Gönderen Konu: Amatörce Sohbetler Field-day/DX-pedition Maltepe Istanbul  (Okunma sayısı 154 defa)

Çevrimdışı TA2IE

Etkinlik Duyurusu
Sevgili HamRadio Dostları,
Türk Radyo Amatörleri grubu olarak 28 Mayıs 2022'de Türk'ye Yetkili Makamlarindan aldigimiz "Ozel Etkinlik Izni: ile QO-100 Transponder'unda çalismak üzere havada olacagiz (Türkiye'de 2.4GHz hamradio bandı aktif değildir).
Maltepe/İstanbul'da KN40nx'te field-day/dx-pedition istasyonunu devreye alacağız. Planımız 05:00 UTC'den 00:00 UTC gün sonuna kadar QO-100 SSB ve DATV'de 100'den fazla operatör ile aktif olmak.
Etkinlik ayrıca 10GHz QSO, AMPR/AREDN gösterimini de içerecek ve ayrıca HF/VHF/UHF üzerinde de aktif olacaktır.
Etkinliğin çağrı işareti TC100QO olacak,
hepinizi uyduda yakalamayı umuyoruz.

73 DL2IE
Ismail Erdogan
« Son Düzenleme: 24 Mayıs 2022, 18:05:14 Gönderen: TA2NI »

Çevrimdışı TA2IE

Ynt: Amatörce Sohbetler Field-day/DX-pedition Maltepe Istanbul
« Yanıtla #1 : 24 Mayıs 2022, 18:22:34 »
Türkiyede ilklerin yasanacagi bu etkinlikte sizleride aramizda görmek isteriz
Tüm etkinlik qo-100 uydusu üzerinden canli dvb-s2 formatinda yayinlanacaktir
Özel izin alinarak tüm arkadaslarin qo-100 üzerinden ssb ve dvbs2 Atv qso yapmalarini ve hangi ekipmanlar gerektigi hakinda bilgi paylasimini bulabileceginiz sicak bir ortam.

DL2IE
« Son Düzenleme: 24 Mayıs 2022, 18:24:28 Gönderen: TA2NI »

Çevrimdışı TA2IE

Ynt: Amatörce Sohbetler Field-day/DX-pedition Maltepe Istanbul
« Yanıtla #2 : 24 Mayıs 2022, 18:33:20 »
sevili arkadaslar... 28 Mayis Istanbul Kayisdagi'ndaki Amator Telsizcilik bulusmasi'na katilim sayisini belirlemek amaci ile bir form yaptik.. bugun hazir formlardan gidiyoruz, eger hatilma ihtimaliniz var ise (form icinde kesin geliyorum ya da %50 ihtimalle geliyorum diye secenekler var) asagidaki linkteki formu doldurabilriseniz cok sevinirim.. Tahmini kac kisi olacagini belirlemeye calisiyoruz.. Cok erken karar icin biliyorum ama gelmeyi dusunmekte iseniz, aklinizin bir kosesinde su olurm bu da olur, denk gelirse gelecegim diyorsaniz size zahmet bir iki dakika ayirip formu doldururmusunuz.... her soruya cevap yazmasaniz da olur...

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScfdwiGRoItZQw8AKLkkyiRInu8iH577wkRssp_RssDCKwuGg/viewform

« Son Düzenleme: 24 Mayıs 2022, 18:35:39 Gönderen: TA2NI »