Berkin Bey iki yönde Enterferans dan bahsetmişsiniz;
Telsiz den >> PC yönüne ve PC den >>> Telsiz yönüne.
Malesef herkesin çözümü herkese göre farklı oluyor. Zira Kullanılan güç , PC , PC power supply, Telsiz Power suply v.s.
Hobimizin pahalı yanı sadece masamıza koyduğumuz Telsiz ekipmanlarıyla kalmıyor. Bu tür QRM sorunları içinde pamuk elller cebe gitmesi gerekiyor.(Zira Genelde çözüm olarak toroid lere sarılıyoruz onlarda artık paramıza göre dehşet pahalı oldu)
https://www.youtube.com/watch?v=Y354atncDfYTelsiz den PC ye girişim için Çok çeşitli kaynaklar var Ben bu video açıklamasında da bahsedildiği FT240-43 toroidinden kullandım yararını gördüm . Hatta Çok dandik bir anten e 1KW bastığım CQWW 80m çalışmamda FT240-43 ü buzlu suya bastırmam çok çok ilginç ti bunuda burada yazmıştım :))) (Ancak şunu söyleyeyim her ortama ve QRM kaynağına göre değişmektedir problem)
PC den >> Telsize olan gürültüyü ise önce farklı PC ler ile test etmelisiniz Genelde PC lerin power suply larının sıkıntılı oluşundan kaynaklandığı oluyor . Deneme yanılma adım adım test ile bir noktada bulacağınıza inanıyorum.
Zor iştir, Sabır ister Kolaylıklar diliyorum. Ama Şehir ortamında Gürültünün sıfıra inmesini beklememek en iyimser yaklaşımdır. Bu hobi dağ başında bir kulube istiyor malesef.
73