Gönderen Konu: Çift Kollu Maniple - iambic key  (Okunma sayısı 143 defa)

Çevrimdışı TA3OD

Çift Kollu Maniple - iambic key
« : 09 Aralık 2025, 23:17:05 »
Mors öğrenmek için bir maniple yaptım.  Çift kollu maniplelerin çalışması hoşuma gittiğinden,  bunlardan birini seçtim. Mevcut hazır tasarımlarda kontak kısımlarında gördüğüm zayıflığı gidermek için sıfırdan bir tasarım yapıp bastım. Elbette mevcut tasarımlardan çok farklı değil ama sonuçta özgün bir çalışma oldu.

tasarıma eklediğim kontak parçaları hurda trifaze kontaktörden söktüğüm kontak parçalarıdır.

kolları birbirinden uzaklaştırmak için 5x2 mm lik mıknatıslar kullandım.

rulmanlar 625zz  (5x16x5)

3d yazıcıda basmak isteyenler için çizim  dosyaları thingiverse sitesinde herkese açıktır.
https://www.thingiverse.com/thing:7224438
« Son Düzenleme: Dün, 10:15:48 Gönderen: TA8A »

Çevrimdışı TA3OD

Çevrimdışı TA8A

Ynt: Çift Kollu Maniple - iambic key
« Yanıtla #2 : 10 Aralık 2025, 10:42:23 »
Elinize sağlık, kontakları sevdim. 73,

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA3EN

« Yanıtla #3 : 10 Aralık 2025, 20:55:38 »
         Ali Bey merhabalar,
Gayet güzel bir çalışma olmuş. More keyer ler sizden sorulur artık. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Çevrimdışı TA3AWB

« Yanıtla #4 : 10 Aralık 2025, 21:04:16 »
Ali abi ellerine sağlık güzel bir çalışma

Çevrimdışı TA3OD

« Yanıtla #5 : Dün, 00:36:13 »
Bilal bey, Hüseyin Hocam ve Sevgili kardeşim Tolga, mesajlarınız için teşekkür ederim. Çift kollu maniplelerden birkaç farklı model daha ürettim.  Bu başlık altında paylaşacağım. Kendi ülkemin amatör telsizcileri başta olmak üzere, isteyen herkesin bunları yapıp kullanması benim için mutluluk kaynağı olacaktır. çizimleri yüklediğim site ücretsiz, herkese açık ve üye olmadan indirme yapılabilen bir sitedir.

Burada tekrar vurgulamak istediğim konu,  hurda kontaktörden söküp kullandığım kontak kısımlarıdır.  Bu parçalar her modelde aynı olmadığı için, üretim sırasında sadece bu noktada değişiklik yapmak gerekebilir.

Çevrimdışı TA3OD

« Yanıtla #6 : Dün, 01:54:15 »
« Son Düzenleme: Dün, 10:06:02 Gönderen: TA8A »

Çevrimdışı TA3EN

« Yanıtla #7 : Dün, 22:04:44 »
      Ali bey tekrar merhaba.
      Birinci projedeki neodyum mıknatıslar ancak dikkatimi çekti. İnce bir fikir. Akııllıca düşünülmüş bir ayrıntı. Yayların bir ömrü vardır. Zannımca neodyumların daha uzun olabilir.
      Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Çevrimdışı TA3OD

« Yanıtla #8 : Dün, 22:30:54 »
Hüseyin hocam, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. İncelediğim pek çok tasarımda mıknatıs kullanıldığını görmüştüm. Ben de bir tasarıma mıknatısı bu noktada dahil ettim.

Çevrimdışı TA3OD

« Yanıtla #9 : Bugün, 08:20:49 »
« Son Düzenleme: Bugün, 08:42:58 Gönderen: TA8A »