Gönderen Konu: www.dxscape.com da TA-TC istasyon sayıları  (Okunma sayısı 304 defa)

Çevrimdışı TA1HZ

www.dxscape.com da TA-TC istasyon sayıları
« : 03 Eylül 2008, 19:26:39 »
Değerli arkadaşlar,
bahsi geçen sitede DATA BASE SEARCH kısmını tıklayıp ardından gelen sayfada TA1, TA2,vd işaretleri tek tek yazıp GO SEARCH yaptığımızda en son 200 istasyon bilgisine ulaşabiliyoruz.
TA1 : AN, ZK, DX, HZ, CQ, CM, D, EE, E, ED, KB
TA2 : MW/7, D, RC/0, ZAF, UD, IJ, IK/6, FQ/M, OK1TN
TA3 : D, GO, DL1OO/P, DF3MC, YE, EL, AX
TA4 : A, SP5OXJ, D, OE6TLF/P, CS, CW, OK1MU, ZT, DL2SWU, ED
TA5 : BO, DL5EO
TA6 : E
TA7 : KA, AO, OM, IJ, KO, CA, A, TA, MPB
TA8 : -
TA9: I/P
TA0 : U, WA2KBZ, GI, W
TC : 3EC, 1YLH, 1CM, 4X
Benim sayabildiğim 59 istasyon ( 3 yerli yabancı- 9 yabancı geçici) 6 istasyon 3 operatörün ( 3EC=3GO+3YE ve TC1YLH/TC4X 1HZ çalışması ) 3 tanede K klüp istasyonu.

Zamanında TK'ya tüm lisanslı amatörlerin sayılarını ve çağrı işaretlerini sormuştum. "En kısa sürede web sayfalarına yerleştireceklerini" söylemişlerdi. Rivayete göre 6000 ( altı bin- six thousand-sechts tausand) kadar ehliyetname sahibi var. Hadi bunların 1/4 ü A sınıfı desk 1000-1500 kişi. 50 TRAC Şb + 15 kadar diğer dernek. Merak ediyorum nerede bu amatörler????
İsmimi Tevfikous Aydınus Kazancıoglusauros Extinctus olarak değiştirmeyi düşünüyorum.
Contestlerin sonuçlarına bakınca yine aynı 3-4 kişiyi görmek hem sevindiriyor, hem üzüyor. Seviniyorum en azından bizim klasik eleman havada diye. Üzülüyorum TA çağrı işaretini duyan Thanks for the multiplier/new one. diyince.
73ler hepinize.
TA1HZ
Tevfik Aydın KAZANCIOĞLU
TA1HZ
Konum KN41MC

Çevrimdışı TA1AVI

TA Callbook kaydı

Veli İhsan Serin
    İSTANBUL
  • Etkinlikçi
  • OM/YL
  • *
  • iyiye karşı iyi, kötüye karşı adaletli ol.
Ynt: www.dxscape.com da TA-TC istasyon sayıları
« Yanıtla #1 : 04 Eylül 2008, 00:26:29 »
Güzel bir web sitesi teşekkürler, çalışma yapan TB istasyonlarıda varmış. tacallbook.org istatistik sayfasına göre 4647 tane TA istasyonu kayıtlı, 800 tane TB, 13 tane TC, 8 tane YM. Bu web sitesinin de 939 tane üyesi var, site 1. yaşına bu ay basıyor, yani bu üyelerin henüz konuya ilgili olması lazım.
« Son Düzenleme: 04 Eylül 2008, 08:57:38 Gönderen: TA8A »
de TA1AVI, name is VELİ İHSAN SERİN, QTH:KN41MB, 73 de TA1AVI SK
-----------------------------------------------------------------
Eski Çağrı İşareti: TB8CIA, TB1CI

Çevrimdışı TA1AVI

TA Callbook kaydı

Veli İhsan Serin
    İSTANBUL
  • Etkinlikçi
  • OM/YL
  • *
« Yanıtla #2 : 04 Eylül 2008, 00:34:24 »
HF deki TA istasyonlarının durumunu şu söz özetliyor :)

"En zor şey, karanlık bir odada bir kara kedi bulmaktır, özellikle
odada kedi yoksa..."
Konfüçyüs

Çevrimdışı TA1HZ

« Yanıtla #3 : 04 Eylül 2008, 09:24:36 »
Veli Bey,
Konfüçyüs alıntınıza hayran kaldım, durum bundan daha güzel açıklanamaz herhalde.
TB istasyonlardan özür. 1CGX, 1OB, 3CIL/QRP, 7CVX, 2MTK,3AL, 7MPB GÖRÜLENLER. Son 200 spot görüntülendiği için muhtemelen başka bazı istasyonları daha önce spot edildiklerinden göremeyebiliriz ama yine de alıntı doğru!!
Çalışan TB arkadaşlar alınmasın ama QRP olanlar hariç diğer çalışmaların yönetmeliğe uygun şekilde bir TA operatörü ile birlikte yapıldığını varsaymak istiyorum.
73ler.
TA1HZ
Tevfik Aydın KAZANCIOĞLU
TA1HZ
Konum KN41MC

Çevrimdışı TA7OM

« Yanıtla #4 : 21 Eylül 2008, 17:11:27 »
Ben bu istatisliğe farklı bakıyorum. Dünyada herşeyde olduğu gibi Amatör Telsizcilikte de ne kadar geride olduğumuzu bu yukarıda yazılanlardan açıkça anlıyoruz. 8000 civarında Amatör Telsizcinin olduğu sanılmaktadır. Bugün gelişmiş ülkelerin Milyonları aşan sayıları karşısında 100 binleri aşması gereken sayımızın niçin buralarda kaldığını kendimize sormamız gerekmiyormu?, bu 8000 olarak geçen rakamda hadi ben iyimser davranayım 500 civarında aktif TA veya TB  istasyonu vardır ya geri kalanlar nerede?, geçenlerde daha önceleri 80m de duymuştum ama 20m de TB1??? istasyonu DX yaparken inanın duygulandım sevgili kardeşim öylebir pileup olmuştuki  anlatamam, işte bu! dedim nerde o TA istasyonları ??? işte onları kimse bilmiyor. Ben o arkadaşımı alkışlıyorum A sınıfı arkadaşlarımın yapamadığını yapıyo diye.  Bir diğer konu da ülkemizde net frekansı olarak tanımlanmış 7.092 Mhz frekansında dinmede iken iki TA istasyonu birbirleri ile konuşuyo bu arada yabancı bir istasyon ısrarla bu arkadaşlara konuşmak DX yapmak için çağırıyo ve bu arkadaşlar bu çağrıdan rahatsız oluyolar. Kendi kendime yazık dedim. Konuşulan konu da nasılsın iyimisin hava nasıl.:)..

TB7MPB Mustafa GÜNEŞ (Oğlum) 2008 yılı VHF QSO sayısı 1133 VHF(qrz Lookups: 2741), TB7CVX Bulent ERCELEP (Arkadaşım) 2008 QSO sayısı 812 VHF-HF(qrz Lookups: 3033) ben bunlardan sadece ibret alınması gerektiğini belge alıpta nerede olduğunu bilmeyen Çağrı İaşiareti İşgalcilerinin de utanması gerektiğini düşünüyorum. Saygılar sunarım 73s

TA7OM, Hüdaverdi GÜNEŞ

------------------------------------
73s
TA7OM
Hüdaverdi GÜNEŞ
www.ta7om.com
https://www.youtube.com/user/TA7OM

Çevrimdışı TA3TR

« Yanıtla #5 : 21 Eylül 2008, 18:37:30 »
İsmail bey Bu sözleri sizin ağzından duymak gercekten güzel. Samimi olduğunuza inanmak isterim. Yanlız burada teyfik arkadaş B sınıfları için bir sey demediki sadece yönetmeliklere uygun şekilde A sınıfı bir arkadaşın kontrolunde yapıldıgını varsaymak istiyorum dedi.  Bence Teyfik bey sizin baktığınız pencereden söylemedi bu cümleyi yani sanırım burada bir yanlış anlasılma var gibi görünüyor. 73 herkese

TA3TR Resul KAMÇI

Çevrimdışı TA1HZ

« Yanıtla #6 : 21 Eylül 2008, 22:42:08 »
Değerli Arkadaşlar,
Bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek isterim. İsmail Hocam "Zannedıyorum TB cıkıs yapan amator arkadaslardan rahatsız olmussunuz" demiş, bugüne dek göndermiş olduğum muhtelif mesajların içeriğine bakarsanız Türkiye'yi havaya çıkaran her türlü çalışma için görüşlerimin ne olduğunu anlarsınız. Elimden gelen her türlü desteği olumlu amatör çalışmalara vermeye çalışmaktayım.Ancak bir ufak nokta var:Hoşlansanızda hoşlanmasanızda kurallara uymak zorundasınız. Yönetmelik ve kanun içeriği yoruma gerek duyurmayacak kadar açık. A sınıfı arkadaşlarımızın adını istediğiniz gibi siz koyun-tembellik,boşverdimcilik,vakit yokluğu,cihaz eksikliği,ailevi nedenler,yer yokluğu,.........- nedenlerle havada olmamalarını B sınıfı arkadaşların 40 metre dışı bayrak dalgalandırmaları ile  mazur göremeyiz.Yarın öbür gün art niyetli bazı "yetkililer" siz zaten kanun filan tanımayan bir grupsunuz suçlamasına karşı 14-21 ya da 50 MHz de çalışan TB arkadaşlarımızı nasıl savunabilir, genel grup olarak haklı taleplerimizi nasıl seslendirebiliriz?
Bana sen salakmışsın ne yapalım diyebilirsiniz ancak 1989 da aldığım TA1CAK (  o zaman C sınıflarıda TA çağrı işareti alıyordu ama ek C_ _ olarak geliyordu) çağrı işareti ile arada HF cihazı satın almış olmama karşın ancak yanımda bir A sınıfı arkadaş varken çalışma yapmıştım. Ne zaman TA1HZ olarak A sınıfı oldum o zaman HFte tek havaya çıktım. Bu bir yaklaşımdır. 
Nasıl yardımcı olacağız? Bir grup arkadaşım ile birlikte TC özel çağrı işaretini kullanarak portatif istasyonlardan çalışmalar yapıyoruz. Çok özel şartlarda yapılan bazı çalışmalar hariç ( TC25SG'da Sahil Güvenlik Komutanlığı  bahçesinden, operatör isim listesi daha önce makama verilerek)  her zaman kapılarımız amatör arkadaşlara - ister A ister B sınıfı olsunlar- açıktır. Bizler istasyonu antenleri kurar çalışmaya başlarız, oraya gelipde bende mikeı elime alacağım diyen olursa memnuniyetle mike arkadaşa teslim edilir. Bakınız TC57ALAY, TC57A, TC1LHW çalışmaları.
İsmail Hocam, dediklerinizin çoğunun altına gözüm kapalı imzamı atarım. Havaya çıkacak tüm amatörlere her zaman elimden geldiğince desteğe hazırım: Yapacakları çalışmalar-özel çağrı işaretleri ile ilgili duyuru ve yazışmaları gerekli yerlere gönderme, ellerinde olan QSL kartlerı yurt dışı bürolara yollama-götürme konusunda kapım sonuna kadar açık. Bunları duyurmama rağmen geri dönüş bugüne dek oldukça düşündürücü ve üzücü ne yazık ki.
Ancak millet heveslensin diye kanun yönetmeliğe aykırı davranışı övecek halim olamaz!! TBler de çalışıyor diye ilan astığım yok bu arada. Biraz konuya ilgi duyan eli internet "tutan" her hangi bir kişi data search den kimlerin çalıştığının tam listesini önüne döküveriyor. Yoksa band monitörize edip şu şu frekansta takip etmeye gerek yok. Ayrıca Istanbul'un QRMinde zaten pek bir şey duyamıyoruz!!!

"bırakın amatör olan herkes HF-6m -2m -430 görüşsünler.Türkiyede Amatörlük için ne yapılmalı nasıl yarışmalar düzenlemeli onları tartışalım. mılletin hevesini kırmayın böyle Fosılleşmış kafalarla TA amatörlük dedikodudan ,fesatlıktan,kıskançlıktan ileri gitmemiştir."  sözünüzde hak payı olabilir ama ne yazık ki bunun bir adım ötesi "bırakın amatörlüğe niyeti olan herkes havaya çıksın" olur ki o zaman sınavın,kayıtın, kuralların bir anlamı kalmaz. Sınava yönelik bugüne dek yaptığımız çalışmalarda kullandığımız bir CD var. CW çalışmak için programlarda dahil olmak üzere elde pek çok data var. TA olmak isteyen TB ya da TB olmak isteyen "sokaktaki vatandaş-müstakbel amatör" arkadaşlara her zaman iletmeye hazırım. Yeterki işleri kuralına uygun yapalım, sonra başkalarının yaptığı olumsuz işlerden bizim başımızda ağrımasın.
73ler
Tevfik Aydın KAZANCIOĞLU
TA1HZ
Tevfik Aydın KAZANCIOĞLU
TA1HZ
Konum KN41MC

Çevrimdışı TA1AVI

TA Callbook kaydı

Veli İhsan Serin
    İSTANBUL
  • Etkinlikçi
  • OM/YL
  • *
« Yanıtla #7 : 22 Eylül 2008, 01:35:10 »
Merhabalar,

bende B sınıfı bir amatör olarak fikirlerimi paylaşmak istedim. uzun süredir 40m bandında dinleme yapıyorum, genellikle BPKS31 modunda yabancı istasyonları dinliyorum, hatta kısa bir süre önce ta7ao/ismail beyi duydum ve turkiyeden bir istasyon duyduğum için çok heyecanlandım. bir süredirde 40m bandında 1w güçle bpks31 de test çıkışı yapıyorum, henüz kimseye sesimi duyuramadım. sonuç olarak mevcut kanunlar sayesinde 40m gibi oldukça güzel bir bantta çalışma yapabiliyorum. üstelik A sınıfı lisans almakta çok zor değil, sınavlar oldukça esnek, belki mors biraz problem oluyor.

Mevcut kanunları eleştirebiliriz, yaş sınırı daha aşağıya çekilebilir veya mors öğrenme mecburiyeti iptal edilebilir veya ağırlığı azaltılabilir, belki yeni dijital modlar eklenebilir. 

unutmayalımki tüm dünyada bu kadar organize bir şekilde çalışmalar yürütmek kolay bir şey değildir ve bu büyük organizasyon mevcutiyetini, bir dizi kurallar sayesinde, düzenli bir şekilde sürdürmektedir.