım araştırmada, işlemci yetersiz gelirse böyle bir sorun olabileceğini okudum. AGWPE yi IBM laptopta çalışır halde bıraktım ve başka bir laptopa UI-VIEW32 yi kurdum, host modeu AGWPE seçip, host ip sinide IBM laptopun IP sini girdim ve çalıştırdım, bu laptop daha performanslı olduğu için igate ayarlarınıda yaptım ve APRS server a bağlandım. TA1E-9 u duydu ve rapor etti ama iki tane digipeater a çokta uzak olmamama rağmen bir türlü gönderme yapamadım. Çok daha uzağımdaki YM1BKC yi çok iyi duyuyorum.
konum bilgilerimi gönderememim sebebi vx-1r ile sadece 1w çıkış yapmamdanmıdır, yoksa başka sebep olabilirmi? sağlıklı gönderme yaptığımı test etme şansım varmı?